Yerel seçimlerde sosyal medya etkisi önem kazanıyor
Türkiye’nin gündeminde 31 Mart 2024’de gerçekleşecek yerel seçim var. Henüz tüm adaylar netleşmedi, ancak partilerin belirlediği ve isimlerini kamuoyu ile paylaştığı belediye başkan adayları, seçim çalışmalarına başladılar. Seçmene ulaşmayı hedefleyen adaylar, birbirinden farklı yöntemlere başvuruyor. Bu yöntemlerin güçlü araçlarından biri de sosyal medyaç
Kullanıcı sayısı hızla artan sosyal medya platformlarında, kullanıcılar günde 2 saat 54 dakikasını sosyal medyada, başkalarının yorumlarını okuyarak veya görüşlerini paylaşarak geçiriyor. Seçmenler, hem adaylarla ilgili görüşlerini hem de bulunduğu bölgeyle ilgili olumlu-olumsuz yorumlarını paylaşıyor.
Sosyal medyada paylaşılan bu yorumları takip etmek ve doğru okuyarak anlamlandırıp strateji geliştirmek, seçim sürecinde adayların işini kolaylaştırıyor. Sosyal medya analizi, seçim sürecine yeni bir boyut kazandırıyor.
Sosyal medyayı ayrıntılı analiz ederek anlamlandıran güçlü araçlarından biri de, yerel seçimleri mercek altına alan Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya dinleme ve ölçümleme platformu DigiLUP. DigiLUP; gelişmiş teknolojisiyle 150 milyondan fazla web sitesini 24 saat aralıksız tarayarak 196 ülke ve 187 dilde yayınlanan tüm sonuçlara ulaşılabiliyor. Ayrıca, sadece metin değil, fotoğraf ve logo taramaları da yapılabiliyor.
Dijital medyada tespit edilen tüm sonuçlar, yapay zeka desteğiyle anlık olarak analiz edilirken, özel raporlamalar, amaca uygun özelleştirilmiş servisler, hakaret takibi, kriz takibi, anlık izleme gibi birçok alternatif çözüme DigiLUP platformuyla ulaşılabiliyor. Adaylar ve seçim ekipleri, halkın tercihlerini belirleme sürecini etkileyecek stratejileri, söylemleri, etkinlikleri sosyal medya analizleriyle belirleyebiliyor.