Sophos çözümleri artık Türkiye’de
Dünyanın önde gelen ağ güvenliği çözümleri üreticisi Cyberoam, Sophos uç nokta güvenlik çözümlerini iş ortakları aracılığıyla Türkiye pazarına sunduğunu duyurdu. Türkiye'deki Cyberoam iş ortakları, sahip oldukları yeni ürünlerle müşterilerine daha ideal çözümler sunma ve bölgedeki gücünü artırma fırsatı yakalayacak.
Kurumsal güvenlik çözümleri konusunda faaliyet gösteren Sophos’un uç nokta güvenlik çözümleri, internet güvenliği, uygulama ve cihaz kontrolü, veri koruma, şifreleme, mobil koruma, Exchange sunucu güvenliği ve ağ erişimi kontrolü gibi alanlarda çözümler sunuyor. Sophos ürünleri, endüstrinin saygın kuruluşlarından aldığı yüksek notlarla biliniyor. Cyberoam’ı da bünyesinde bulunduran güvenlik çözümleri üreticisi Sophos, ABD’nin Boston eyaleti ve İngiltere’nin Oxford kenti olmak üzere iki eş merkezden yönetiliyor. Bu yılın başında Sophos tarafından satın alınan Cyberoam, Sophos güvenlik ürünlerini yaygın iş ortakları ağı aracılığıyla sunmak üzere çalışmalar yapıyor.
İş ortakları için de fırsat
Sophos ürünlerinin Türkiye’deki Cyberoam iş ortakları portföyüne eklenmesinin önemli fırsatları beraberinde getirdiğini ifade eden Cyberoam Türkiye Ülke Müdürü Emre Aktaş, şunları söyledi:
“Türkiye’deki Cyberoam iş ortakları, Sophos uç nokta güvenlik çözümleriyle kurumların güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ideal ve kapsamlı çözümler sunabilecekler. Sophos’un yeni nesil uç nokta güvenlik çözümleri yalnızca Cyberoam’ın ağ güvenliği çözümlerini desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda Cyberoam iş ortaklarını çözüm sunma konusunda çok daha güçlü bir konuma getirerek bölgedeki etkinliğini artırıyor.”
Uç nokta güvenliği artık bir gereklilik
Sophos, geniş bir alanda sunduğu güvenlik çözümleriyle işletim sistemleri, masaüstü bilgisayarlar, mobil cihazlar, ağ geçitleri ve Exchange sunucuları için koruma sağlıyor. Karmaşık uyum gereksinimine sahip sistemlerde kolay yönetim imkanı sunan Sophos, kurallara ve cihazlara göre özelleşmiş filtreler uygulayabiliyor. Ayrıca ağa dahil olmayan dizüstü ve PC’ler için koruma ve mobil cihazların uzaktan yönetimi gibi olanaklar da sunuyor. Özellikle kurumların ve çalışanların mobil çalışma kültürünü benimsemesi, bu çözümleri çok daha önemli hale getiriyor.
Botnet saldırıları, siber casusluk, çevrimiçi bankacılık sistemlerini hedef alan dolandırıcılık girişimleri ve proxy sunucularından yönlendirilen anonim saldırıların Türkiye’nin karşılaştığı güncel tehditler arasında yer aldığına dikkat çeken Aktaş, şu bilgileri paylaştı:
“Bilgi teknolojilerine tüketicilerin yön vermesi eğilimi uç nokta güvenliğini eskisine oranla çok daha önemli hale getirdi. Uç nokta güvenlik çözümleri, kurumsal ağların sürekli tehdit altında olduğu günümüzde kullanıcı tarafında sunduğu ek güvenlik nedeniyle giderek artan bir hızla yaygınlaşıyor. Sophos’un sunduğu uç nokta güvenlik çözümleri sayesinde, iş ortaklarımız bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılayabilecekler. Böylece daha fazla müşteriye, daha kapsamlı çözümler sunabilme fırsatı yakalayacaklar.”