LG’den yeni amiral gemisi
5.5 inç boyutundaki ekranıyla diğer amiral gemisi akıllı telefonlardan biraz daha büyük olan LG G4, iyi bir çerçeve – ekran oranına sahip. Ön yüzeyinde tasarımı bir hayli sade olan G4, plastik arka kapağın yanı sıra deri seçeneğiyle de geliyor. LG, G4’te de ses ve kilit tuşlarını telefonun arka tarafına konumlandırmış. Telefonun elde tutuş hissi, hem geniş olmasından hem de kenarlarının biraz fazla sivri olmasından dolayı çok keyifli değil. Eminim ki arka kapağı deri olan modeller bu konuda plastik kapaklılardan çok daha başarılıdır.
Ürünün 5.5 inçlik ekranı, 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor. Ekran teknolojisi olarak elbette ki LG’nin öncülüğünü yaptığı IPS tercih edilmiş. Snapdragon 808 çipsetini kullanan G4, 3 GB RAM’e sahip. 32 GB dahili hafızaya ek olarak microSD kart yuvasından da faydalanabiliyoruz. Performans olarak tatmin edici bir seviyede olan LG G4, hem oyunlarda hem de standart uygulamalarda gayet akıcı çalışıyor.
OIS çok başarılı
Ürünün arka kamerası 16 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebiliyor. Piyasadaki pek çok amiral gemisi gibi 4K video kaydı alabilen G4, görüntü kalitesi konusunda iyi işler çıkarıyor. Videolarda ve fotoğraflarda titreşimi engelleme amacını taşıyan OIS mekanizması, LG G4’te bir hayli iyi işliyor. Yürürken çekilen videolarda titreşimi neredeyse sıfıra indirmeyi başarıyor. Ön tarafta ise 8 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Bu selfie kamerası da beklenenin üzerinde performans sergiliyor.
Android 4.4 sonrası batarya problemleri
Günümüzde maalesef tüm amiral gemisi telefonlarda olduğu gibi LG G4’te de batarya problemleri bulunuyor. Android 5.1 işletim sistemini kullanan G4’ün içerisinde 3000 mAh batarya yer alıyor. Bu batarya ile G4’ü yaklaşık 1 gün kadar kullanabiliyoruz. Neyse ki 30 dakikada %60 şarj dolduran hızlı batarya şarjı teknolojisini kullanıyor.