HP yeni dönem stratejilerini paylaştı
HP, yeni dönem stratejilerini 10 Ekim Perşembe günü İstanbul Four Seasons Hotel’de yapılan etkinlikte paylaştı. HP Türkiye Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu Ülke Müdürü Filiz Akdede, şirketin Türkiye’deki geçmişini, bugününü ve hedeflerini anlattı. HP’nin ürün ve çözüm portföyünün müşterilerin farklılaşan ihtiyaçları doğrultusunda sürekli genişlediğini ifade eden Akdede, müşterinin tüm sektörlerde belirleyici faktör olduğunu ve HP’nin de müşterilerini dinleyip onların özgün ihtiyaçlarına yanıt veren çözümler tasarlayarak farklılaştığının altını çizdi.
Dünyanın en büyük tedarik zincirlerinden birini yürüten HP, insan ömrünün her dakikasında ortalama 4 sunucu, 120 PC ve 100 yazıcının teslimatını gerçekleştiriyor. 160 bin perakende mağazasını ve 185 bin kanal ortağını içeren dev bir ekosistemin başında bulunan HP, 2012 yılını laser ve inkjet segmentindeki yazıcıların dahil olduğu toplam yazıcı pazarında yüzde 47’lik pazar payı ile lider kapattı. IDC’nin 2012 verilerine göre Türkiye’nin 11 yıl boyunca kesintisiz olarak en çok tercih ettiği bilgisayar ve yazıcı markası olan HP’nin yeni dönemde odaklandığı konuların başında ultrabook’lardan hibrit PC’lere ve tabletlere kadar geniş bir alanda farklı işletim sistemlerinin avantajlarını müşterilerin yaşamına katan, zengin çeşitlilikte ürünler ve çözümler geliyor.
Cihazlarda seçim özgürlüğü
Tüketicilerin teknolojiye ve ürünlere olan bakış açısı değişen talepler etrafında şekillendiği yeni dönemde hafif tasarım, düşük maliyet, taşınabilirlik, işlevsellik ve çok yönlülük bireysel ve kurumsal kullanıcıların satın alma kararlarını en çok etkileyen faktörler arasında yer alıyor. HP bir tabletin rahatlığını bir dizüstü bilgisayarın işlevselliği ile bir arada sunan ürünleriyle Türkiye’de ilgi görüyor.
HP Slatebook X2 HP Android işletim sistemli ikisi bir arada PC, Windows8’li Envy x2 hibrit PC, hem ultrabook hem tablet özellikli HP Spectre x2, fansız çalışan HP Spectre 13 x2, Window8’li hibrid HP Split x2 gibi ürünlerin her biri bu anlayış çerçevesinde tasarlandı ve çok yakında Türkiye’de de kullanılmaya başlayacak. Filiz Akdede de, “PC portföyümüzü de güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Masaüstü PC’ler, dizüstü bilgisayarlar, iş istasyonları, dönüştürülebilir ürünler, hibritler ve AiO (all-in-one) ürünlerimizin dahil olduğu portföyümüze genişleyen tablet alanında yeni ürünlerle katkıda bulunacağız” dedi.
Akdede, kurumsal dünyanın teknolojiye bakışının tüketici dünyası kadar hızlı bir değişim içerisinde olduğu tespitini yaptı ve ekledi: “Çalışanlar daha şık mobil cihazlar talep ederken BT konusunda karar veren yöneticiler şirketin teknolojisini güvenli ve yönetilebilir şartlar altında tutma arayışı içerisinde. Bu dönüşümün farkında olan bir şirket olarak mobilite, dayanıklılık ve güvenliği sağlamanın yanında daha ince profillere sahip, göze hoş gelen bir çözüm sunma adına yeni EliteBook ve ProBook serisi dizüstü bilgisayarları tasarladık.”
İş amaçlı seyahatlerde kesintisizlik esas
HP tarafından yayımlanan bir araştırmaya göre Avrupa’da iş amaçlı olarak seyahat edenlerin yüzde 93’ü, katılacakları toplantılar için gereken hazırlığı yolculukları esnasında tamamlıyor. Bu da Avrupa’da iş amaçlı seyahat eden profesyonellerin “tam zamanında” profesyonellere dönüştüğünün en büyük göstergesi.
Dokuz Avrupa ülkesinden iş amaçlı seyahat eden genel bir kitlenin katıldığı araştırma, katılımcıların yüzde 54’ünün seyahat sürelerinin en az yarısını iş amaçlı çalışmalar yaparak geçirdiğini ortaya koyuyor. Yüzde 67’lik dilimi seyahat zamanının yarısından fazlasını yaklaşmakta olan toplantılara hazırlıkla geçiren Britanyalı katılımcılar “tam zamanında” çalışan tanımına en çok uyan dilimi oluştururken Alman katılımcıların yalnızca yüzde 43’ü kendilerini böylesine bir baskı altına sokuyor.
Teknoloji kullanımı, iş amaçlı seyahat eden profesyonellerin yüzde 88’inin e-postalarını okumak (zamanlarının yüzde 31’i), bilgi araştırması yapmak (zamanlarının yüzde 24’ü) ve içerik düzenlemek (zamanlarının yüzde 22’si) gibi işlemlerle üretkenliklerini sürdürmelerini sağlıyor. Katılımcıların üretkenliklerinin önündeki en büyük engeli bağlantı eksiklikleri (yüzde 62) ve çalışma araçlarına, uygulamalarına uzaktan erişememe (yüzde 51) oluşturuyor.
Rekortmen yazıcı geliyor
HP Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en hızlı yazıcısı olarak kabul edilen HP Officejet Pro X serisi Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak. KOBİ’lerin farklı talep ve gereksinimlerini karşılamak için tasarlanan HP Officejet Pro X, HP’nin 1988’de çıkardığı ilk Deskjet yazıcı ile başlayan ve 25. yılını dolduran mürekkep püskürtmeli yazıcı teknolojisindeki en son yenilik olarak öne çıkıyor. Filiz Akdede, “2015’te küresel işgücünün yüzde 37’si mobil olacak. HP olarak bu trende biz bugünden hakimiz ve mobil yazıcıların tasarımını ve işlevlerini bu yönde geliştiriyoruz” açıklamasını yaptı.
Gezegen Ortaklığı Programı kapsamında ömrünü tamamlamış kartuş/toner ve donanımları kurumsal müşterilerden ücretsiz toplayıp lisanslı tesislerde geri dönüşüme gönderiliyor. Programın başladığı 1987 yılından bu yana HP tüm dünyada yaklaşık 2,5 milyar pound oranında elektronik atık ve sarf malzemeyi geri dönüşüme kazandırdı. HP, 1.600.000 metrik ton ağırlığındaki elektronik ürün ve malzemeyi 2015 yılı sonuna kadar geri dönüştürmeyi hedefliyor. HP, 280 milyon kartuş ve 2 milyardan fazla artık plastik şişeyi de arazilerden uzak tutmayı başardı.