2019’un teknoloji eğilimleri Bursa’da anlatıldı
Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi tarafından 18 yıldır gerçekleştirilen BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın 2019 yılındaki ilk durağı her zaman olduğu gibi yine Bursa oldu. Yoğun bir katılım ile 17 Ocak günü Dell EMC Partnerı Tech Data’nın ana sponsorluğunda gerçekleşti. Etkinlikte, teknoloji alanındaki yeni eğilimler, Bursa’lı bilişim profesyonelleri ile paylaşıldı.
Bilişim Zirvesi Şirketi’nin Etkinlik Yönetmeni Tuğsen Fıstıkçı’nın hoşgeldiniz konuşmasının ardından söz alan EY Türkiye Robotik Süreç Otomasyonu Lideri Eren Söyler, “RSO ve Daha Akıllı Robotlar” başlıklı sunumunda, bu yeni nesil teknoloji konusundaki gelişmeleri aktardı. Bursa’lı katılımcıların büyük ilgi gösterdiği Eren Söyler’in verdiği bilgilere göre, RSO ile süreçleri otomatize etmek, sistem verimsizliklerini ortadan kaldırmak ve süreçlerin kalite ve hızını iyileştirmek mümkün. Robotlardan beklenen faydanın elde edilmesi için olmazsa olmaz unsurlar ise şöyle: Akıllı otomasyon stratejisi, süreçler, dijital ve gelişen teknolojiler ile insanlar.
“Veri Korumada Dell EMC Yaklaşımı ve Çözümler” başlıklı sunum gerçekleştiren Tech Data Altyapı ve Profesyonel Hizmetler Müdürü Hakan Duman ise kurum ve şirketlerin güçlü ve güvenli teknolojiler ile dünyaya bağlanması gerektiğinin altını çizerek Dell EMC Data Protection Solutions hakkında da bilgiler verdi.
Etkinlikte, son dönemlerin en önemli konularından biri olan güvenlik konusundaki gelişmeler Exclusive Networks iş birliği ile katılım sağlayan Palo Alto’nun Sistem Mühendisi İbrahim Eskiocak tarafından anlatıldı. “Yeni Nesil Tehditlere Karşı Güvenlik Seviyenizi Artırın” başlıklı bir sunum gerçekleştiren İbrahim Eskiocak, Palo Alto Networks’ün bu konudaki öngörülerini ve önemli platformu Application Framework konusundaki gelişmeleri katılımcılara aktardı.
VBT Genel Müdürü Birol Başaran da etkinlikte “Yapay Zeka” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Üretim sektöründe ve üretim hattında yapay zeka uygulamalarının öneminden bahseden ve yapay zeka teknolojilerinin müşteri ilişkileri konusunda da önemli bir rol oynayacağının altını çizen Birol Başaran, Phexum Platform Teknolojileri hakkında da bilgi verdi. Mobil dünyanın gelişimi, bu platformlarda güçlü ve dayanıklı cihazların kullanımını gerekli kılıyor. Mobil dünyanın zorlu şartları için çözümler ürettiklerini belirten Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler Satış ve Pazarlama Müdürü Emre Taşman, bu konuda farklı olmanın Panasonic’in genlerinde yer aldığını belirtti. Taşman, zorlu şartlar için üretilen Panasonic Toughbook ürünleri hakkında da önemli bilgiler verdi.
Bilişim teknolojilerinin iş süreçleri ile entegre olması ile birlikte artık sistemlerin kesintisiz çalışması büyük önem taşıyor. Unify ve iş ortağı Ectech de kesintisiz iletişim ortamları konusunda kurumlara hizmet veriyorlar. “Kurumlarda Kriz Yönetimi ve Acil Durum Senaryoları” başlıklı sunum gerçekleştiren Unify Sistem Mühendisi Kağan Özerhan, sağlık, finans, enerji, turizm gibi sektörlerde ve hava meydanları, limanlar gibi lokasyonlarda kesintisiz iletişimin sağlanabilmesi için gerekli stratejileri anlattı. Son günlerin önemli gündem maddeleri arasında yer alan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu da BTvizyon’un yılın ilk etkinliğinde masaya yatırıldı. “KVKK Uyumluluğunda Yazılımın Yeri ve Önemi” başlıklı bir sunum gerçekleştiren MechSoft Türkiye Yönetici Ortağı M. Gökhan Erdoğdu, akıllı ve otomatik sınıflandırma yapabilen sistemlerin kullanılmasının bir vizyon olduğunun altını çizdi. Erdoğdu, bu vizyonun, KVKK uyumluluğuna fayda sağladığını da kaydetti.
BTvizyon Bursa Toplantısı’nın ikinci bölümündeki ilk konuşmacı Bilişim112 Kurucu Ortağı Serkan Bilen oldu. “Günümüz Siber Saldırıları, Veri Sızıntıları ve Çözüm Yolları” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Serkan Bilen, sektörel ve devlet destekli siber saldırılar ile fidye saldırılar ve bu konulardaki korunma yöntemleri konusundaki gelişmeleri örnekler vererek anlattı.
“Yazılım Tanımlı Datacenter’a Yolculuk” başlıklı sunum ise Suse Linux Kanal Uzmanı Emirhan Durmuş tarafından gerçekleştirildi. Açık kaynak çözümlerinin dijital ekonominin gereksinimlerini karşıladığının altını çizen Emirhan Durmuş’un verdiği bilgilere göre, başarılı yazılım tanımlı altyapılar için temel öğeler, otomasyon, modülerlik, yönetim, orkestrasyon, self servis ve self healing’ten oluşuyor. McAfee iş birliğinde Barikat Hizmet Satış Birim Yöneticisi ve Bilgi Güvenliği Danışmanı Mehmet Şen de etkinlikte “Yeni Nesil Siber Güvenlik Operasyon Merkezleri” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Güvenliğe bakış açısının evrensel çözümlerden geçtiğini belirten Mehmet Şen, Barikat’ın bu doğrultuda oluşturduğu çözümleri konusunda da bilgiler verdi.BTvizyon Bursa Toplantısı’nın son sunumu ise yine etkinliğin ana sponsoru olan Tech Data tarafından yapıldı. Tech Data Teknik Danışmanı Fatih Kandemir, “Dell EMC Veri Depolama Çözümleri” başlıklı sunumunda, bu alandaki gelişmeleri anlattı.