Verimliliği artırmanın sırrı bütünleşik yapıda saklı
Unify tarafından Orta Avrupa’da yapılan bir araştırma olan Disruptive Analysis 2014 Edition WebRTC çalışmasına göre, kullanıcı deneyimi ve alışkanlıklarında cihaz bağımsız sürekliliğinin sağlanması çalışan verimliliğini yüzde 66, ekipler arası iletişimi yüzde 59, BT birimlerinin teknoloji yönetimini yüzde 53, veri giriş ve güvenliğini ise yüzde 51 oranında artırıyor. Kurumların yüzde 22’si bu alandaki planlamalarına teknolojinin iş akışları ile bütünleştirilmesinin, yüzde 17’si ise maliyet ve verim avantajının önemine göre yatırım yapacaklarını belirtiyor. Özellikle sesli ve görüntülü ekipmana yapılacak yatırımın toplantı öncesi hazırlık sürecini yüzde 41 azaltacağı, toplantı verimliliğini yüzde 47 artıracağı, iş akışlarının da yüzde 40 oranında daha hızlı olmasını sağlayacağı öngörülüyor.
Farklı cihazları kullanmak bir zorunluluk
Araştırma, çalışanların yüzde 93 ile en çok e-posta, bunu takiben yüzde 89 ile telefon görüşmeleri, yüzde 72 ile telekonferans görüşmeleri gibi geleneksel iletişim araçlarını kullanıldıklarını, sesli konferansın görüntü ile desteklenmesinin toplantı konsantrasyonu açısından daha verimli olduğunu gösteriyor. Ama tüm bu verilere rağmen, yüzde 34 oranında videolu görüşme yapıldığı da görülüyor. Bu arada katılımcıların yüzde 43’ü ekip çalışmasında ve iletişimde kullandıkları teknolojilerin karmaşık, içinden çıkılmaz bir deneyim yaşattığı şikayetinde bulunuyor. Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu de konuyla ilgili şu bilgileri paylaşıyor:
“Araştırmalar evden ve ofis dışı çalışan sayısının hızla artacağını, çalışanların farklı cihaz ve farklı donanımlar kullanmak zorunda olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle farklı il veya ülkelerde ofisleri bulunan, sık seyahat etmek zorunda kalan çalışanlar, cihaz ve mekândan bağımsız kolay bir şekilde iletişim kurmak istiyorlar. Bu gereksinimi adreslemek ve bunları mümkün olan en güvenli şekilde gerçekleştirmek için yeni servis ve uygulamalar geliştiriyoruz. Bulunulan yerden, daha üretken ve verimli biçimde iletişim kurabilmek önemli. Sosyal yazılım, iş uygulamaları, görüntü, yazışma, analitik ve geleneksel sesli iletişimi içine alan bu uygulama, sanal olarak her kanalda bilgi ve veriyi bir araya getirerek tümleşik iletişimin vaatlerinden öteye geçmek için tasarlandı.”