Dijitalleşmeye rağmen baskı miktarı artıyor
Dünya dijital bir çağın içerisinde. Neredeyse her sektörde gözlemleyebildiğimiz dijitalleşme kurumsal baskı sistemleri üzerinde de etkisini hissettiriyor. Buna karşın sürekli artan iş hacimleri kurumların ve şirketlerin baskı miktarlarını artırmaya devam ediyor. Raporlar, anlaşmalar, teklifler gibi belgeler halen yoğun miktarda basılırken, iş süreçlerini aksatmak istemeyen kurumlar ve şirketler sürat, kalite, maliyet ve mekan bağımsızlığı ilkelerini göz ardı etmemeliler.
“Dijitalleşme giderek artıyor olsa da baskı miktarlarının azaldığı söylenemez, hatta aksine her geçen yıl artmakta.” diyen Epson Türkiye Müşteri Hizmetleri Müdürü Ahmet Gürle, sözlerini şu şekilde devam ettiriyor:
“Türkiye sürekli gelişen ve büyüyen bir ülke. Bu bağlamda kurum sayıları ve müşterileri giderek artıyor. Tekliften raporlamaya, sözleşmeden farklı belgelere birçok evrak basılıyor. Ayrıca okul ve hastane gibi kurumların zaten normal işleyişinde basmak durumunda olduğu milyonlarca sayfa var. Dolayısıyla kurumsal baskı alanında talepleri ve ihtiyaçları karşılayacak teknolojiye sahip olmak ve bu özellikte modeller sunabilmek son derece önemli ki, biz de Epson olarak bunu yapıyoruz.
Her şeyden önce sürat, kalite, maliyet ve mekan bağımsızlığı son derece önemli. Yeni nesil baskı teknolojisine sahip ürünlerle ofiste olmasanız bile ilgili teknolojiyi kullanarak çıktı alabilir ve ofisteki ekip arkadaşınızın toplantıya yetişmesini sağlayabilirsiniz mesela. Herkes zamanla yarışıyor. Dolayısıyla baskı hızı çok önemli. Tüm iş süreçlerinde maliyetler esas alınan kalem haline geldi. Eskiden tüketicilerin en çok dikkat ettiği konu ilk alım maliyeti idi. Ancak son dönemde toplam sahip olma maliyetinin önemi ön plana çıkıyor ki asıl olan budur. Çünkü bir yazıcıyı oldukça uzun süreli kullanıyorsunuz ve sürekli baskı alan bir kurumda yazıcının kullanım maliyeti oldukça önemli. Dolayısıyla da sayfa başı baskı maliyeti elbette.”
Enerji sarfiyatı ön planda
Günümüzde dünyanın temel gündem madde arasında enerji kullanımı geliyor. Enerji sarfiyatını azaltarak ekolojik dengeye katkıda bulunmak isteyen birçok şirket yatırımlarını bu yönde şekillendiriyor. “Temel teknoloji yönelimi enerji sarfiyatı ve hızlı yazıcılar üzerine olacak.” açıklamasını yapan Gürle, sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Mevcut teknolojik gelişmelerle hem enerji sarfiyatını azaltmak hem de kurumsal yazıcı hızını arttırma yönünde çalışmalar sürdürülüyor. Epson bu bağlamda lazer yazıcılardaki hızı mürekkep teknolojisinde elde etmek için yeni modeller üzerinde çalışıyor. Bunun bazı örneklerini mevcut ürün yelpazemizde göremeye başladık bile. Enerji sarfiyatı gün geçtikçe öne çıkmaya başlayacak, Avrupa Birliği entegrasyon çalışmaları ve firmaların cihaza ait enerji tüketim maliyetlerini de artık hesaplıyor olmaları bu yönelimin ayak sesleri.”