eTR Ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye Bilişim Vakfı ve TÜSİAD tarafından düzenlenen, 11. “eTürkiye (eTR) Ödülleri”nin kazananları ödüllerini TBMM’ de gerçekleştirilen törenle aldılar.
Geçtiğimiz Temmuz ayında Avrupa Birliği, e-Devlet Kıyaslama Raporunda yer alan olumlu değerlendirmelerden örnek veren TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı “E-devlet hizmeti sunan sitelere çevrimiçi erişilebilirlik oranları bakımından Türkiye yüzde 81 ile yüzde 74 olan AB ortalamasının üzerinde yer aldı. E-devlet hizmeti sunan sitelerin çevrimiçi kullanılabilirlik oranları bakımından ise ülkemiz yüzde 75 ile yüzde 70 olan AB ortalamasını geçti. Bu başarının devamı için, TÜSİAD’la birlikte Türkiye Bilişim Vakfı olarak biz, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi ve yarışan projelerin ülkemizin daha rekabetçi bir ekonomik yapıya ulaşması ve geleceği için önem taşıdığına dikkat çekti.
Kamu verileri kamu kurumları içinde bile paylaşımı sorunlu
“Eğer devlet, elindeki kamu verisini; kamuoyuna, girişimciye, araştırmacıya, bilim adamına ne kadar bol sunarsa, ne kadar çok açarsa vatandaşın, bundan yararlanma şansı o kadar artar.”
Halkın kamu politikalarını katılımı önemli
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz “e-Devlet, iş yapış biçimlerini dönüştürerek ve sorunlar henüz büyümeden müdahaleye imkan sağlayarak verimliliği yükseltiyor ve sonuçta kamu kaynaklarının israf edilmesinin önüne geçiyor. Dolayısıyla eTR Ödülleri için aldığımız her başvurunun, yeni geliştirilen her projenin bilgi toplumuna dönüşüm yolunda çok önemli katkı sağladığına inanıyoruz. Kamuda değer yaratma süreçlerine bireylerin ve sivil toplum örgütlerinin katılabilmesi bu hedeflere ulaşmak açısından önemlidir. Bunu sağlamak için ise vatandaşların politika seçenekleri arasında tercihlerini belirtebilecekleri, katılımcılığı gerçek anlamda artırmaya yönelik diyalog kanalları ve açık yönetişim modellerine gerek duyulmaktadır” dedi.
9binden fazla e-imza üretildi
E-TR Ödülleri' nin ana sponsoru olan E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “küresel rekabette ülkemizi de bir adım ileriye taşıyacak ve verimliliği ülkemiz geneline yayacak olan itici gücün bilişim teknolojileri olduğunu vurguladı. E-dönüşüm uygulamalarının altın anahtarlarından biri olan e-imzanın önemine değinen Orhun, Kayıtlı Elektronik Posta ve e-fatura gibi yeni uygulamaların artıyor oluşunun da e-dönüşümün hızlanarak yaygınlaşması adına büyük önem arz ettiğini düşünüyoruz” dedi.