6a, güvenilir sistem entegratörü olmayı amaçlıyor
6a Bilişim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Büyükbayram, sistem entegratörü kimlikleriyle, müşteri ihtiyacına uygun ürün satışının yanı sıra proje yönetimi, bakım onarım, saha yönetimi, gelişmiş ağ – güvenlik danışmanlığı ve dış kaynak hizmetleri verdiklerini vurguladı.
Müşteri memnuniyeti esas olacak biçimde yapılandırdıkları 6a bünyesinde deneyimli bir ekiple çalışmayı tercih ettiklerinin altını çizen Abdullah Büyükbayram, 6a’nın kuruluş öyküsüyle ilgili şu bilgileri aktardı: “Uzun yıllara dayanan dostluk ve ortak çalışma prensiplerini paylaştığımız Hakan Aksüyek ile 2014’ün şubat ayında, BT entegrasyon işlerinde var olmak üzere yola çıktık. İletişim ağları, güvenlik, sistem mühendisliği, donanım ve proje yönetimi alanlarında ilgili sertifikasyonlara sahip tecrübeli ve yetkin personelle çalışmaya devam ediyoruz. Yetkinliğin yanı sıra yılların sektör tecrübesi sayesinde çok geniş üretici listesiyle birlikte çözüm sunma imkânına sahibiz. Sizin de bildiğiniz gibi şu an sistem entegrasyon piyasasında güvenilir firma arayışı oldukça yoğun. İşte 6a tam da bu ihtiyacı karşılamayı ve hem müşterilerimiz hem de birlikte çalıştığımız çözüm ortakları nezdinde güvenilir bir sistem entegratörü olmayı amaçlıyor.”
Öncelik: Kamu
Büyükbayram, 6a’nın Ankara merkezli ve İstanbul’da bir şubesinin mevcut olduğunu kaydederek öncelikli olarak yurt çapında yerleşik kamu sektörüne hizmet verdiklerini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu iller içerisinde, özel sektörde de bazı müşterilere ürün ve hizmet satışımız bulunmakta. Esasen 6a olarak sistem entegratörü kimliğimizle, müşteri ihtiyacına uygun ürün satışının yanı sıra proje yönetimi, bakım onarım, saha yönetimi, gelişmiş ağ ve güvenlik danışmanlığı, dış kaynak hizmetleri veriyoruz. Günümüz BT dünyasında ürünler hızla çeşitlenmekte olduğundan bu durum her alanda uzmanlık derecesinde bilgi gerektiriyor. Biz de, bu değişime hızla ayak uydurarak uzmanlıklarımızı çeşitlendiriyoruz.” “Müşterilerden her türlü teknolojiye hâkim olmalarını bekleyemeyiz” yorumunu yapan Büyükbayram, “Bizim amacımız; müşterilerimiz tarafından sunulmakta olan ana hizmetlerin olmazsa olmazı bilgi teknolojilerinin kullanımında tam bir danışman gibi çalışmak ve onları bu konularda destekleyebilmek, mevcut sistemlerine eklenmesi gereken yeni BT katmanları, ürünler ve hizmetlerinin belirlenmesine ve uyarlanmasına yardımcı olmak. Bunu da ancak çözüm ortaklarımızın sunduğu ürün ve çözümlerle müşteri ihtiyaç ve beklentilerini eşleştirerek sağlayabilmekteyiz. Tüm bu hizmetleri sunarken temel hedefimiz; sektörün sistem entegratörü talebine yanıt veren, hem müşterilerimiz hem de çözüm ortaklarımız açısından güvenilir olan ve elbette yaptığı tüm faaliyetlerde de ülkemizin bilişim gelişimine katkı veren bir firma olabilmek. Geçmiş tecrübelerimiz ve şu anda sahip olduğumuz yüksek profildeki insan kaynaklarımızla bu hedefe çok yakın olduğumuzu da biliyoruz” dedi.
Desteklerin işe yarayabilmesi hızlı bürokrasi gerektiriyor
Türkiye’nin bilişim alanında son 20 yılda yaptığı hamlelerden söz eden Büyükbayram, “Biliyoruz ki bilişim tüm dünyada aynı büyüme ve gelişme ivmesini daha uzun yıllar sürdürecek. Böyle bir gelişimin hızına ayak uydurabilmek, ancak bunu güçlü bir şekilde sahiplenen ‘Devlet’ yaklaşımıyla olabilir. Örneğin, ülkemizde hâlâ bir Bilişim Bakanlığı yok, bu konu herhangi bir bakanlığın içerisinde ele alınacak bir konu olmaktan öteye gitmeli. ‘Bilişim 500’ sıralamasında uzun yıllardır telekom şirketleri üst sıraları paylaşıyor. Bunun da tersine dönmesi ya da bu değerlendirmelerin daha sağlıklı yapılabilmesi için ‘bilişim’ tanımının yeniden gözden geçirilmesinde fayda var. Daha fazla ‘bilişim’ ürünü ihraç eder hale gelmemiz lazım, bu da ancak yerli olarak geliştirilmiş yazılımlarla olabilir. Devletimizin bu konuda çeşitli destekleri var ancak bu desteklerin işe yarayabilmesi hızlı bürokrasi gerektiriyor. Ayrıca KOBİ seviyesindeki girişimlerin bu desteklerden çok daha fazla yararlandırılması lazım” şeklinde konuştu.
‘Intergator’ ile büyüme hızı artacak
Büyükbayram, farklı ve özel ürünlerle fark yaratmayı hedeflediklerine dikkat çekerek günümüz BT altyapılarında veri boyutunun her geçen gün arttığını sözlerine ekledi ve şunları kaydetti: “Aranan verinin hızlı ve anlamlı bir şekilde kullanımı ise her geçen gün zorlaşıyor. Oysa bilgiye sahip olmak değil onu verimli bir şekilde kullanmak son derece önemli. Bu ihtiyacı görerek yılbaşı itibarıyla bir kurumsal arama platformu ürününün Türkiye dağıtıcısı olduk. Ürünümüzün adı; ‘Intergator’. 2003 yılında Alman İçişleri Bakanlığı’nın ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilmiş ve 2013’de de ticarileşmiş bir ürün bu. Kurumunuzun nerede, hangi ortamda, hangi tipte ve ne kadar büyüklükte verisi varsa bu ürünün akıllı algoritmalarıyla tüm bu veriye tek bir noktadan erişmeniz mümkün. Yılda ortalama olarak çalışma zamanının yüzde 35’inin bilgi aramakla geçtiğinin bilimsel olarak kanıtlanmış bir olgu olduğunu düşünürseniz bu ürünün getireceği faydayı anlamak daha kolay olur. Bu ürünle büyüme hızımızı daha da artıracağımızı düşünerek çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz.”