Oyunlarda yüksek performans için
AMD’nin Hawaii GPU’sunu güncelleyerek hazırladığı Grenada GPU’su piyasaya çıktı, ekran kartı üreticileri de bu çipleri kullanarak kendi kartlarını hazırlamaya başladılar. Grenada GPU’sunu kullanan R9 390 modelinin PowerColor tarafından hazırlanmış yorumunu geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaşmıştık. Bu hafta da karşımızda Sapphire’ın Nitro R9 390 model ekran kartı yer alıyor.
Etkin soğutma için 3 fan
Sapphire Nitro R9 390, oldukça uzun bir ekran kartı. Bu ekran kartını satın almadan önce içi geniş bir kasaya sahip olmalısınız. Üzerinde 3 fan barındıran soğutucu, alüminyum yapraklar ve ısı boruları aracılığıyla oluşturduğu serinliği GPU’ya iletiyor.
Kartın üst kısmında, bir zamanlar Crossfire köprüsü bağlantısının bulunduğu yerde UEFI ile eski tip BIOS’lar arasında geçiş tuşu yer alıyor. Crossfire köprüsü artık yok. Çünkü AMD, köprü kullanmadan çoklu ekran kartı kullanımına imkan sağlayabiliyor.
Ürünün uç tarafında 2 tane 8 pinli ekran kartı güç bağlantısı yer alıyor. Bu portlardan toplam 300 watt güç çekebilen ürün, PCIe slotundan da 75 watt çekerek “uçuk derecede” overclock için maksimum 375 wattlık güç alabiliyor. Standart R9 390’ların TDP değeri 275 watt. Bu kartta fabrika çıkışlı olarak GPU’ya uygulanmış olan 10 MHz’lik overclock da bu değeri çok fazla değiştirmeyecektir.
Ürün, soğutma konusunda başarılı. Bir hayli sessiz bir şekilde çalışabilen Nitro R9 390, Grenada GPU’sunu 1010 MHz’de, 8 GB kapasiteli GDDR5 belleklerini ise 6 GHz’de çalıştırıyor.
1080p ve 1440p’de başarılı
Nitro R9 390, günümüz oyunlarının tamamını üst seviye ayarlarda, 1080p ve 1440p çözünürlüklerde, akıcı bir şekilde çalıştırabilecek güce sahip. 8 GB RAM, yüksek çözünürlükte yaşanan performans düşüşünü bir miktar engelliyor. Yaygın bir şekilde kullanılan Full HD’de ise oyunlar yağ gibi çalışıyor.
Ürünün arka panelinde 3 DisplayPort, 1 HDMI, 1 de DVI bağlantısı yer alıyor.