Dijitalleşme ile birlikte değişen kurumsal baskı sektörü
Dijitalleşme ile birlikte kurumsal baskı sektöründe de önemli bir dönüşüm süreci yaşanıyor. 3 Boyutlu Baskı Sektörü’nün de hızlı bir gelişim sürecinde olması, şirketlerin, kurumların ve bireysel kullanıcıların baskı teknolojilerine olan yaklaşımlarını değiştirmeye başladı.
“Dijitalleşme sonucu kurumsal baskı sektörü de 2015’te değişimini ve dönüşünü sürdürdü. Ülkemizde teknoloji yatırımları gün geçtikçe artmakla birlikte hala Avrupa ortalamasına ulaşmak için almamız gereken yol olduğunu düşünüyoruz. Bunu büyük bir potansiyel olarak görüyoruz.” açıklamasını yapan HP Türkiye Baskı ve Kişisel Sistemler Grubu Ülke Direktörü Filiz Akdede, açıklamalarına şu şekilde devam ediyor:
“Kullanıcılarımız artık teknolojinin ancak orijinal kullanımı ile verimli olabileceğinin farkındalar. Bu nedenle orijinal sarf malzemesi kullanımı özellikle daha fazla ilgi görüyor ve HP’nin bu alandaki ekonomik çözümleri orijinal sarf kullanımı ile güvenli baskı teknolojisinin gelişmesini mümkün kılıyor.
Hem dünyada hem de Türkiye’de, ekonomik baskı almayı mümkün kılan InkAdvantage ve OfficeJet segmenti bu yıl da büyüme gösterdi. Çok Fonksiyonlu Lazer yazıcılar da yıldan yıla büyüyen bir diğer segment olarak öne çıkıyor. Yine bu yıl gerek kurumsal gerekse bireysel segmentte mümkün olduğunca az yer kaplayan, mobil yazdırma özelliğine sahip şık tasarımlı ve baskı maliyeti açısından avantaj sunan yazıcıların yükselişte olduğunu gördük. Bunun sebebi hiç kuşkusuz mobil dönüşümle birlikte günden güne değişen sosyal ve iş yaşamlarımız oldu. 4,5G ihalesinin tamamlanmış olması da bu açıdan büyük önem arz ediyor.
Günümüzde teknolojinin geleceği alanında en çok heyecan yaratan gelişmelerden birisi de 3D baskı teknolojisinin gelişimi ve yaygınlaşmasıdır. Küresel çapta baskı teknolojileri lideri olarak 3D baskı teknolojisiyle de yakından ilgileniyoruz. 3D baskı teknolojimiz yeni “Harmanlanmış Gerçeklik” vizyonumuza dayanıyor. 3D yazıcıların ticarileşmesi ve bireysel kullanıma açılması için hız, kalite ve maliyet unsurlarını çözen bu teknoloji sayesinde mevcut en hızlı 3D baskı teknolojisinden 10 kat daha hızlı baskı daha düşük maliyete alınabilecek.”