Arcanor, yenilikçi teknolojisi ile pek çok alanda hız kazandırıyor
Türk girişim şirketlerinden biri olan Arcanor geliştirdiği yenilikçi teknoloji ile Amerika’da yeni bir patent aldığını duyurdu. Arcanor Kurucu Ortağı ve CEO’su Ali Baran, yaşanan gelişmelerle alakalı düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:
Reklamcılık dünyasında çerezlerin kalkmasıyla mobilite verilerin giderek öneminin arttığına tanık oluyoruz. Akıllı telefonların yaygınlaşması ile ciddi bir kullanıcı verisi artışı oldu. Yakın gelecekte de dronelar, elektrikli araçlar, endüstri 4.0, akıllı şehirler, dijital ödeme sistemleri gibi hayatımıza nufüs eden teknolojiler sebebiyle bu veriler artmaktadır. Dolayısı ile büyük veri yığınları içerisinden olan biteni anlamak, günümüzün belirsiz piyasa ve yüksek rekabet koşullarında farklılaşmak için en önemli kaynaktır. Günümüzün petrolü veriyi işlemek ciddi bir maliyet ve zaman problemi idi. Arcanor, geliştirdiği patentli altyapısı sayesinde dünyanın hareketlilik verisini 5 dk gecikme ile hızlı şekilde işleyerek anlamlandıran dünyanın veri operatörü haline gelmiştir.
Arcanor olarak global mobilite datalarının geçmişten günümüze anlık hareketlilikleri üzerinden marketi 360 derece görmenizi sağlayacak rekabet, müşteri ve pazar ile ilgili analizlerini gerçek zamanlı dashboardlarda yansıtabiliyor. Ayrıca analizlerle oluşturulan, reklam platformlarında hedeflenemeyen, özel kitleleri dijital iletişim kanallarında hedeflemenizi sağlıyoruz.
Altyapılarımız, USPTO patentli, kendi geliştirdiğimiz özel bir teknoloji ile çalışıyor. Dijital ikiz ve mobilite datası alanında NVIDIA’nın GPU altyapılı çözüm listesindeyiz. 2022 yılında Arcanor, Slush global startup etkinliğinde 17bin startup arasından Top100’e giren ilk Türk şirketi oldu.
“Dünyanın en büyük verisini Türkler işliyor”
Dünyanın büyük bir ekonomik resetten geçtiği günümüzde bildiğiniz gibi Türkiye bölge adından söz ettiren ve dünyadaki önemli aktörlerinden biri haline gelmiştir. Özellikle, Türklerin geleceğin yön verecek teknolojilerine ilgi duymaları bizi gururlandırmaktadır. Son dönemde, savunma sanayimizdeki gelişimler, bunun güzel örneklerindendir.
Zira, savunma sanayisinde sadece üreten değil, geleceğin teknolojisine talip olan bir ülke konumuna geldik. Bunun bir diğer güzel örneğini de elektrikli aracımız TOGG ile yaptığımız başarılı atılımın olduğunu düşünüyoruz. Drone ve elektrikli araçların geleceğine yön verecek şirketlerimiz emin adımlarla Türk ekosisteminde bu alan çalışan ciddi bir iş emek gücü ve tedarikçi ekosistemi geliştirmiştir.
Arcanor, genç mütevazi bir firma. Eski telekom operatörlerinin kurduğu, Bilişim Vadisi yerleşkesinde olan bu firma, dünyada artan drone, elektrikli araç, akıllı telefon, gemi, uçak gibi nesnelerin hareketliliğini konumsal özelliklerle profilleyerek özel analizler üretebiliyor. Arcanor, geçtiğimiz ay, mobilite hareketliliğinin tüm dünyada yeni bir methodla saniyeler içerisinde anlamlı hale getiren bir altyapı geliştirerek Amerika’dan teknoloji patenti aldı.
Mobilite alanında dataların artması, anlamlı hale getirilmesinin önünü tıkayan ciddi bir engel idi. Bu engel yapay zeka’nızın da kaliteli dataya erişiminin önünü tıkıyor. Arcanor işte tam bu alanda kendi geliştirdiği altyapı ile dünya’da ezberleri bozdu. Hiper Analitik adını verdikleri bu altyapı, günler süren analizleri saniyeler içerisinde oluşturabiliyor ve istenen platforma aktarabiliyor. Şirket bu alan global hareketliliği her tür farklı veriyle çakıştırabilen çözümünün Amerika’da teknoloji patentini alıyor. 3 yıllık bir firma olmasına rağmen, Brezilya, Kanada, Amerika, G.Kore uzak doğu, GCC körfez ülkelerinde markalarla çalışıyor.
Mobilite teknolojileri belki de Türklerin fıtratında olan hareket etmenin bir simgesidir. Arcanor bizi bu başarısıyla gururlandırmıştır. Mobilite belki de Türk’lerin yakalayacağı teknoloji atılımlarının bir yenisi olacaktır. Bu şirketlerimize sahip çıkılması durumunda global teknoloji devleri haline gelmeleri içten bile değildir.