NetApp 2014’e de iddialı girdi
NetApp, 2014’te melez bulut, flash, tümleşik ve bütünleşik mimarilere yönelik BT çözümlerinin büyük bir patlama yapacağını açıkladı.
12 binden fazla çalışanı ve dünya genelindeki 150 bölge ofisi ile hizmet veren NetApp, gerçekleştirdiği basın toplantısında bilişim teknolojilerinin günümüzde geldiği noktayı ve NetApp’ın 2014 projelerini basın mensuplarıyla birlikte değerlendirdi.
Basın toplantısında konuşan NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı, dünya ve Türkiye pazarındaki gelişmeleri 2013-2014 çerçevesinde değerlendirirken NetApp’ın inovasyona dayalı ürün stratejilerinin temelinde yatan performans ve hız odaklı melez flash ürün grubunun yeni üyelerini kısaca tanıttı. Kurumsal depolama sistemlerinde işletmelerin boyutuna ve farklı iş yüklerine göre ölçeklenebilen EF all-flash array’in ve E serisinin, yeni ve geliştirilmiş donanım platformları sayesinde, yeni dönemde şirketlerin operasyonel giderlerini en aza indirgeyeceklerini söyledi.
2014’ün BT eğilimlerinin melez bulut, flash ve bütünleşik yapılar olacağının altını çizen Yumrukçallı, NetApp’ın bu doğrultuda geliştirdiği yenilikçi ürünlerin ve güncellemelerin müjdesini vererek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeni EF all-flash array Türkiye’de şimdiden iki farklı projede kullanılmaya başlandı bile. Bu büyük bir başarı. Yeni dönemde müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın ihtiyaçlarına göre, kurumsal depolama sistemlerinde veri depolama, yedekleme, iş sürekliliği, felaket kurtarma, arşiv ve güvenlik alanında geliştirdiğimiz Flash-Clustered Data ONTAP ve E 2700-(SMB) gibi en alt seviyeden en üst seviyeye kadar fark yaratan çözümlerimizle 2014’te BT sektöründeki ayrıcalıklı konumumuzu sürdüreceğiz.”
“Önemli olan büyük veriyi depolamak değil, yönetmek”
“2020’lerde toplam sayısal verinin 35 ZettaByte (35 bin exabyte) olması bekleniyor. IDC istatistiklerine göre, 2020’de ulaşılacak veri miktarı ise 2009’un 44 katı olacak. Dolayısıyla şirketler için büyük veri artık mutlaka gündemlerinde en ön sıraları alması gereken bir konu” diyerek geleceğin teknolojilerine giriş yapan Yumrukçallı, BT sektöründeki gelişmelere dair şunları söyledi:
“Ciddi bir veri patlaması yaşanan günümüzde, artık önemli olan sadece veriyi depolamak değil, bunları akıllı bir biçimde yönetebilmek, veriyi erişilebilir, güvenli ve etkili kılmak. 2014, bu amaç doğrultusunda, tüketicilerin davranışlarını ve endüstriyel süreçleri yeni içgörüler ile besleyecek yeni büyük veri araçlarını da beraberinde getirecek. 2013’te altyapıları geliştirilen Bellek İçi işleme (In-Memory Computing), Kümelenmiş Depolama (Clustered Storage) ve Nesne Depolama (Object Storage) gibi teknolojiler, 2014’te Türkiye’de büyük veri yönetiminde bulut hizmeti kullanımını her geçen gün daha fazla artırmaya başlayacak.”