2014: Mobilde duraklama, ağda gelişme yılı
Simet Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Bedir, 2013 yılını değerlendirip 2014 yılına SecPoint şirketinin Türkiye ve bölgedeki tek temsilcisi olarak başladıklarına işaret etti.
Sinan Bedir, “Simet her türlü katma değerli teknoloji ürünlerini portföyünde bulunduruyor ve gelişmiş teknik kadrosuyla bilişim profesyonellerine hizmet veriyor. ‘Kalite Yönetim Sistemi’ni sadece bir yönetim sistemi değil, iş akış döngüsü içerisinde görüyoruz. 4-5 yıldır finansal refahımız arttıkça gelecek projeksiyonları yapmaya başladık” açıklamasını yaptı.
Mart-Haziran dönemi çok hızlı geçecek
5 yıllık hızlı büyüme hedeflerinin 3. yılında olduklarını dile getiren Sinan Bedir konuşmasını şöyle sürdürdü: “2014 yılında finansal genişlememizin kontrolünü sıkı tutacağız. Özellikle 2013’te iki büyük yatırım bizi çok etkiledi; ilki; Tayvan’da 1 Kasım’da Xentino markamızın açılışını yaptık. İkincisi ise yeni markalarımız: GateProtect, Aten’e büyük önem veriyoruz. 2013 yılında sektöre çok fazla değer katan olmadı. Sektör, dağıtıcılar kanalında çok kan kaybetti. Bayiler olarak anılan BT şirketleri çok şey kazanamadı. Sektörde en büyük hareket 2014 yılında olacak. 2014 birçok yeni teknolojinin testlerinin tamamlanıp sektöre sunulduğu bir yıl olacak. Mobil tarafı duraklamaya başlayıp ağ tarafında gelişmeler kaydedilecek. 2014’te özellikle Mart-Haziran dönemi çok etkili, hızlı geçecek. 2014 büyüme hedefimiz yüzde 50 oranında. Yazılım grubumuzu 3. çeyreğin başında şirketleştirmeyi planlıyoruz. Yazılım Yönetim Sistemi geliştiriyoruz. Hedefimiz 2014 yılında 5 milyonu doları geçmek.”
SecPoint ile bayilerimize yeni bir iş kolu kazandırıyoruz
Sinan Bedir, 2014 yılına hızlı başladıklarını dile getirerek SecPoint APS. Danimarka şirketiyle anlaşarak, şirketin üretmiş olduğu ağ güvenlik ürünlerinin Türkiye ve bölgedeki tek temsilcisi olduklarını vurguladı. Bedir, “Teknoloji ürünlerinin son yıllarda teknoloji marketleri üzerinden yoğun olarak pazarlanması ve dağıtımı, bilinen bir problemi daha da gün yüzüne çıkardı: Kendi bölgesine faaliyet gösteren yerel teknoloji şirketlerinin işlerini ve pazarlarını daralttı. Bu nedenle bayi kanalının ‘OEM’ ve ‘PC’ ürünlerinden kaybetmiş olduğu gelirlerinin yerini dolduracak yeni iş alanları bulma ihtiyacı bulunuyor. SecPoint’in geliştirdiği ağ güvenliğine yönelik ‘Zafiyet Taraması ve Analizi’ yapabilen ‘Penetrator ürünü’ ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin de güvenlik zafiyetleri analiz edilebilecek. Böylece, çok yüksek maliyetlerinden ve az bilgi birikiminden dolayı, sadece büyük ve çok büyük organizasyonlarda ihtiyaç olduğu varsayılan güvenlik zafiyet taraması işini bayi kanalının yapabileceği bir iş konusuna dönüştüreceğiz. Bu ürün ile hedeflenen ağa ait güvenlik açıkları test ediliyor ve detaylı bir rapor otonom şekilde hazırlanıyor. Hazırlanan raporlar hem müşteri için hem de hazırlayan bayi için çok açık ve detaylı bilgiler içeriyor. Bu raporlar ışığında yapılan analizlerle hedef ağ güvenliğinin iyileştirilmesi işi de; bayinin bir başka katma değeri olarak düşünülebilir. Şirket ürünü farklı usullerde pazara sunarken, bayi kanalı için de farklı iş modelleri getirmiş oluyor. Bayi kanalı ürünü farklı büyüklükte satın alıp bir veri merkezine kurarak kiralama modeliyle iş yapabileceği gibi isterse kendisi kiralayıp kullanabiliyor. Bulut yapısı üzerinden daha düşük yoğunlukta iş yapılması da mümkün” şeklinde konuştu.