Eğimli ekranın keyfi bir başka!
Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S6 Edge’e merhaba diyoruz. Galaxy S6 Edge’in daha önce incelemesini yapmış olduğumuz Galaxy S6’ya göre tek önemli farkı olan ekranı, kullanım esnasında belli başlı farklılıklara sebep oluyor. Şimdi yeni Edge’i biraz yakından tanıyalım.
Şıklık ön planda
Samsung’un S6 serisinde yaptığı en önemli değişikliğin kasada kullandığı malzemelerin değişikliği olduğu göze çarpıyor. Anlaşılan o ki artık amiral gemisi Samsung’larda plastik malzemeyle çok fazla karşılaşmayacağız. S6 Edge arka yüzeyinde Gorilla glass, yan kısımlarında ise metal çerçeve kullanıyor. Ağırlığı 132 gram olan bu telefon, yan taraflarının biraz fazla ince olması sebebiyle çok ergonomik değil. Fakat zamanla alışılıyor.
Muhteşem bir ekran
Samsung Galaxy S6 Edge’in 5.1 inçlik AMOLED ekranı, harika bir iş çıkarıyor. 1440 x 2560 piksel çözünürlüğündeki bu ekran inanılmaz bir keskinlik sağlıyor. Ekranın renk doygunluğunun son derece başarılı olduğunu söyleyebilirim. Kenarlarına doğru eğim kazanıyor olması da gerek kullanım esnasında, gerek video izlerken farklı bir hava kazandırıyor. Ekrandaki eğimin sağladığı hazzı yazıda anlatmak pek mümkün değil. Kullanmanız, denemeniz gerek.
Samsung kamera işini çözmüş
Galaxy S6 Edge, arka tarafında 16 megapiksellik OIS destekli bir kamera bulunduruyor. Renk doğruluğu konusunda çok iyi iş çıkaran bu kamera, özellikle HDR modunda harikalar yaratıyor. Düşük ışık koşullarında sıkıntı yaratmayan kamera, aynı zamanda bir hayli hızlı da. 4K videonun yanı sıra 1080p 60 fps, 720p 120 fps video kaydı da alabiliyor. Ön tarafında yer alan 5 megapiksellik kamera da arka kamera gibi iyi işler çıkarabiliyor; sadece çözünürlük farkıyla. Video yetenekleri ise 1440p 30 fps ile sınırlı.
Yüksek çözünürlük ve güçlü donanım
Samsung Galaxy S6 Edge’in içerisinde 8 çekirdekli işlemciye sahip Exynos 7420 çipseti bulunuyor. 4 çekirdek güç tasarrufu için 1.5 GHz’de çalışırken, diğer 4 çekirdek 2.1 GHz hızında çalışarak yüksek performans gerektiren uygulamalarda ön plana çıkıyor. 3 GB RAM’i bulunan ürün, 32, 64 ve 128 GB dahili depolama seçenekleriyle geliyor. microSD kart yuvası ise bu telefonda yer almıyor.
Gülü seven dikenine katlanır mı?
Gelelim S6 Edge’in en büyük handikapına… Ürün, içerisinde 2600 mAh’lik bir batarya bulunduruyor. Bu batarya ile telefon, 1 günü zorlukla çıkarabiliyor. Fakat şunu da göz önünde bulundurmak gerek: Son nesil akıllı telefonların batarya performansları, bir önceki seriye göre geriye gitti. Bu sorunda hem Snapdragon 810 çipsetinin, hem de Android 5.0’ın payı bulunuyor maalesef.