Samsung kurumsalda da büyümeyi hedefliyor
Türkiye’deki tüm gelirlerinin yüzde 3’ünü oluşturan kurumsal satışlar, önümüzdeki dönemde Samsung’un öncelikli alanlarından biri olacak.
Daha çok bireysel ürünleriyle öne çıkan Samsung, kurumsal alandaki yatırımlarını artırıyor. Bu alanda sunduğu çözümleri tanıtan şirket, özellikle KOBİ’ler üzerindeki güçlü teknoloji markası algısını kullanmaya çalışıyor.
Özellikle bugünlerde B2B çözümlerine yöneldiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Çözümler Direktörü Tansu Yeğen, “Türkiye B2B pazarı her yıl büyümeye devam ediyor. Bireysel pazar büyürken kurumsal pazardaki büyüme de yadsınamaz. Bu doğrultuda Samsung Türkiye kurumsal ekibi 50 kişiye ulaştı. Haziran ayı sonunda bu ekibin 70 kişi olmasını bekliyoruz” dedi.
Samsung Türkiye’de kurumsal satışların tüm işlerin yüzde 3’ünü oluşturduğu bilgisini veren Yeğen, Türkiye’de kurumsal çözümlerimize her ay 10-15 yeni çözüm ekliyor, kurumsal ekibimizi büyütüyoruz. Önümüzdeki yıl, toplam ciromuzun önemli bir kısmının kurumsal iş çözümlerinden geleceğini öngörüyoruz. Özellikle eğitim gibi dinamik sektörlerde dikey ürün ve çözümlerimiz hazır. Otel yönetimi, sağlık, telekomünikasyon altyapıları ve mağaza sistemleri gibi alanlar da yine rekabete hazır olduğumuz noktalar” şeklinde konuştu.
Bireysel pazarda kendine önemli yer eden Galaxy serisinin son telefonu S5’in kurumlar için harika bir geri bildirim aracı olduğuna değinen Yeğen, önümüzdeki dönemde akıllı saatlerin her şeyin merkezinde yer almasını bekledikleri bilgisini verdi. Geçtiğimiz yıl 211 milyar dolarlık gelir elde eden Samsung’un 2020 hedefi ise 400 milyar dolar. Bu rakamın yüzde 25’inin ise kurumsal pazardan gelmesi hedefleniyor.
KOBİ’ler teknoloji yatırımlarına önem veriyor
Tansu Yeğen, Samsung tarafından mikro işletmeler ve KOBİ’ler kapsamında yapılan araştırmanın neden yapıldığı sorusunu şu şekilde yanıtladı:
“Samsung Türkiye olarak bu araştırmayı, kurumsal pazardaki hedeflerimiz doğrultusunda Türkiye demografisini de gözeterek hayata geçirdik. Toptan, perakende, imalat, inşaat ve ulaştırma sektörleri bu araştırmada öne çıkan sektörler oldu. Araştırmamızda; çalışma ortamları, iş modelleri, liderlik algısı, teknoloji kullanımı, internet ve sosyal medya iletişimi gibi konular, yoğun olarak ölçüldü.”
KOBİ’lerin teknoloji şirketlerine bakışını da bu araştırma ile daha net değerlendirdiklerinin altını çizen Tansu Yeğen, “Araştırma çerçevesinde teknoloji denildiğinde ilk akla gelen şirketin Samsung olduğu sonucu net bir biçimde karşımıza çıkıyor. KOBİ’ler teknoloji yatırımları için, yüzde 83 oranında teknoloji marketlerini tercih ediyor. Tablet kullanımında önemli oranda bir artış da gözlemlediğimiz çalışma çerçevesinde, akıllı telefon kullanımına baktığımızda ise KOBİ’lerde her 5 cep telefonundan 3’ünün akıllı telefon kategorisinde olduğunu gözlemliyoruz” dedi.
