Dell Software yazılım turuna İstanbul’da başladı
Donanım ve yazılım üreticilerinden Dell’in, Türkiye, Dubai ve Polonya olmak üzere üç ayrı ülkede yazılım odaklı gerçekleştirdiği 1. Kullanıcı Grubu Konferansı’nın Türkiye ayağı, 28 Mayıs Perşembe günü gerçekleşti.
Dell Software yazılımı uzmanlarınca geliştirme projeleri ve dağıtım stratejilerinin paylaşıldığı konferansta; Bilgi Güvenliği, Bilgi Yönetimi ve Sistem Yönetimi alanlarında ortaya konan en iyi yayılma stratejilerinden de örnekler sunuldu. Etkinlikte hazır bulunan Dell Kurumsal Yazılım Direktörü Brent Schroeder ile etkinlik ve Dell’in yazılım alanındaki yatırımları hakkında konuştuk.
Öncelikle Dell Yazılım Grubu’ndan ve Kullanıcı Grup Konferansı’ndan söz edebilir misiniz?
Dell Software Grubu 2012 yılından beri varlığını sürdürüyor. Dell’in daha önce yaptığı satın almalalarla birlikte oluşan Dell Software Grup, son dönemde gerçekleştirdiği 8 yeni satın ama ile birlikte sektördeki konumunu giderek sağlamlaştırdı.
Etkinliğe gelecek olursak; Türkiye’de başlattığımız bu yeni serüven Dubai ve Polonya gibi merkezlerde de devam edeceğini söyleyebilirim. İlk defa gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, mevcut kullanıcıları ve yeni kullanıcıları bir araya getirerek, Dell olarak onlara neler sunabileceğimizi göstermek ve karşılıklı etkileşimlerle kullanıcılar ile olan bağımızı güçlendirmeyi amaçlıyoruz.
Son yıllarda birçok sektör sanallaştırma çağını yaşıyor. Dell Software Grubu olarak sanallaştırma ve bulut konusundaki çalışmalarınızdan söz edebilir misiniz?
Sanallaştırma ile birlikte iş süreçlerindeki hızlanmanın göz ardı edilmemesi gerekiyor. Dell Software olarak biz de bu konuyu çok fazla önemsiyoruz. Dell ailesi olarak müşterilerimizi memnun edebilmek için onların sanallaştırma konusundaki ihtiyaçlarını detaylı şekilde inceleyerek onlara en makul çözümleri sunmaya gayret ediyoruz. Bunlar biri olan Foglight ile kullanıcılarımıza performans ve kapasite yönetimi konusunda çözümler sunuyoruz. Foglight, kullanımın tahmini ve analizi üzerine odaklanan yapıyı kullanıcılarına sunuyor.
Şirketler maddi sebepleri gerekçe göstererek sanallaştırma yatırımı yapmaya çekinebiliyorlar. Bu konuda şirketlere ne gibi tavsiyelerde bulunabilir misiniz?
Sanallaştırma konusunda şirketlerin maddi odaklı düşünmekten kaçınması gerekiyor. Sanallaştırma ile birlikte iş süreçlerinde yakalanacak “çeviklik” şirketlere maddi açıdan dinamizm getirirken, olası felaket senaryolarında verilerini birden fazla ortamda saklayabilmenin avantajına da sahip olabiliyorlar.
Bunun yanı sıra, müşterilerin sistemlerini sanallaştırmadan önce kendilerine sunulan uygulamaları çok iyi bir şekilde incelemeleri ve analiz etmeleri gerekiyor. Aksi takdirde kendilerine uygun olmayan yapıları kullanan şirketler, sistemlerinde oluşacak uyumsuzluk sebebiyle tekrar tekrar yatırım yapmak zorunda kalabilirler.
Dell Software Grup olarak gelecek dönemdeki planlarınızdan söz edebilir misiniz?
Dell Software Grup olarak önümüzdeki süreçte de büyümemize devam etmek istiyoruz. Son dönemde Quest gibi önemli yapılarını bünyemize katarak, kullanıcılarımıza çok daha sağlıklı ve verimli çözümler sunmak istiyoruz.