Inveo Ventures, paydaşlarıyla bir araya geldi
Inveo Yatırım Holding ve Gedik Yatırım tarafından kurulan ve grubun teknoloji girişimciliği yatırımları nezdinde yönetim merkezi olarak konumlanan Inveo Ventures, Bridgevent 2024 etkinliğinde ekosistem paydaşlarıyla bir araya geldi. Inveo Yatırım Holding CEO’su Onur Topaç ve Inveo Ventures Genel Müdürü Haluk Nişli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Bridgevent, grubun teknoloji girişimciliğiyle ilgili hedeflerinin anlatıldığı ‘Yatırımdan Daha Fazlası’ başlıklı panelle başladı. Bu panelin ardından, ‘Yatırım ve Sinerji: CVC’den Startup’lara Stratejik Yaklaşımlar’, ‘Kadın Liderler: Güçlü Kadınlar, Güçlü Yatırımlar’, ‘Engelleri Aşmak: Fundraising Süreçleri’ ve ‘İşin Mutfağında Yer Almak’ başlıklarında paneller düzenlendi.
Panellerde Doğukan Çetin (APY Ventures), İlker Temuzkuşu (Vestel Ventures), Erkan Yağcıoğlu (100. Yıl Girişim Sermayesi), Başak Zorlutuna (ScaleX Ventures), Günce Önür (Startup Wise Guys), Elif Boyner (iyiyaşa), Zeynep Eliçin (Varsapp), Murat Hacıoğlu (B2Metric), Emre Öget (Retter.io), Egehan Asad (Novus), Berkin Toktaş (Revo Capital) ve Barış Özistek (Boğaziçi Ventures) konuşmacı olarak yer aldı.
Daha fazla unicorn çıkarabiliriz
Inveo Yatırım Holding CEO’su Onur Topaç, 2024 yılında, holding bünyesinde yeni şirketler kurarak veya mevcut şirketlere ortak olarak, finansal ve entelektüel sermaye yatırımlarıyla, şirketlerinin değerini maksimize etmeyi amaçladıklarını söyledi. Ekosistemlerinin her yıl istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceğini belirten Topaç, “Piyasa değerimizde 2028 itibarıyla 1,7 milyar dolar seviyesine ulaşma vizyonumuzu gerçekleştirmek için üstün bir özveriyle çalışacağız” dedi. Inveo Ventures’ın Türkiye’nin parlayan yıldızlarını keşfedip onlara destek vermeyi amaçladığını belirten Onur Topaç, “Bugüne kadar, girişimcilik ekosistemindeki farklı sektörlerden 100’e yakın şirkete, toplamda 10 milyon doların üzerinde yatırım yaptık. Bu girişimlere değer katmayı ve onların global pazarlarda rekabet edebilir hale gelmelerine destek olmayı sürdürüyoruz” diye konuştu. Onur Topaç, geleceğe ilişkin öngörülerini şöyle açıkladı:
“Ekosistemin, özellikle son yıllarda hızlanarak büyüdüğünü, Türkiye’den çıkan girişimlerin global oyuncular arasında yer bulduğunu ve teknolojiye olan yatırımcı ilgisinin arttığını görmek sevindirici. Nitekim ülkemizden 5 unicorn, 2 de decacorn çıktı. Bugün 374 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, 29 Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığının bulunması, çok sayıda kurumsal girişim sermayesinin kurulmuş ya da kurulma aşamasında olması, çok sayıda girişimcinin katılımı, ekosistemdeki muazzam gelişime işaret ediyor. Önümüzdeki 10 yılda, daha fazla şirketin teknolojik inovasyona yatırımcı olacağını olacağını düşünüyorum. Daha fazla bireysel yatırımcı, doğrudan ya da dolaylı olarak ekosisteme gelmeli. Türkiye, daha fazla unicorn ya da decacorn çıkarabilecek potansiyele sahip. Bu yolla daha fazla teknoloji ihracatı yapabilecek konuma erişmeliyiz. Inveo Ventures’ın, gelecek 10 yıl içinde, büyüyen ekosistemin önemli bir oyuncusu olarak, portföyü 100 girişim şirketine ulaşmış, yerelden globale açılmak için nakdi ve gayrinakdi kaynak arayan teknoloji girişimleri için bir cazibe merkezi haline gelmesini planlıyoruz. Yatırım yaptığımız girişimlerden bir unicorn çıkarmayı hedefliyoruz. Portföyümüzdeki teknoloji şirketlerinin halka arzına önderlik etmek de hedeflerimiz arasında yer alıyor.”
Inveo Ventures Genel Müdürü Haluk Nişli de Bridgevent’e katılım gösteren paydaşlara teşekkür ederek, “Sadece finansal destek sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda girişimcilere stratejik rehberlik de sunuyoruz” dedi.