ODTÜ Teknokent'ten XONE ziyareti
Vodafone Türkiye, Ar-Ge Merkezi OKSİJEN aracığıyla, ODTÜ Teknokent firmalarının Vodafone’nun ABD Silikon Vadisi’ndeki kuluçka merkezi Vodafone xone ile temaslarda bulunmasını sağladı.
ODTÜ Teknokent tarafından yürütülen ve teknoloji tabanlı firmaların dünyaya açılma sürecini hızlandırmayı amaçlayan TeknoJumpp Hızlandırma Programı kapsamında bir grup firma gerçekleştirdiği temaslarda Vodafone xone uzmanları ile görüştü.
Projeleri değerlendirildi
TeknoJumpp Hızlandırma Programı’na katılan firmalar içinden seçilenler Kaliforniya’daki Vodafone xone kampusunu ziyaret etme fırsatını yakaladı.
ODTÜ Teknokent firmaları, uzmanlardan girişimcilik, yatırımcıların dikkat ettikleri noktalar ve firmalardan beklentileri gibi konularda yönlendirmeler ve tavsiyeler aldı.” Geliştirdikleri projeleri sunumlarla tanıtma fırsatı bulan firmalar, projeleri için birebir yorumları dinleme şansını yakaladılar.
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan OKSİJEN Genel Müdürü Murat Ekşioğlu
“Vodafone Grubu’nun teknolojik kuluçka merkezi olan, Kaliforniya’daki Vodafone xone kampusuna ODTÜ Teknokent’firmalarıyla birlikte ziyaret ederek, onlara projelerini geliştirme ve inovasyon önerileri alma fırsatı tanıdık. Türk teknoloji firmalarının uluslararası arenada rekabetçiliklerine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Vodafone Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olarak, Türkiye mobil iletişim sektörünün ufkunu genişletmeye devam edeceğiz. Türkiye’yi mobil iletişimde dünya ligine çıkarma yolunda ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi ile teknolojinin yarattığı küçük mucizeleri tüketicilerimizin hizmetine sunmayı sürdürürken ülkemizin teknoloji girişimcilerini de bu yolda destekleyeceğiz.”
ODTÜ Teknokent Başkan Yardımcısı Ufuk Batum: “Türkiye’nin lider teknokenti olarak ülkemiz için üstlenmiş olduğumuz önemli ve öncü bir rolümüz bulunuyor. Bu öncü rolümüze ve misyonumuza dayanarak Türkiye için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir ilke imza attık: Türkiye’nin ilk uluslararası hızlandırma programı olan TeknoJumpp’ı kurduk.
20 şirketlik kamp
Şirketlerin kısa sürede büyümesi ve uluslararası piyasalara açılabilmesini amaçlayan TeknoJumpp kapsamında, özenle seçtiğimiz 20 şirketi ODTÜ Teknokent’te kampa aldık. Bu şirketlere iş modeli geliştirme, mentorluk, şirket değerleme, pazarlama, satış ve sunum teknikleri gibi birçok destek verdik. Bu kampı başarı ile tamamlayarak uluslararası arenaya çıkmaya hazır olan; Bama, İnfoDif, Kimola, Mobilus, Oruba, Picus, SpeedNext ve Waplog şirketlerini seçerek ABD’ye götürdük. Burada şirketlerimizi potansiyel müşterilerle, avukat ve finansçılarla, yatırımcılarla, hatta kendi alanlarında çalışan sektör uzmanlarıyla görüştürdük. Bu sayede yeni müşteriler kazandılar ve yatırımcıların ilgisini çekerek yatırım teklifleri aldılar.
ABD programımız kapsamında ziyaret ettiğimiz Vodafone xone, bizim için çok önemli ve etkin bir deneyim oldu. Şirketlerimiz projelerini anlatarak geri bildirim alma fırsatı yakaladı. Bizi ağırlayarak şirketlerimize destek olan Vodafone xone’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Türkiye’nin lider teknokenti olarak Vodafone ile işbirliğimizi güçlendirmek ve derinleştirmek arzusundayız.”
Teknojumpp Hızlandırma Programı içinde neler var?
ODTÜ Teknokent’te yürütülen TeknoJumpp Hızlandırma Programı, teknoloji tabanlı şirketlerin dünya açılma sürecini hızlandırmayı, bilgi, deneyim ve network altyapısı sunarak uluslararası başarılı şirketlerin oluşma sürecini hızlandırmayı hedefliyor. Bu temel amaçlar doğrultusunda TeknoJumpp programı iki aşamadan meydana geliyor. 6 hafta boyunca ODTÜ Teknokent’te devam eden ilk aşamada, şirketlerin uluslararası müşteri geliştirme ve yatırım alabilmeleri doğrultusundaki gereksinimlerin, hızlandırılmış program ile kendilerine kazandırılması yönünde hizmetler sağlanıyor. Bu aşamada şirketler için CEO in residence, mentorluk, şirket değerlemesi, yatırımcı görüşmeleri, mini MBA, iş modeli atölyesi, çalışma kampı ve danışmanlık gibi destekler sağlanıyor. 4 haftalık ikinci aşamada ise firmalar, ABD pazarında iş geliştirerek müşteri kazanmak ve yatırımcılar ile görüşerek yatırım almak amacıyla ABD’ye ziyarete gidiyor. Bu ziyarete katılan firmalar yurt dışı pazarına özel satış ve pazarlama eğitimi, müşteri görüşmelerine ilişkin danışmanlık desteği, girişim sermayesi fonlarına sunum hazırlama gibi eğitimler alıyor.