4S’ten MEMA bölgesinde dört dörtlük başarı
4S, iş teknolojileri optimizasyonu alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla MEMA Bölgesinde HP Yılın İş Ortağı ödülüne layık görülerek, HP’nin Türkiye’den bölgesel bir iş ortağı çıkarma hayalini gerçekleştirdi._x000D_
1996’dan beri teknolojik sistem bütünleştirmesi ve 2001 yılından beri iş teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren 4S, MEMA (Ortadoğu, Akdeniz ve Afrika) bölgesinde “HP Yılın İTO İş Ortağı” (İş Teknolojileri Optimizasyonu) ödülünü almaya hak kazandı. 4S, böylece ünü Türkiye sınırları dışında taşan ve çevre ülkelere de servis ve çözüm sağlayan bir HP bölgesel iş ortağı haline geldi.
Konuya dair düzenlenen basın toplantısında konuşan 4S Genel Müdür Yardımcısı Levent Özalp, 4S olarak 2001’den beri yazılım optimizasyonu konusunda çalıştıklarını ve iş teknolojileri optimizasyonu kavramı ortaya çıktığında yatırımlarını bu alana yönlendirdiklerini belirtti. Bu alanda 3 yıl önce HP ile birlikte çalışmaya başladıklarını ve 2007, 2008 yıllarında Türkiye’de bu alanda iyi bir pazar oluşturduklarını belirten Özalp, “İTO kavramı kurumsal bir dönüşüm süreci gerektiriyor. Bu dönüşüm için de sadece teknoloji satın almak yeterli değil, nitelikli danışmanlığa ihtiyaç var. Sunulan hizmetin kalitesi başarıyı belirleyen önemli bir etken. Biz 4S olarak yurtdışında İTO alanında başarı oranı yüzde 20’de gezerken, bu oranı Türkiye’de yüzde 100’e taşıdık” dedi.
İnsan kaynağına yatırım yapan kazanır
Toplantıda söz alan HP Yazılım Ülke Müdürü Tayfun Topkoç da şunları söyledi: “HP olarak son 4-5 yıldır yazılım ve servis olarak özellikle iki alana yatırım yapıyoruz. Bu amaçla 14 şirket satın aldık ve 9 milyar dolar yatırım yaptık. Başlangıçta Türkiye’de yazılım grubumuz 1-1.5 milyon dolarlık ciroya sahipti ve 2 kişiden oluşuyordu. Şimdiyse 40 kişilik bir ekibimiz var ve başladığımızın 10 katı civarında bir ciro söz konusu.” Bu başarıyı iş ortaklarına borçlu olduklarını söyleyen Topkoç, “4S ile 3 yıl önce yola çıktık. 4S bu 3 yıl içinde bize 50’ye yakın danışmanla destek verdi. Bu dönemdeki projelerimizde yüzde yüz başarı ortaya koyduk, Türkiye olarak proje ve portföy yönetiminde dünyaya örnek olduk.
4S’le sadece Türkiye’de
20 uyarlama gerçekleştirdik ve bu sayede Türkçe dilini yazılım ailesinde 5. dil olarak ekletmeyi başardık. Amacımız Türkiye’den bölgesel bir iş ortağı çıkarmaktı, bu hayalimizi yerine getirdiğim için mutluyum” dedi.
4S Uygulama ve Operasyon Takım Lideri Nezih Gizli de, 4S’in
MEMA bölgesindeki HP iş ortakları arasından öne çıkmasının en önemli nedeninin insan kaynağına ve sürekli gelişime yaptıkları yatırım olduğunu vurguladı. “4S olarak bizim gerçek dilimiz iş teknolojileri ve bunu çok iyi bilen bir grupla çalışıyoruz” diyen Gizli, 4S’i öğrenmenin önemini kavramış ve süreç olarak benimsemiş bir şirket olarak tanımladı.
4S Genel Müdür Yardımcısı Levent Özalp, gelecek yılki hedefini de Avrupa ve Ortadoğu yatırımlarını sürdürerek EMEA Partner of the Year ödülünü almak olarak özetledi.
Yazılımda treni kaçırdık, servis vagonuna binelim
Dünyada yapılan yatırımın karşılığını en cömert şekilde veren yatırımın yazılım olduğunu, fakat Türkiye’nin bu treni kaçırdığını söyleyen HP Yazılım Ülke Müdürü Tayfun Topkoç, “Bence Türkiye’de yazılım ve servisi bütünleştirerek çevre ülkelere servis satabilen, yazılımı servisle bütünleştirebilen, bu konuda ciddi ve yetkin kadrolar oluşturabilen kurumların önünü açmamız gerekir. Böylece Türkiye’yi bilgi merkezine dönüştürebiliriz. Bu tip işler değer yaratır, ülke ekonomisine katkı sağlar. Bu işlerde çalışan insanların kazandığı gelir ve yarattığı değer üretim sektörüne göre kat kat fazla. Bu yüzden Türkiye’deki iş ortaklarımızın bölgede önemli bir örnek teşkil etmesini ve güçlü oyunculara dönüşmesini arzu ediyorduk. Bunun gerçekleşebileceğini görmekten mutluyum” dedi.