BTvizyon Bursa gerçekleşti; sırada Gaziantep var
Teknoloji şirketleriyle müşterileri bir araya getirerek her iki tarafa da büyük fayda sağlayan BTvizyon etkinliğinin Bursa ayağı gerçekleştirildi.Bildiğiniz gibi teknoloji şirketlerinin çok büyük bir çoğunluğu, yönetimiyle, satışıyla ve pazarlamasıyla faaliyetlerinin büyük çoğunluğunu İstanbul'da yürütüyor. Türkiye'de teknoloji dünyasının “kalbi” olarak tanımlayabileceğimiz İstanbul, bu yönüyle belli başlı avantajlar sağlıyor olsa da aynı zamanda Anadolu şehirlerinin göz ardı edilmesine de sebep oluyor. Teknolojik dönüşümler, gerek kurumsal tarafta gerekse son kullanıcı tarafında durmaksızın devam ederken, Anadolu'da yaşayan potansiyel müşterilerin teknoloji şirketlerinin temsilcileriyle bir araya gelmesi büyük önem taşıyor. BTvizyon Anadolu etkinlikleri, teknoloji şirketlerinin kendi ürünleri hakkında potansiyel müşterilere bilgi vermesini ve tanıtımını yapmasını mümkün kılıyor. Böylece Anadolu'daki şirketler / kişiler birinci ağızdan yeni kurumsal veya son kullanıcıları hedefleyen teknolojiler hakkında bilgi alırken, teknoloji şirketleri de Anadolu'ya sesini duyurmuş oluyor.
2016'nın ilk BTvizyon etkinliği, 21 Ocak'ta Bursa'da gerçekleşti. Hilton Otel'de gerçekleşen BTvizyon Anadolu'ya toplam 120 kişi katıldı. 2002'den bu yana gerçekleşen BTvizyon Toplantıları, her ölçekte katılımcıları ağırlayarak kurumsal BT yetkinliğini artırmayı amaçlıyor.
BTvizyon Toplantıları'na bu sene DİA, G DATA, Logicom, Miren, Nakivo, Netcad, Oracle, Quadro, Panasonic, Pikare, SAP Business One, Vector ve BThaber sponsor oldu.
BTvizyon Anadolu Toplantıları'nın Bursa ayağının açılış konuşmasını Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun yaptı. Aksun, BTHABER Şirketler Grubu'ndaki kardeş firma olan M2S Araştırma A.Ş.'den aldığı çeşitli bilgileri paylaştı. Türkiye'de bilişim pazarının 2015 yılında yüzde 12 büyüdüğünü ve 78 milyar TL'ye ulaştığını belirten Neslihan Aksun, pazarın 2016'da yüzde 9,5 büyüyeceğini ve 85 milyar TL'yi geçeceğini tahmin ettiklerini belirtti.
Neslihan Aksun, sonrasında kürsüyü Tofaş Sistem Yönetim Uzmanı Ural Korkmaz'a devretti. Ural Korkmaz, Tofaş'ta kullanılan veri merkezinde uyguladıkları çeşitli çözümlerden bahsetti. Bu çözümlerden en dikkat çekeni ise konteyner içerisine yerleştirilmiş olan taşınabilir veri merkezi çözümü. Korkmaz, bir konteyner içerisine yerleştirilen 8 kabinetli veri merkezi, hemen yan tarafına konumlandırılmış yangın söndürme tüpleri, kesintisiz gücün sağlanabilmesi için bir jeneratör ve diğer özelliklerinden bahsetti. Veri merkezinin yüksek erişilebilirliğinden söz eden Ural Korkmaz, sistemin felaket kurtarma özelliklerine de değindi.
Ural Korkmaz'ın hemen ardından söz alan Oracle Türkiye İş Zekâsı Ürünleri Kıdemli Satış Danışmanı Saygın Altınanıt, tüm veri mimarisi hakkındaki konuşmasını gerçekleştirdi. Oracle'ın iş analitiği ürünlerinden söz eden Altınanıt, sonrasında sözü Logicom Kanal Müdürü Taylan Yenisoğancı'ya bıraktı.
