Inforum Europe 2015 Paris’te gerçekleştirildi.
Kurumsal yazılım geliştiricisi Infor, 2- 4 Kasım tarihleri arasında Paris’te düzenlediği Inforum 2015 ile Avrupa’nın dört bir yanından gelen profesyonelleri, iş ortaklarını ve müşterilerini bir araya getirdi.
Bulut teknolojilerinin damgasını vurduğu etkinlikte, Infor’un yeni ürün ve çözümleri, kanal yapısı ile ilgili çeşitli yenilikler ve diğer önemli gelişmeler katılımcılarla paylaşıldı. Bulut alanında büyük beklentilere sahip olan şirket, Amazon Web Services üzerinde bulunan bulut hizmetlerine yeni müşteriler kazanmayı ve şirket içi çözümleri kullanan mevcut müşterilerini de buluta taşımayı hedefliyor. Etkinliğin açılışında konuşma yapan Infor Başkan’ı Stephan Scholl, bulut teknolojilerine yapılan yatırımların meyvelerini verdiğini ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: “En önemli amacımız bulut üzerindeki SaaS (Software as a Service) lisanslarından gelen gelirlerimizi en üst düzeye çıkarmak. Şu anda dünya genelinde bulut üzerinde 45 milyon kullanıcımız bulunuyor. 2016 yılında gelirlerimizin yarısının bulut hizmetlerinden gelmesini bekliyoruz.”
Etkinlikte verilen bilgilere göre 96 ülkede toplam 4.500 şirket Infor’un bulut hizmetlerinden yararlanıyor. Toplam kullanıcı sayısı 45 milyon, kullanılan veri miktarı ise 8 petabaytın üzerinde.
Bulut ve hibrid çözümlerin sektör trendi olmaya devam ettiğini belirten Scholl, “Müşterilerimize iki ya da üç uygulamayla başlamalarını öneriyoruz. Böylece bulutun güvenli ve kusursuz bir şekilde çalıştığını görerek tamamen buluta taşınacaklarına inanıyoruz. Açıkçası gelecek bulutta ve biz buna inanıyoruz” dedi.
Diğer taraftan geçtiğimiz aylarda NT Nexus’un satın alınmasıyla birlikte aralarında Adidas, DHL, UPS gibi büyük şirketlerin olduğu 25 bine yakın müşteri kazanan Infor, GT Nexus’un çözümlerini yeni platformu Infor Retail CloudSuite ile 2016 yılında yansıtmaya başlayacak.
Infor’un etkinlikte paylaştığı önemli bilgilerden birisi işortağı ağını (Infor Partner Network – IPN) önümüzdeki 6 ay içerisinde yüzde 36 genişleteceğini duyurması oldu. İş ortakları için geliştirilen IPN, Infor’un geliştirdiği ürünler ve çözümler hakkında iş ortaklarının ayrıntılı bilgi alabilmelerini ve pazarlama faaliyetlerini daha iyi yürütebilmelerini sağlayan çeşitli kaynaklara ve araçlara erişebilmelerini sağlıyor. 2011 yılında hayata geçirilen IPN değişen ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmeye ve yatırım yapılmaya devam ediyor. Infor, sadece 2015 yılında 97 yeni üyenin katıldığı IPN’i tekstil, yiyecek içecek ve endüstriyel makine üreticileri konusunda uzman Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) ve Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) alanına odaklanmış yeni iş ortaklarıyla daha da geliştirmeyi hedefliyor.
Infor, yeni satıcıları ve servis sağlayıcıları mevcut kaynakları geliştirerek ve özellikle iş ortakları için geliştirilen yeni girişimlerle artırmayı planlıyor. Geçtiğimiz yıl şirket Infor CloudSuite Academy ve Infor Launchpad eğitim programlarını hayata geçirmişti. Bu programlar sayesinde bayiler ve servis sağlayıcılar sektörlerine yönelik özel yetenekler elde ederken rakiplerinden de farklılaşabilme fırsatı yakalıyorlar.
IPN bizi rakiplerimizden farklılaştırıyor
Inforum 2015’de Infor Türkiye Müdürü Yasemin Giden’le kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.
Infor 2015’i nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu etkinliği düzenlememizdeki en önemli amaç müşterilerimizi ve iş ortaklarımızı bir araya getirerek Infor’un stratejileri, yol haritası ve yenilikleri aktarmak. Bunu büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Buradan elde ettiğimiz bir diğer kazanım ise müşterilerimizi ve iş ortaklarımızı dinlemek. Hem kendimizi anlatıyoruz hem de ekosistemimizi dinliyoruz. Önümüzdeki Mart ayında da Türkiye’de de yine müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın katılmasını hedeflediğimiz bir etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz.
Türkiye’de özellikle hedeflediğiniz sektörler var mı?
Infor aslında Türkiye’de uzun yıllardır var, iş ortakları üzerinden ürün ve çözümleri neredeyse 15 yılı aşkın bir süredir kullanılıyor. Türkiye’de özellikle üretim, finans ve kurumsal varlık yönetimi alanlarına odaklanıyoruz. Üretim alanında ERP çözümlerinin yanında tedarik zinciri yönetimi, iş analitiği, ürün yaşam döngüsü yönetimi gibi çevreleyici ürün ve çözümleri de sunuyoruz. Kurumsal varlık yönetimi alanında ise belediyeler, enerji şirketleri gibi kurumlara varlıklarını yönetebilmelerini sağlayan çözümlerimizle hizmet veriyoruz. Finansal çözümlerde de çeşitli ürün ve çözümlerimiz bulunuyor. Örneğin Türkiye’de birçok otelde Infor çözümleri kullanılıyor. Diğer taraftan kamu ve sağlık alanında Infor’un çok önemli çözümleri bulunuyor, bu çözümleri de zaman içerisinde Türkiye’de sunmaya başlayacağız.
Infor Partner Network’den bahseder misiniz?
IPN, Infor’un rakiplerinden farklılaşmasını sağlayan çok önemli bir program. Rakiplerimizin çoğu gelirlerinin büyük kısmını doğrudan satıştan elde ederler. İş ortaklarının payı rakiplerde yüzde 30 civarındadır. Infor’da ise bunun tam tersi söz konusu. Biz genelde iş ortakları üzerinden çalışmayı tercih eden bir şirketiz. IPN yaklaşık 5 yıllık geçmişe sahip bir program. İş ortaklarımızın en yüksek faydayı elde etmeleri için her yıl geliştirilmeye devam ediyor. Örneğin bu etkinlikte iş ortaklarımızın bulut çözümlerinde daha aktif olmaları ve en yüksek yararı elde edebilmeleri için gerekli düzenlemeler duyuruldu. Bu sayede sürdürülebilirlik de elde edilmiş oldu. 70 binin üzerinde müşterimiz var ve bu müşterilere en iyi şekilde hizmet vermenin yolunun iş ortaklarımız olduğundan eminiz.