Kurumsal mobil cihaz pazarı büyüyecek
Kurumsal mobil pazarı da değerlendiren Tansu Yeğen, bu pazarla ilgili olarak şunları söyledi:
“2012 yılında 722 milyon adet olarak gerçekleşen küresel dünya akıllı telefon satışı, 2017’ye kadar 1 milyar 578 milyon adedi bulacak. 2013 yılında yüzde 30 olan kurumsal mobil cihaz adedi payının da 2017’ye kadar yüzde 39’a yükseleceğini öngörüyoruz. Bunların haricinde, dünyada hızla yükselen bir ivme ile Kendi Cihazını Getir (Bring Your Own Device – BYOD) döneminin başladığını görüyoruz. Kullanıcılar, akıllı cihazlarını ortalama 1 yıl içinde değiştiriyor. Bu hızlı değişim, güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu sebeple güvenlik alanına yönelik özelliklerimizi doğrudan ROM içine yerleştirerek en üst düzeyde koruma sağlamayı hedefliyoruz. Android işletim sistemi üzerinde 553 katmanlı BT yönetim politikamız var. KNOX yazılımımızla cihazların bilgi akışı ve erişimini kurumsal güvenlik politikasına göre düzenlenebiliyoruz. Bu da ürünlerimizi daha da güvenli hale getiriyor.”
Sektörlere göre Samsung
• Sağlık
Samsung Sağlık Çözümleri, sağlık sektörüne özel tasarlanan mobil donanım ve yazılım ailesi ile sağlık çalışanlarının anlık iletişim ve bilgi paylaşımı ihtiyaçlarını karşılıyor.
• Perakende
Samsung’un yeni nesil perakende çözümleri ile müşterilerin tablet cihazlarla ödeme yapması, dijital aynalar yardımıyla prova odasına gitmeden, bir giysiyi üzerlerinde deneyimleyebilmeleri de mümkün oluyor.
• Eğitim
Samsung Eğitim Çözümleri, Samsung mobil cihazlarla interaktif eğitim araçlarını birleştiren uçtan uca dijital eğitim çözümü sunuyor.
• Finansal hizmetler
Samsung Finans Çözümleri, bankacılık ve sigortacılık kurumlarının müşterilerine bütünleşik, çok kanallı ve etkileşimli bir deneyim sunuyor. Müşteriler, şube gibi bir fiziksel konumu ziyaret ettiklerinde, etkileşimli sayısal sistemler ve ilgi çekici içeriklerle tanışma imkânı buluyor.
• Kamu sektörü
Türkiye’de Savunma Bakanlığı’nın Samsung çözümlerini tercih ettiği toplantıda anlatıldı.
• Ulaşım
Samsung, ulaşım sektöründe günümüzün teknoloji odaklı yolcularına entegre ve interaktif bir yolculuk deneyimi sunarken, ulaşım hizmeti veren şirketlerin, merkezi kontrol ile kolayca içerik yaratmasına, görüntülemesine ve yönetmesine imkan tanıyor.
• Otelcilik
Samsung, otelcilik sektöründe gelişmiş ekranlar için artan talebi karşılamak üzere, hem lobi hem de oda içi alanlar için yenilikçi görüntü çözümleri sunuyor.
Samsung’un kurumsal çözümleri
KNOX 2.0
Samsung’un mobil cihazlar için güvenlik sunan çözümü KNOX 2.0, Ekim 2013’te piyasaya sürüldü. Çözüm ile birlikte kişisel mobil cihazlar hem kurumsal hem de bireysel amaçla güvenle kullanılabiliyor. Verilen bilgilere göre, KNOX 2.0 Google Play Store’da yer alan çok sayıda Android uygulaması için de gelişmiş güvenlik vaat ediyor ve indirilen tüm uygulamaları, KNOX ile aynı seviyede donanım tabanlı olarak koruyor. KNOX’un gelişimi, “Kendi Cihazını Getir” (BYOD) stratejileri için daha esnek bir yaklaşıma izin veren farklı uygulama türlerinin seçilebilmesini sağlıyor.
Cloud Print
Samsung KNOX platformuyla uyumlu, gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip Samsung Cloud Print, başta küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere, kurumsal kullanıcılar ve mobil çalışanlar için kullanımı kolay mobil bulut baskı olanakları sağlıyor. Kullanıcılar, yazdırılacak bir dokümanı paylaşmak için paylaşacakları kişinin akıllı telefonlarındaki kayıtlı telefon numaralarını kullanarak, diğer kullanıcıları otomatik olarak paylaşım listesine ekleyebiliyor. NFC sayesinde akıllı telefonlar, birkaç basit dokunuşla 20 adede kadar yazıcıya bağlanabiliyor.