25. Bilişim Akademisi açıldı
Türkiye’deki bilgisayar okur yazarlığı oranın artması ve bilişim teknolojilerinin sosyal olanakları kısıtlı kimseler tarafından da kullanılabilmesi amacıyla başlatılan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi için açılan Bilişim Akademileri’nin sayısı artıyor. TC Kalkınma Bakanlığı, Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Microsoft Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü bu önemli sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bir Bilişim Akademisi de İzmir Karşıyaka’da açıldı. Bilgisayar hakkında bilgi sahip olmak isteyen herkese açık olan bu akademilerdeki eğitimler artık İzmir Karşıyaka’da da verilecek. İlk olarak Karşıyaka’daki muhtarlara çeşitli eğitimlerin verileceği bu akademinin bir sonraki hedefi ise Karşıyakalı kadınlar olacak.
Bilgisayar okur yazarlığı ve Office eğitimleri, güvenli internet ve e-ticaret eğitimlerinin verileceği akademinin açılışını gerçekleştiren TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye’deki tüm bilişim şirketlerinin Microsoft Türkiye gibi Türkiye’ye sosyal sorumluluk alanında yatırım yapmaya davet ediyoruz. Microsoft Türkiye, ülkemizin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için çok önemli katkılar sağlıyor. Bu proje gibi Microsoft’un bir çok projeye destek verdiğini biliyorum ve bu projelerin Türkiye’deki diğer şirketlere örnek olmasını diliyorum. Tamer Özmen’e İzmir Karşıyaka’da Bilişim Akademisi açılması için verdiği destekten dolayı teşekkür edeiyorum. Bu akademi Karşıyaka’daki kadınlarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza teknolojinin en son imkanlarını kullanma ve öğrenme şansı verecek” dedi.
Ülkemizin rekabet gücünü ve gelişimini artıracak projelerde yer almaktan gurur ve heyecan duyduklarını ifade eden Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Microsoft Türkiye olarak Bilişim Akademilerimiz ile bilişim okur yazarlığını artırmak ve ülkemizin e-dönüşüm sürecini hızlandırmak için gerek yazılımlarımız gerek eğitim içeriklerimiz ile çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz. Hedefimiz 25.si Karşıyaka’da açılan bu akademinin bir örnek oluşturması, tüm Türkiye çapında benzer girişimlerin yapılması, eğitimlerin verilmesi ve herkesin bilişim okur yazarı haline gelmesi. Bu akademide öncelikli hedefimiz tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınları bilişim teknolojilerinin sunduğu imkanlarla tanıştırarak, ekonomiye katılımlarına yönelik fırsat eşitliği yaratmak, sosyo-ekonomik durumlarını iyileştirmeyi ve girişimci olmalarını teşvik edebilmek. Bu akademide verilecek eğitimler sayesinde İzmir Karşıyakalı kadınların üreten bireyler olarak bölge ekonomisinin de gelişimine katkı sağlayacaklarına inanıyor, çıkacak başarı hikayelerini heyecanla bekliyoruz”dedi.
25’incisi İzmir Karşıyaka’da açılan akademiler ile şu ana kadar 78 ilde 140 bini aşkın kişiye bin 108 gönüllü eğitmen tarafından bilgisayar okur yazarlığı eğitimleri verildi.