Baskı sektörü dijitalleşmeden faydalanmalı
Dünya giderek dijitalleşirken, baskı teknolojileri gibi sektörler de bu akımdan etkileniyorlar. Dijital dünya ile önemli bir etkileşim yaşayan kurumsal baskı sistemleri, özellikle mobil teknolojiler, bulut sistemleri ve kablosuz teknolojiler ile oldukça uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Bu noktada kazanan ise, son kullanıcı, şirketler ve kurumlar oluyor.
“Dijitalleşme süreci tüm alanlarda kendini hissettirmekte. Baskı sektörü de bu alanda gelişen teknolojilere kendini entegre etmek zorundadır.” açıklamasını yapan Brother Türkiye Planlama Müdürü Korhan Ersan, sözlerini şu şekilde sürdürüyor:
“Nitekim artık tüm teknolojik ürünler başka sistemlerle ortak çalışır halde ve son kullanıcıya hissettirmeden arka planda adeta iş birliği içerisindedir. Dolayısıyla tüm bu sistemsel birliktelik baskı teknolojilerinin arka planda daha yaygın olarak hizmet vermesine olanak sağlamaktadır.
Kablosuz bağlantı, bulut ortamlarla uyumluluk, mobil cihazlarda kolayca erişim imkanı gibi gelişmeler sayesinde iş süreçlerindeki dijitalleşmenin baskı teknolojileriyle bağlantısı sağlanmaktadır. Günümüzdeki dijitalleşme ortamında iş süreçleri de doğal olarak bir e-dönüşüm yaşamaktadır. Airprint, Google Cloud Print gibi özellikler ve yeni yazılımsal geliştirmeler sayesinde dosyalara istenen yerden, istenen zamanda erişme, diğer cihazlara kopyalama ve basma imkanı doğuyor ve baskı teknolojileri iş süreçlerindeki e-dönüşümü hem tetikleyen hem de bundan etkilenen konumda oluyor.”
Yazılımın önemi artıyor
Yeni nesil yazılımlarla birlikte çehresi değişen iş dünyasının yaşadığı bu dönüşüm hız kesmeden devam edecek. Doğru yazılımları, doğru uygulamalar üzerinde kullanan şirketler ve kurumlar iş süreçlerini çok daha sağlam temeller üzerine oturtmayı başarabiliyor. Baskı teknolojilerinde kullanıcı bazlı raporlama ve yönetim ihtiyaçlarının arttığını ifade eden Korhan Ersan, Şirketler kağıt kullanımını kontrol altına almak ve çevreci faaliyetlere uyumluluk sağlamak adına bu tarz veri yönetim sistemlerine yöneldiğinin ve dolayısıyla yazılım konusundaki çeşitliliğinin gün geçtikçe önemini artırdığını dile getiriyor. Ersan sözlerini şu şekilde sürdürüyor:
“Bilgi güvenliği de oldukça önem kazanmakta. Örneğin ürünlerimizde bulunan Secure Print özelliği güvenli baskılama çözümlerinde en temel ihtiyaçlardan birini oluşturuyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcı bilgisayarından yazıcıya çıktı görevi atarken bir parola belirlediğinde, yazıcıdan çıktıyı ancak o parola ile alabilmekte ve böylelikle dokümanın başka birinin eline geçmesi engellenmektedir. Gelecekte kullanıcı bazlı fonksiyon sınırlama ve güvenli baskılama ihtiyaçlarına yönelik çok daha başarılı yazılım çözümleri ortaya konulacaktır. Yazılımın önemi her alanda arttığı gibi, baskılama çözümlerinde de rekabet ortamını hareketlendirecek.”