İnovasyon haftası devam ediyor
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği Türkiye İnovasyon haftası 3.gününde son süratle devam ediyor.
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği İnovasyon Haftası yüksek tempo ve yoğun ilgiyle devam ediyor. 3. gününda Başbakan'ın katılımıyla devam eden organizasyonda Erdoğan , “farklılık bir dezavantaj değil tam tersine bir avantajdır. Renklilik yoksulluk değil zenginliktir. erkesin aynı düşündüğü bir ülke yeni fikirler üretemez öne geçemez lider olamaz. Tarihte olduğu gibi renkliliği farklılığı bir zenginlik olarak görmek her türlü farklılığı bir zenginlik olarak görmek zorundayız” mesajını verdi.
Prof. Dr. Gerardus ‘t Hooft Teorik Fizik Profesörü – MarsOne Proje Ateşesi “Dünya dışı yaşam gerçek mi oluyor” konuşmasıyla Mars One projesinden bahsediyor.
İnovasyon haftasında dün neler oldu?
Dr. Genevieve Bell / Intel Labs Başkan Yardımcısı, Etkileşim ve Deneysel Araştırma Bölüm Direktörü
15 yıldır Intel Labs Başkan Yardımcısı olarak Intel Laboratuarlarında etkileşimsel ve deneyimsel araştırmalar direktörü olarak görev yapan Dr. Genevieve Bell, yeni ürün ve teknolojilerin oluşum aşamalarını anlattığı sunumunda teknolojinin sadece Silikon Vadisi'nin değil, her toplumun teknolojinin gelişimine katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Bell, teknolojinin değil insanların ihtiyaç ve isteklerinin geleceğe yön vermesi için çalıştıklarını ifade etti.
Gelecekte neler olacağını, bir sosyal bilimci gözüyle teknoloji ve insan etkileşiminin iletişime dönüşeceği ifadesiyle açıkladı. Gelecek teknolojilere yön verecek 5 temel unsurun; insanların içerik oluşturmalarına fırsat vermek, eş zamanlı teknolojilerin önceliği insanların tercihlerine bırakarak kullanılabilir olması, toplumsal paylaşımı artıran ancak hızlı tüketilen internet içeriklerinin kalıcı olandan ayrılması, yakınsama teknolojileriyle azalması beklenirken aksine biriken cihazların insan hayatını kolaylaştırması ve tahmin motorlarının insanları şaşırtabilmesi yönünde olacağına değindi.
Enerji kaynaklarının kullanımda inovasyon şart
İSTAÇ A.Ş. Sistem Geliştirme Müdürü Dr. Oğuz Can konuşmasında, yollardaki araç sayısının 2050 yılında 2 katına çıkarak 2 milyar adet olacağını, doğalgazın önemini koruyacağını, 2023 yılında yenilenebilir enerji kaynaklarının arz oranının yüzde 30 olacağını, üretim ve tüketim tarafında yüzde 20 ila 30 civarında enerji verimliliğine gidileceğini düşündüğünü belirtti. Amerika'nın eski teknoloji icra kurulu başkanı Aneesh Chopra; eğitim, sağlık ve kentin sosyal yaşamında vatandaşların problemlerini çözmeye yönelik oluşturduğu inovatif hareketleri anlattı. Petrol ve Gaz Enerjisi Uzmanı – Futurisk LLP Kurucu Ortağı Grzegorz Pytel dünyanın yenilebilir enerji kaynakları üzerine yaptığı sunumunda gelecekteki enerji çözümünün kaya gazı olduğunu vurguladı.