INET-TR için geri sayım başladı
“Türkiye'de İnternet” Konferansı (INET-TR) bu yıl 20. defa CRESGA organizasyonun desteğiyle yapılıyor. 1-3 Aralık tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Kongre Merkezi’nde yapılacak INET-TR’de, Türkiye'deki İnternet tartışılacak.İnternet dünya üzerinde 3 milyarı aşkın insanın katıldığı, 1 milyara yakın webin, 300 milyon civarında alan adının, 1 milyar 34 milyon kayıtlı bilgisayarın, bir milyarı aşkın üyeli sosyal ağların olduğu, bir paylaşım, öğrenme, üretim ve eğlence ortamıdır. İnternet sanayi devrimi boyutlarında bir gelişmeyi temsil ediyor. Hayatın her boyutunu değiştiren, sektörleri yeniden yapılandıran, meslekleri değiştiren, kamu yönetimi, demokrasi, hizmeti, ticareti yeniden tanımlayan devrimsel bir gelişmedir. Birbirlerini hiç görmeyen insanlar, insanlığın ortak mülkiyeti için ürünler geliştirmekte; özgür yazılım, açık erişim, açık ders malzemeleri, açık donanım, açık bilim, açık tıp, açık tasarım, açık mimari ve açık biyoloji gibi projeleri hayata geçirmek için gayret ediyorlar.
Sosyal Ağlar Her Şeyi Değiştiriyor
Sosyal ağlar ve yeni medya insanların kurduğu dostluk ve paylaşım ağı olmanın çok ötesinde bir örgütlenme, üretim, yayın, halka ilişkiler, reklam ve pazarlama ortamı olmuştur. Her kurum, sosyal ağlarda var olmak, onu izlemek, kendi itibarını korumak için en yetenekli ve birikimli elamanlarını sosyal medya uzmanı atamak zorunda kalmaktadır. Sosyal Ağlarla ilgili birçok oturum var. Sosyal Ağlarda Kendinizi Nasıl Korursunuz konusunda bir seminer ve WhatsUp ile Boşanma ilginç paneller arasında. Sosyal ağlarda gençler ve değişik mesleklerde internet kullanımı enine boyuna tartışılan konular arasında.
Yeni Medya ve Gazetecilik değişim sürecinde
İnternet yeni medya ortamları oluşturarak kısa medyaya meydan okumaktadır. Konferansta internetin meydana getirdiği değişikler de tartışılacak. Gazeteciler ve akademisyenler panelinde “Internet çağında gazeteciliğin geleceği ve gazetelerin geleceği” tartışılacak.
İnternet devrimsel bir değişim olduğu için pek çok şeyi değiştiriyor. Ortaya çözülmesi zor konular çıkıyor. Türkiye'de internet mevzuatının AB ve ABD ile karşılaştırılması, Google ve Twitter'ın avukatı Gönenç Gürkaynak tarafından yapılacaktır. Nesnelerin İnterneti, kişisel verilerin başta sağlık sektörü olmak üzere korunması da çeşitli oturumların konusunu oluşturuyor.
Altyapı yeterli mi?
İnternet altyapısı, 4.5G ve mevcut altyapının Bilgi Toplumu için yeterli olup olmadığı da ilgili paydaşların katıldığı bir panelle tartışılacak.
İnternetin yönetim anlayışına getirdikleri, ulus devlete getirdikleri yanında İnternet ekonomisinin yeni boyutları ICANN, ISOC ve Google'dan temsilcilerin katılımıyla İngilizce olarak bir oturumda tartışılacak.
Konferans’ta bir yanda ülke boyutunda “Siber Güvenlik”, Kurumsal Bireysel Güvenliğe yönelik bildiri ve seminerler yer almaktadır. E-postalarınızı Nasıl güvenli hale getirsiniz, Güvenli Elektronik Posta (KEP) ve Elektronik İmza da enine boyuna tartışılacaktır. “GençlerdenGüvenlik Öğütleri” ilginç otuurmlar arasında.