24 Saatte İş, yeni markası Bonded ile global yolculuğunu başlattı
24 Saatte İş, globaldeki ilk ofisini işe alım sektöründeki büyüklüğü yaklaşık 2 milyar dolar olan Meksika’da Bonded Busco Chamba adıyla açtı. Platform, Meksika’nın ardından kısa vadede Arjantin, Brezilya ve Amerika’nın İspanyolca konuşulan bölgelerine; uzun vadede ise Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden oluşan MENA bölgesi pazarlarına açılmayı planlıyor.
Platformun yurt dışı açılımı hakkında açıklama yapan 24 Saatte İş Kurucu Ortağı Gizem Yasa, “Kuruluşumuzun beşinci yılında olmamıza rağmen, istihdam piyasasında önemli bir fark yarattığımızı; geleneksel yöntemlerle yürüyen insan kaynakları süreçlerini dijitalleştirerek ve yapay zeka ile buluşturarak alışkanlıkları değiştirdiğimizi görüyoruz. Pazarın ihtiyaçları hızla değişiyor; biz de adaptasyon kabiliyetimizi ve teknoloji kaslarımızı kullanarak güçleniyoruz. Çalışan adaylarının ve mikro ölçekteki pek çok işletmenin ihtiyaçlarını dikkate alarak iş bulma ve personel arama tarafında ulaşılabilir ve pratik çözümlerle ilerliyoruz. Yeni pazarlara açılmayı başlangıçtan beri hedefliyorduk ve bunun için 2022’yi işaret etmiştik. Bu planlama doğrultusunda ilk yurt dışı açılımımızı yeni markamız Bonded çatısı altında Meksika pazarına yaptık. Bonded Busco Chamba ile 6 ay içinde Meksika’da 4 binden fazla kişinin istihdamına aracılık etmiş bulunuyoruz. Hedefimiz, 2022 yılı sonuna kadar farklı Latin Amerika ülkelerine girerek 1 milyon aday ile 50 bin şirkete ulaşmak. Aynı zamanda Türk girişimcilerin dikkatini pazar potansiyeli son derece yüksek olan bu bölgelere çekerek, yeni atılımları teşvik etmek ve Türkiye ile Latin Amerika arasında bir köprü kurmak istiyoruz” dedi.
2025 hedefi 15 ülkede toplamda 50 milyon aday ve 1,5 milyon şirkete ulaşmak
Global yolculuğun ilk adımında neden Meksika’yı seçtiklerine ilişkin bilgi veren 24 Saatte İş Kurucu Ortağı Mert Yıldız ise, “Meksika güçlü ekonomisi, Türkiye’nin 1,5 katı oranındaki genç nüfusu ve ana hedefimiz olan ‘servis sektöründeki şirket yoğunluğu’ ile Türkiye’den çok daha büyük bir potansiyele sahip. Aynı zamanda İspanyolca konuşan farklı Latin Amerika ülkelerine açılan bir kapı niteliğinde. Bu durum tek dil ve daha yalın bir operasyonla pek çok farklı ülkeye açılmayı mümkün kılıyor. Bunların yanı sıra Meksika dijitalleşme eğilimi, demografik yapısı, kültürel kodları, adayların beklentileri gibi konularda Türkiye ile büyük benzerlikler gösteren bir ülke. Hal böyle olduğunda Türkiye’de çalıştığını bildiğimiz yapılanma, proses ve içerikler Meksika’da da aynı şekliyle kabul görüyor ve bu olası riskler minimum düzeye iniyor. Tüm bu değerler dizisi bir araya geldiğinde Meksika bizim için en ideal noktaydı ve açılımımızı bu merkezden yapmaya karar verdik” dedi.
Bundan sonraki süreçte başka coğrafyaları da hedeflediklerini belirten Mert Yıldız, üzerinden çalıştıkları yeni teknik geliştirmeler ve özelliklerle işe alım konusuna global anlamda yeni bir soluk getireceklerini de söyledi. Yıldız, “Aktif olduğumuz ülkelerde iş bulmanın ötesinde, ülkeler arasında da iş bulma faaliyetlerini hayata geçirmek istiyoruz. 2025 sonunda toplamda 50 milyon kullanıcısı olan, 1,5 milyon şirketle çalışan, 15 ülkede aktif ve milyonlarca insana iş bulmuş bir platform olmak en büyük hedefimizdir” bilgisini de verdi.