Taylan Yenisoğancı, Cisco'nun ve Citrix'in katma değer distribütörlüğünü yapan Logicom hakkında bilgi verdi. Logicom'un yaptıkları ve faaliyetleriyle ilgili bilgiyi verdikten sonra işin teknik tarafıyla ilgili konuşmak üzere mikrofonu Logicom Kıdemli Satış Mühendisi Erdil Yassıbağ'a devretti. Kablosuz teknolojilerin gelişmekte olduğunu ve 802.11ac'ye geçişin yapılması gerektiğini vurgulayan Yassıbağ, Cisco'nun kablosuz ürünleriyle ilgili bilgi verdi.
Kablosuz teknolojileri hakkında verilen bilginin ardından Miren Şirket Ortağı Melike Ayköse ve Miren Şirket Ortağı Cenk Bıçakçı sahneye beraber çıkarak KOBİ'ler için iş yönetim çözümlerinden bahsettiler. Melike Ayköse, büyümekte olan şirketler için entegre iş çözümü olan SAP Business One'dan bahsederken, Cenk Bıçakçı katılımcılardan gelen soruları cevapladı.
Netcad Kurumsal Temsilcisi Dr. Emin Bank, coğrafi bilgi sistemlerinin önemiyle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Coğrafi bilgi sistemlerinin özellikle akıllı telefonlar aracılığıyla herkesin cebine girmeye başladığını belirten Bank, kurumların daha gelişmiş coğrafi hizmetlerden faydalanarak neler yaptığı ve bu sistemlere neden ihtiyaçları olduğu hakkında bilgi verdi. Konuşmanın sonrasında bir iletişim arası verildi.
İletişim arasının sona ermesiyle beraber BTvizyon Anadolu Toplantıları Bursa ayağı, Oracle Türkiye Kıdemli Satış Danışmanı Emrah Uysal'ın konuşmasıyla devam etti. Emrah Uysal, bilişim dünyasında kesintisiz iş çözümlerinden bahsederken, bu konuda Oracle'ın sunduğu çözümleri anlattı. Çözümler, felaket kurtarma sistemlerinin gerektiğinde raporlama ve yedekleme işlemleri için de kullanılmasını sağlayarak canlı sunucunun yükünün azaltılmasını sağlıyor.
Oracle'ın sunumunun ardından sahneye Panasonic Ankara Bölge Müdürü Onur Cansu çıktı. Cansu, sahada kullanılmak üzere geliştirilen, çok dayanıklı Panasonic tablet ve dizüstü bilgisayarlarından bahsetti. Bu cihazlar, otomotiv sektöründe araçların yazılım seviyesindeki düzeltmeler için de kullanılabildiğini anlattı. Cansu, geçtiğimiz yıllarda meydana gelen Van depreminde raporlama için çok sayıda standart tablet alındığını fakat bu tabletlerin hepsinin ekranlarının donduğu ve iş göremez haline geldiği örneğini vererek Panasonic Tough serisi ürünlerin çok daha soğuk ortamlarda çalışabildiğini söyledi.
Dayanıklı tabletlerin ve dizüstü bilgisayarların tanıtımlarının ardından mikrofonu alan Quadro Türkiye Genel Müdürü Serkan Gezici, giyilebilir teknolojilerin hızlı yükselişinden söz etti. Gezici, araştırma şirketlerinin yaptığı araştırmada giyilebilir teknolojiler sektörünün 2017'deki büyüklüğü hakkında yaptığı tahminlere 2015'in ilk 9 ayında ulaşıldığını belirterek Quadro'nun yeni ürünleri hakkında bilgi verdi.
“Yeni Nesil Yedekleme ve İş Sürekliliği” başlıklı konuşmasıyla sahneye gelen Vector Sistem Çözümleri İş Birimi Yöneticisi Yusuf Akardaş, EMC'nin yedekleme konusundaki teknolojilerden bahsetti. EMC Data Domain'in hızlı geri yükleme özelliklerinden söz eden Akardaş, RecoverPoint for VM'in avantajlarına da değindi.
DİA Genel Koordinatörü Süha Onay, bulutta ticari yazılımların ne gibi faydalar sağladığıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Süha Onay, DİA'nın sunduğu çözümlerin, hem paket yazılımların hem de ERP'lerin avantajlarını kapsadığını belirtiyor ve bu çözümleri “Esnekliği hedefleyen, bulut üzerinde çalışan paket yazılım” olarak tanımlıyor.
Son konuşmacı olarak sahneye çıkan Bursa Eczacılar Kooperatifi Bilgi Sistemleri Şefi Mustafa Rollas, “Dünden Bugüne Teknoloji Yolculuğu” başlıklı konuşmasında eczaneler için kullanılan teknolojilerden söz etti.