Digital Signage müşteri ihtiyaçlarını karşılıyor
Televizyon, sinema ve mobil telefonlarımızın ardından hayatımızdaki dördüncü ekran olarak da özetleyebileceğimiz Digital Signage uygulamalarına alışveriş merkezlerinde, bankalarda, hastanelerde, üniversitelerde, stadyumlarda, eğlence merkezlerinde, otellerde ve zincir mağazalarda, kısaca günlük hayatımızdaki her yerde rastlıyoruz.
“Billboard ilanları gibi geleneksel reklam çözümleri sarf edilen kağıt masraflarının yanı sıra doğru mesajı doğru zamanda aktarmak konusunda çoğu zaman yetersiz kalmaktadır” diyen KoçSistem Ar-Ge ve İş Uygulamaları Direktörü Ömer Özgür Çetinoğlu, şöyle devam ediyor:
“Dijital ortama kolayca bilgi aktarılabilmesi ve anında güncellenebilmesi, çok fazla noktanın merkezi olarak yönetilebilmesi ve farklı konumların farklı kişilerce kontrol edilebilmesi gibi özellikler Digital Signage uygulamalarını öne çıkaran farklar olarak tanımlanabilir. Digital Signage kullanmaya karar veren ya da karar verme aşamasında olan markalar ihtiyaçlarını kendileri belirleyebilirler ya da uzmanlaşmış şirketlerle bir araya gelerek danışmanlık hizmeti almayı tercih edebilirler.
KoçSistem olarak uzman ekiplerimiz ile müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda neler yapılabileceğini belirliyor ve sonra doğru donanımları kurguluyoruz. İlk yatırım maliyetini düşük tutmak isteyen müşterilerimiz için bulut tabanlı sunduğumuz PixageOne ürünü ile her ölçekten firmaya Digital Signage teknolojisini ulaştırabiliyoruz.
Digital Signage teknolojisinde dünya ile rekabet halinde olduğumuzu hatta bir adım önde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. İngiltere Premier League ve Almanya Bundesliga Futbol takımlarının stadyum Digital Signage uygulamaları için Pixage markasını tercih etmesi bunun en açık göstergelerinden biri. Sahip olduğumuz bu teknolojik avantajı önümüzdeki dönem de geliştirerek devam ettireceğimizi belirtmeliyim.”
Tek bir merkezden yönetim
“Türkiye’nin en büyük bankalarından birinin genel merkezinde 2015’te başladığımız projemizde ofis girişi ve ortak alanlardaki ekranlarda kurumsal iletişim bilgileri, döviz, borsa, saat, hava durumu ve trafik durumu bilgilerini merkezi olarak yönetmekteyiz.” şeklinde konuşan Özgür Çetinoğlu şöyle devam ediyor:
“Bu projemiz ile banka çalışanları sürekli güncel kurumsal iletişim haberlerini alıyorlar ve bununla birlikte Levent ve Gebze arasındaki trafik durumunu ekranlardan takip ederek ofisler arası transferlerinde yolda en az zamanı harcıyorlar. Ayrıca banka şubelerindeki sıramatiklerle entegre olarak çalışan Pixage sistemi ile müşterilere dijital bilgilendirme ve kampanya mesajlarını doğru zaman ve yerde iletiliyor.
2015 yılında İngiltere’deki 24 stadyum uygulamamıza ek olarak, yeni gerçekleştirdiğimiz Bristol City Ashton Gate Projesi ile stadyumdaki yedi metre eninde, dört metre boyunda videowall ekranlarda canlı maç görüntüsünü stadyum barında izleyicilerle buluşturuyoruz. Ayrıca ortak alanlarda ekranlara hem reklamları hem de maç istatistiklerini ulaştırarak stadyumdaki izleyicilerin güncel içeriğe, anında ulaşmalarını sağlıyoruz. İlerleyen dönemde interaktif taraftar oyunları içeren kiosklarla projeyi geliştirmeyi planlıyoruz.”