Kamu için platform bağımsız çözümler
IAS, kamu kurumlarının kendine özgü yazılım projeleri için platform bağımsız çözümler üretiyor. IAS CEO’su Behiç Ferhatoğlu, sundukları ERP çözümleriyle ilgili bilgi vermenin yanı sıra firmanın hedeflerini de paylaştı. Firmaların iş süreçlerini optimize etmelerini sağlayan kurumsal yazılım çözümleri üretip yazılımın danışmanlık ve eğitim hizmetlerini vermek üzere 1989 yılında Almanya’da kurulduklarını kaydeden Behiç Ferhatoğlu, 1994 yılında şirket merkezini Türkiye’ye taşıdıklarını söyledi. Ferhatoğlu, “2015 yılı itibarıyla Almanya, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere 3 ülkedeki 7 ofisimiz, farklı ülkelerdeki 40’tan fazla çözüm ortağımız aracılığıyla 26 ülkede, 13 ayrı dilde, 25 bin kullanıcıya hizmet veriyoruz. Türkiye’nin yanı sıra küresel operasyonlarımız ve dünya çapındaki çözüm ortaklarımızla birçok ülkede yazılım geliştirme, Ar-Ge, danışmanlık, satış ve eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2014 yılında açılışını gerçekleştirdiğimiz Ankara ofisimiz ise kamu iş geliştirme çalışmalarımızın merkezini oluşturuyor. Bu kapsamda kurumsal kaynak planlama çözümümüz Canias ERP’yi sunmanın yanı sıra kamu kurumlarının kendine özgü (custom-design) yazılım projeleri için platform bağımsız çözümler üretmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.
caniasERP müşterilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen bir çözüm
Sundukları çözümleri ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) çerçevesinde topladıklarını, bir işletmenin uçtan uca bütün süreçleri için yazılım çözümleri satışı, uyarlaması ve proje yönetimi yaptıklarına dikkat çeken Ferhatoğlu, ERP’deki ana ve standart çözümleri, caniasERP’nin platform ve sektör bağımsız, açık kaynak kodlu ve müşterilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen bir çözüm olduğunu ifade etti. Behiç Ferhatoğlu, “caniasERP, Almanya’da araştırma kuruluşu GPS’in ‘ERP Mükemmellik Testi’nde ‘Mükemmelik Ödülü’nü aldı, ‘Esneklik’ kategorisinde de tam puan almayı başaran tek yazılım oldu. Avrupa’nın prestijli araştırma şirketi Trovarit’in ‘ERP Deneyimi – Müşteri Memnuniyeti / Yararlar, Beklentiler’ araştırmasında ise ‘trend grafiği’nin lideri olarak ‘En Çok Gelişme Gösteren Ürün’ olarak konumlandırıldı.
Ayrıca müşterilerimizin stratejik planlama ve karar alma süreçlerinde ihtiyaç duyacağı akıllı raporları sunmak için Danimarkalı iş zekası çözümleri üreticisi InfoSuite ile iş birliği yapıyoruz. ‘Sektörel Çözümler’ uygulamalarımız 25 yılda edindiğimiz bilgi birikiminden yola çıkarak, farklı sektörlerin ihtiyaçlarına odaklanıyor. Bu uygulamalarımız, caniasERP’nin içerisinde çalışıyor ve müşterilerimiz, sektörel çözümlerimizi kullanırken herhangi bir bütünleştirme zahmetine katlanmıyor, zaman ve maliyetten tasarruf edebiliyorlar” dedi.
EKAP üzerinden KİK ihalelerine katılıyoruz
Ferhatoğlu, işletmelerin ilk yatırım maliyetlerini düşürmelerine olanak sağlayan SaaS (Software as a Service) modelinin de 2002 yılından bu yana kullanıldığını belirtip kamu yazılım projelerinde ise kamu kurumlarının kendine özgü yazılım ihtiyaçları için anahtar teslimi ve platform bağımsız çözümler geliştirdiklerine dikkat çekti. “Bu iş için 2014 yılında şirketimizin Ankara ofisinde ‘Kamu İş Geliştirme Bölümü’ kuruldu. ERP ile ilgisi olsun ya da olmasın, kamu kurumlarının her türlü yazılım geliştirme ihtiyaçları için hizmet verebilecek şekilde çalışıyoruz. Bunun için EKAP sistemi üzerinde yayınlanan KİK ihalelerine katılıp teklifler veriyoruz. Kamu kurumlarının özellikle yazılım geliştirme ve destek alanında ciddi ve güvenilir firmalara ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ‘kamu kurumlarının güvenilir iş ortağı’ olma prensibiyle çıktığımız bu yolda, kurumsal yazılım sektöründeki uluslararası tecrübemizi kamu kurumlarının hizmetine sunarak Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” açıklamasını yapan Ferhatoğlu, “Yani ERP piyasası içinde kendimizi kamu da dahil olmak üzere her ölçekten ve her sektörden firmanın kurumsal yazılım ihtiyacını karşılayacak bir firma olarak konumlandırıyoruz” ifadesini kullandı.
Hindistan operasyonu da kuruluyor
Hizmet sundukları sektörleri; makine, metal sanayi, ambalaj, otomotiv, tekstil – konfeksiyon – halı, elektrik, elektronik, havacılık ve savunma sanayi, madencilik olarak sıralayan Ferhatoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü “Öte yandan bugün sayıları 700’ü aşan müşterilerimizin dâhil olduğu sektörlere bakarsak, 40’tan fazla sektöre hizmet verdiğimizi söyleyebiliriz. Dolayısıyla hedeflediğimiz spesifik bir sektör yok. Müşterilerimizin yoğunlaştığı sektörler var ama her sene yeni sektörlere girmeye devam ediyoruz. 2014, hedeflerimize ulaştığımız ve gelecek konusunda bizi cesaretlendiren bir yıldı. 2015’te gelişimimiz artan bir ivmeyle devam ediyor. 2015 hedeflerimizi açıklarken Türkiye, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki operasyonlarımızda yüzde 100 büyümeyi ve yeni pazarlara açılmayı planladığımızı belirtmiştik. İlk 5 aylık satışlarımızdaki pozitif görüntü, bu beklentimizin karşılıksız kalmayacağını gösteriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de danışmanlık kadromuzu iki katına çıkarıyoruz. Hindistan operasyonumuzun kuruluşunu çok yakında sizlerle paylaşmayı umuyoruz. Ayrıca kamu iş geliştirme alanındaki çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başlıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. ‘Mobilite’ ve ‘e-Dönüşüm’ alanındaki çalışmalarımızın sonuçlarını çok yakında iş ortaklarımızla ve müşterilerimizle paylaşacağız. Endüstri 4.0 akımının öncü firmaları arasında yer almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ürünlerimizin tasarım yazılımlarının yanı sıra üretim sahasında bulunan makinelerle bütünleştirmesini sağladık. Üretim sahasında bulunan makinelerle PLC’ler vasıtasıyla haberleşerek müşterilerimize üretim emirlerinin açılması, takibi ve makine bakımlarının takipleri gibi noktalarda da bütünleştirme imkânları sunuyoruz. InfoSuite ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği bize iş zekâsı alanında hızlı bir ilerleme getiriyor.”