17’inci kez zirvede buluşuyoruz!
17. Bilişim Zirvesi, iş dünyası, medya, akademi ve kamudan yerli ve yabancı birçok yetkili ismi bir araya getirecek. Dijital dünyanın ve doğal olarak tepeden tırnağa değişen ekonominin inşasında rol alan 180’den fazla değerli isim de oturumlar, paneller ve sunumlarda katılımcılara fikirlerini ve deneyimlerini sunacak.
“Yıkıcı ve Yenilikçi Dijital Ekonomi – REkonomi Başlıyor!” ana temasıyla düzenlenecek olan Bilişim Zirvesi, 17’inci yılında yine ulusal ve uluslararası önemli isimleri buluşturacak. 7-8 Kasım tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde yerli ve yabancı 180’nin üstünde konuşmacı ve panelistin yeni ekonomik yapı ilgili paylaşacağı bilgiler, yeni endüstri devrimine en doğru uyum için en nitelikli ve güncel kaynak olacak. Zirvede IoT ve M2M çözümleri uzmanı Actility’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Satış Direktörü Ahmed Bouna, Accenture Digital’in Orta Doğu ve Türkiye Ülke Lideri ve Yönetici Ortağı Xavier Anglada, IE Reinventing Yüksek Okulu Beşeri Bilimler ve Teknoloji Profesörü Tomás de Lara Aguilar başta olmak üzere 182 konuşmacı ve panelist, dijital teknolojiler ile bunların toplumsal ve ekonomik hayata etkilerini irdeleyecek.
Endüstri 4.0 başlığında itici güçler olan IoT, M2M, yapay zeka, makine öğrenimi, sanal gerçeklik, gelişen analitik yetkinlikleri ve git gide farklı bir konsept halini alan bulut bilişim, bu yeniliklerin tüm sektörlerde yarattığı değişim bu yılki Bilişim Zirvesi’nin de temel gündemi olacak. Üretimden sağlığa, finanstan eğitime tüm endüstrilerde oyunun kuralları bu yeni ekonominin kuralları ile değişirken, doğal olarak rekabet konsepti de yenileniyor. ‘Yıkıcı ve Yenilikçi’ olarak tanımlanan bu yeni ekonomik devrimi 17. Bilişim Zirvesi’nde tüm boyutları ile ele almak hedeflenirken, zirvenin katılımcıları da gerek yerel gerekse küresel bazda dijital ekonomiye yön veren isimlerle buluşma fırsatı elde edecek. Kuralları yeni baştan yazdıracak bir dönüşümle ‘yıkıcı’ sıfatını da hak eden dijital dönüşüm, bireysel hayatta olduğu gibi, doğal olarak tüm sektörlerde her ölçekte şirketi, kamu kurumlarını ve düzenleyici yapıları da yenilenmeye itiyor. Sırt dönülemeyecek bu değişim döneminde rüzgarı da doğru yakalayabilmek adına Bilişim Zirvesi ’17, alanında uzman isimlerle iki gün boyunca kapsamlı bir etkinlik planı çerçevesinde buluşma şansı demek. Konferanslar ve paralel salonlarda hayata geçecek oturumlarla Bilişim Zirvesi ‘17’de networking fırsatları ve sosyal etkinlikler, ayrıca fuaye alanında kullanıcı deneyimi için standları ile yerini alan BT şirketleri ile bağlantı kurma ve bilgi edine fırsatı da katılımcıları bekleyecek.
Açılış programında öne çıkan isimler…
Actility’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Satış Direktörü Ahmed Bouna, Bilişim Zirvesi ‘17’nin ilk günü, yani 7 Kasım’da “Dijital Dönüşüm Yeni Teknolojileri Çağırıyor” başlıklı konuşması ile dünyayı daha iyi hale getirebilecek bir teknoloji konseptine odaklanacak. Sürdürülebilir ekonomi, enerji başta olmak üzere tüm kaynakların en verimli biçimde kullanımı hedefinde dijitalleşmenin rolü Bouna’nın sunumunun da temelini oluşturacak. Bağlantılı bir dünyada şirketlerin gerçek anlamda işbirliği yapabilmesi için uygun bir küresel pazarın gerekliliğine de dikkat çekecek olan Ahmed Bouna, IoT ve bağlantılı dünyanın sürdürülebilirliğe etkilerini paylaşacak.
7 Kasım’da, zirvenin ilk gününde sahne alacak bir diğer isim de “Dijital Dönüşüm Yolculuğu” başlıklı sunumuyla Accenture Digital, Orta Doğu ve Türkiye Ülke Lideri ve Yönetici Ortağı Xavier Anglada olacak. Küresel ticaretin yönü ile ilgili beklentilerini sunumunda paylaşacak olan Xavier Anglada, bir açıdan aslında dijital dönüşümün geleceğine de odaklanacak.
IE Reinventing Yüksek Okulu Beşeri Bilimler ve Teknoloji Profesörü Tomás de Lara Aguilar da zirvenin ilk gününde katılımcıların karşısına çıkacak. “Siber Kahramanlar” başlıklı konuşmasıyla Aguilar, dijital bir karmaşa ortamında bireylerin nasıl ‘siber kahramanlara’ dönüştüğüne, bireysel ve kurumsal hayatta ne gibi farklar yarattığına değinecek.
Bilişim dünyası çocuklar için buluşuyor
17. Bilişim Zirvesi, LÖSEV’in kuruluş yıldönümü ve “Lösemili Çocuklar Haftası” tarihleriyle aynı dönemde gerçekleştirilecek. Bu önemli rastlantı ışığında LÖSEV ile Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi ile önemli bir işbirliği gerçekleştiren Bilişim Zirvesi, 7-8 Kasım günlerinde OCTOPOD sponsorluğunda “Origami ile Turna Kuşu” projesini katılımcılarla buluşturacak. Söz konusu proje sayesinde zirve boyunca “Lösemili Çocuklar Haftası”na vurgu yapılacak ve bu konudaki farkındalığın daha da artması hedeflenecek. Ayrıca, panel ve oturumlarda yapılacak duyurular ile lösemili çocuklara güzel temennilerin sunulması için katılımcılara origami ile kağıttan turna kuşu yapma çağrısında bulunulacak. Her katlanan turna kuşu için birim başına belirlenecek olan miktar da sponsorlar tarafından LÖSEV’e bağış olarak aktarılacak. Sadako Sasaki’nin rehberliğinde hayata geçirilecek proje, Japon felsefesinde ‘dileklerin kabul olması için gereken ve origami ile katlanan bin turna kuşu’ çalışmasına dayanıyor. Zirve ziyaretçilerinin tüm lösemili çocuklara, içinde iyi dileklerin yazılı olduğu kağıtların origami sanatı ile katlanmasını amaçlayan projede Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi ile OCTOPOD da kendi standlarında katılımcılara turna kuşu yapımını öğretecek.