3D teknolojileriyle geleceğin mühendisleri yetişiyor
Dassault Systèmes bünyesinde faaliyetini sürdüren 3DS Akademi, farklı ülkelerden akademisyen ve öğrencilerin bir araya geldiği sanal kampüs ile eğitimde sınırları ortadan kaldırıyor. Açıklanan rakamlara göre dünyada her yıl yaklaşık bir milyon yeni mühendis adayı, üniversitelerden mezun oluyor. Oysa bu konuda sektörlerin ve şirketlerin açıklamaları, ihtiyacın iki milyon seviyesinde olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler açısından bu aradaki fark büyük önem taşıyor. Bu gerçekten yola çıkan Dassault Systèmes (DS) uzun zamandır, öğrenciler ve eğitmenler için oluşturduğu 3DS Akademi ile 3 boyutlu teknoloji ve çözümlerini eğitim sistemine uyguluyor.
Dassault Systèmes’in 3DS Akademi bünyesindeki yeniliklerin başında küresel bir sanal kampüs olarak işlev gören “DS Kampüs” var. Bu üç boyutlu çevrimiçi platformda, mühendislik öğrencilerinin kullanabileceği en başarılı çalışmalar, eğitim materyalleri, tartışma forumları, üç boyutlu, zengin içerikli tezler ve raporlar yer alıyor.
Türkiye’de ODTU ve İTÜ’nün de içinde yer aldığı 3DS Akademi topluluğuyla ilgili olarak konuşan Küresel Eğitim ve PLM Akademi Direktörü Xavier Fouger, bu sistemin Türkiye’deki bir öğrencinin Torino ya da Hindistan’daki bir akademisyenle, 3 boyutlu bir ortamda işbirliği oluşturabilmesini mümkün kıldığını açıklıyor.
PLM ve 3D teknolojilerinin inanılmaz hızda ilerlediğini söyleyen Fouger, “Bu oluşumlar sayesinde, dünyanın hangi ülkesinde olursanız olun, bu değişimlere ayak uydurmanız mümkün oluyor. 3DS Akademi, öğrencilere ve akademisyenlere uluslararası paylaşım ve değişim platformu sağlayarak, farklı ülkelerden eğitim kurumlarının 3 boyutlu bir ortamda işbirlikleri oluşturmalarına fırsat sağlıyor” diye konuşuyor.