Synology, Türkiye’deki ilgiden memnun
Kullanıcılarına yüksek performans, esneklik sunan ürün ve çözümleriyle önemli bir katma değer sağlayan Synology, Türkiye’deki faaliyetlerinin meyvelerini toplamaya devam ediyor.
Kullanıcılarına yüksek performanslı NAS ürünleri sunan Synology, yenilikçi tasarım ve özelliklere sahip ürünlerini uygun fiyatlarla Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturuyor. Çalışanlarının yüzde 80’ini Ar-Ge çalışanlarının oluşturduğu Synology, bu Ar-Ge gücünü kullanarak kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun en yenilikçi ürünleri geliştirmeye devam ediyor. Yüksek performanslı, uygun fiyatlı, kullanımı kolay arayüzleri ve yüksek güvenlik özelliklerine sahip ürünleriyle rakiplerinden ayrılan Synology’nin Türkiye Ürün Müdürü Volkan Yiğit’le geçtiğimiz Mart ayında Almanya’nın Hannover kentinde gerçekleştirilen CeBIT’te kısa bir söyleşi gerçekleştirme imkanı bulduk. Yiğit, Türkiye’deki çalışmaların çok iyi gittiğini ve bu çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti.
Synology, kullanıcılara ne gibi avantajlar sağlıyor?
Synology’nin sunduğu bulut uygulamaları, kullanımı kolay, mevcut BT yapısına kolay entegre olabilen ve rakiplerinden farklılaşan olanaklar sunması ile kullanıcılarına önemli avantajlar sağlıyor. Synology cihazları, genel, özel veya hibrid bulut olarak ihtiyaçlara uygun kullanılabiliyor. Verilerin hızlı gönderilip alınmasını sağlayan ürünlerimiz, sürekli olarak en güncel veriler üzerinde çalışılma fırsatı veriyor. Kullanıcı giriş, çıkış izinlerinin belirlenebildiği ve SLL şifreleme özelliği ile verilerinin güven altında tutulmasını sağlıyoruz. SLL stratejisi sayesinde en yüksek düzeyde güvelik sunan NAS ürünlerimiz, zaman ve enerjiden de tasarruf edilmesine imkân tanıyor. Güvenlik uygulamalarımız sayesinde aktarılmak veya depolanmak istenilen veri boyutları belirlenerek, mobil cihazların depolama veya internet kotalarından da tasarruf sağlanmış olunuyor.
Kullanıcıların NAS cihazı alırken en çok dikkat ettikleri konular neler?
Kurumların verilerini güncel tutmaları ve güvenliğini sağlayabilmeleri, iş süreçlerinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Verilerin güncel olarak saklanabilmesi, iş süreçlerinin verimliliğini artıran faktörler arasında yer alıyor. Bir proje üzerinde çalışan birden fazla çalışanın en güncel bilgiye erişim sağlaması gerekiyor. Verilerin güncellenirken kaybolmaması da büyük önem teşkil ediyor. Günümüzde mobilitenin ön plana çıktığı göz önünde bulundurulduğunda, yenilikçi çözümlere olan ihtiyacın arttığı görülüyor. Synology Cloud Station Drive uygulaması sayesinde verilere her yerden ve sorunsuzca ulaşmak mümkün. İstenilen cihaz üzerinden verilerin güncellenmesi ve güvenliğinin sağlanmasına imkân tanıyan Cloud Station Drive, yapılan güncellemelerin bütün cihazlara uygulanmasını mümkün kılıyor.
Gartner tarafından yapılan araştırmaya göre, 2016 yılında tüketiciler, tüm dijital içeriklerinin yüzde 36’sını bulut sistemleri üzerinde depolayacak. 2011 yılında 329 Eksabayt boyutundaki veri miktarının 2016’da 4,1 Zetabayt olması öngörülüyor. DSM 6.0 işletim sistemi ile veri depolama deneyimini yeniden tanımlıyoruz. Sunduğumuz tüm çözümlerin hayatı kolaylaştırır bir nitelik taşımasına önem gösteriyoruz. Örneğin Synology CloudStation Share Sync uygulamamız ile farklı lokasyonlar arasında bulunan cihazların senkronizasyonunu sağlayabiliyorsunuz.
Güvenlik açısından ne gibi çalışmalarınız bulunuyor?
Verimlilik ve yüksek performans ile birlikte en gelişmiş güvenlik uygulamalarını da kullanıcıların hizmetine sunuyoruz. Synology, 802.1X protokolü ile her zaman kontrole olanak sağlıyor. SLL stratejisi sayesinde en yüksek düzeyde güvelik sunan DSM 6.0, zaman ve enerjiden de tasarruf edilmesine imkan tanıyor. 64 bit işlemci ile donatılmış DSM 6.0, gelişmiş Btrfs dosya indeksleme sistemi ve temel uygulamaların yanı sıra, görme engelli kullanıcılar için erişebilirlik ve mobil cihazlar için yeniden tasarlanmış arayüz ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ayrıca “Anlık Görüntü ve Çoğaltma” teknolojisi ile sabit sürücülerdeki okuma, yazma işlemlerinin etkisini ve geleneksel yedeklemenin neden olduğu bant genişliği tüketimini azaltıp, Snapshot Replication uygulaması sayesinde veri kayıplarının önüne geçilmesini ve felaketlerden korunmayı mümkün kılıyor.
Bulut tarafında ne gibi çözümleriniz bulunuyor?
DSM 6.0 sürümü ile NAS (Network Attached Storage-Ağa Bağlı Depolama) cihaz deneyimini geliştirmeye devam ediyoruz. NAS ürünlerinden maksimum faydanın elde edilmesini sağlayan DSM 6.0 sayesinde fiziksel sunucular sanallaştırılarak, maliyetler düşürülüyor. Docker DSM ve Virtual DSM uygulamaları ile güvenli ve bütünleşik bir yapı sunan Synology, veri depolama gereksinimlerine kapsamlı bir çözüm sunuyor. İstenilen her yerden verilere ulaşıp, bulut depolama hizmetleriyle senkronizasyon sağlayan Cloud Station 4 ve Cloud Sync uygulamaları ise istenilen her yerden verilere erişimi sağlıyor.
Türkiye’de ürünlerinize ilgi nasıl?
Türkiye, bizim açımızdan çok önemli bir pazar. Yeni olmamıza rağmen çok önemli ilerlemeler kaydettik. Özellikle 2015 yılı bizim açımızdan çok iyi geçti. 2016’nın çok daha iyi geçmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin katıldığı bizim açımızdan çok önemli bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlikte gördük ki çok doğru bir yoldayız. Ayrıca Türkiye’deki kullanıcılarımız için çeşitli webinar’lar düzenliyoruz. KOBİ’lerin ürünlerimize büyük ilgisi var. Çalışmalarımız hızla devam edecek.