Ericsson ve Cisco geleceği kurtarmak için işbirliği yapıyor
Ericsson ve Cisco geleceğin şebeklerini oluşturmak için global iş ve teknoloji ortaklığı adına adım attı. Bu çok yönlü ortaklık; yönlendirme sistemleri, veri merkezi, şebeke sistemleri, bulut teknolojisi, mobilite, yönetim ve kontrol ile global servisler gibi alanları müşterilerine sunacak. Ericsson ve Cisco’nun değer yaratmayı planladığı temel alanlar şunlar:
– Servis sağlayıcı olan müşterilerine uçtan uca ürün ve servis portföyü ve yeni iş modellerini ivmelendirecek ortak inovasyon,
– İç ve dış ağlar için yüksek güvenliğe sahip teknoloji mimarisi aracılığıyla geleceğe yönelik mobil kurum deneyimi yaratma,
– İki şirketin de birleşik ölçek ve inovasyonunu doğru kanalarla sunarak; ‘nesnelerin interneti’ ortamını yaratmak ve ülkeleri dijitalleştirmek için gerekli olan servis ve platform
Mobilite, bulut teknolojisi ve dijitalleşmenin hüküm sürdüğü bir ortamda geleceğin şebekeleri; çevik, otonom, ve yüksek güvenliğe sahip olmayı garantiye almak için yeni dizayn prensiplerine ihtiyaç duyacak. Ericsson ve Cisco bu zorluklara, 5G, bulut teknolojisi, IP ve nesnelerin internetinin de içinde olduğu şebeke mimarisinde uçtan uca liderlik sunarak çözüm üretecek. Müşteriler, böylelikle tarafların birbirlerini tamamladığı; danışmanlık, entegrasyon, BT ve şebeke yönetimi gibi becerilerini kullanarak, dönüşümlerine daha hız kazandırabilecek.
Büyümenin ve katma değerin temeli olacak
9 Kasım’da bu başlıkta yapılan duyuru, referans mimariler ile şebeke dönüşüm ve ortak geliştirme, sistem tabanlı yönetim ve kontrol, satış yetki anlaşması ve yükselen piyasa segmentlerinde işbirliği gibi birçok anlaşma tarafından da destekleniyor. Taraflar, ayrıca Makul ve Fark Gözetmeme (FRAND) koşullarını görüşme ve sahip oldukları patent portföyleri için lisanslama anlaşması yapma konusunda mutabık kalarak, her iki organizasyonun da müşterilerine ortak inovasyon ve kesinlik kazandıracak. Bu anlaşmanın parçası olarak Ericsson, Cisco’dan lisans ücreti alacak.
Stratejik ortaklık gelecek on yıllık süre içerisinde büyümenin ve katma değerin anahtarı olacak. İki şirkette bu ortaklık sayesinde 2016 yılında gelirinde bir artış bekliyor. Bu ek gelirin 2018’e kadar ise her bir şirket için 1 milyar dolar ve üzerine çıkması bekleniyor. Ortaklık, iki şirketin gelişmiş pazarlarda değer yaratmak için faaliyet ve yatırımlarını ilgili pazarlara yönlendirecek olması sebebiyle yeni ve daha gelişmiş fırsatların da ortaya çıkacağı değerlendiriliyor.
IP stratejisi güç kazanacak
İki şirkete ait takımlar ayrıca SDN (Yazılım tanımlı şebeke) /NFV (Şebeke İşlemlerini Sanallaştırma) ve şebeke yönetim ve kontrolü üzerine odaklanan bir ortak girişim üzerine çalışmaya başlayacak.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ericsson Başkan ve CEO’su Hans Vestberg; “İlk etapta ortaklığımız servis sağlayıcılara ve sonrasında da işletme segmentindeki fırsatlara ve sektörler arasında nesnelerin interneti adaptasyonunu hızlandırmaya odaklanacak. Bu ortaklık, geçtiğimiz yıllarda oluşturduğumuz IP stratejimizi kuvvetlendirecek” bilgisini verdi. Cisco CEO’su Chuck Robbins da, “Ortaklığımız iki şirketin de büyümesine, müşterilerimiz için benzersiz değer yaratmaya ve sektör için olağanüstü inovasyonun ortaya çıkmasını sağlayacak” dedi.