Academytech yurtdışı atağını sürdürüyor
Teknoloji eğitimi alanında 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Academytech, yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor. Türkiye’de CCIE Eğitimleri veren tek yetkili kurum olduklarının altını çizen AcademyTech CEO’su Özcan Yıldız, “Yurtdışından gelen talepleri değerlendirerek her fırsatta işimizi büyüttük. İspanya’nın başkenti Madrid’de ofis açtık. Dubai üzerinden aynı şekilde tüm çevre ülkelere hizmet veriyoruz. 3 farklı kıtada yer alan 5 ofisimizle aralarında Dominik Cumhuriyeti, Çin, Kosta Rika ve Nepal gibi ülkelerin yer aldığı 50’nin üzerinde ülkede 100’den fazla kuruma eğitim verdik. Cisco gibi global bir partnerin desteği ile Kolombiya, Nijerya, Kosta Rika, BAE, Güney Afrika, Rusya, Nepal, Hindistan, Singapur, Papua Yeni Gine, Malezya ve Afganistan gibi ülkeler ile eğitim alanında işbirliği yaptık. Çoğu kimsenin adını ve haritada yerini bile bilmediği örneğin Batı Afrika’da bulunan Sierra Leone ülkesinde dahi birçok kuruma hizmet sunduk. Türkçe dışında İngilizce, Arapça, Farsça, İspanyolca ve Rusça olmak üzere 6 dilde bilgi teknolojileri eğitim verebiliyoruz. Şimdi çıtayı daha da yükseltiyor ve yatırımlarımızı artırıyoruz” dedi.
İki sene üst üste Deloitte Teknoloji Fast50 ödülü aldıklarını hatırlatan Özcan Yıldız “Bu başarı, kendimize olan güveni daha da artırdı. Öte yandan IoT alanında müthiş, eşi benzeri olmayan bir ürün geliştirdik. Bu ürüne son 2 yıl içinde 1 milyon dolar Ar-Ge yatırımı yaptık. Bundan böyle Ar-Ge çalışmalarımız artarak devam edecek” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin tanıtımı için çalışmalarını sürdürdüklerine de dikkat çeken Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şirketimizi Türkiye’nin kültür ve bilgi teknolojileri elçisi olarak görüyoruz. Türk mühendislerine güvenimiz tam. Kimse, bilgisayar bilimcisi olarak doğmaz. Ama bilgisayar bilimcisi olarak kendinizi yetiştirdiğinizde önünüzde inanılmaz fırsatlar çıkabilir. Ülkemizi en rekabetçi kılacak olanlar, Türkiye’nin bilişimci gençleridir. 2016 yılında en fazla ‘yetenek açığı’ bulunan 10 pozisyon arasında BT personeli ilk 10 arasında. BT alanında nitelikli çalışan mumla aranıyor. Tüm bunlara ek olarak; Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefine ulaşılmasında bilişim önde gelen sektörler arasında yer alıyor. Yurtdışı yatırımlarımız bizim için kurumsal sosyal sorumluluk anlayışımız çerçevesinde de çok anlamlı. Zira sektörün, ülke ekonomisinin büyümesinde, istihdamın ve dünya pazarlarındaki rekabet gücünün artmasında kaldıraç görevi gördüğü ve Türkiye için oldukça stratejik olduğunu düşünüyorum.”
Gelirlerin yüzde 60’ı yurtdışından
Bugüne kadar binin üzerinde kurumsal müşteriye hizmet ve 10 binin üzerinde kişiye de eğitim verdiklerini belirten AcademyTech Direktörü Murat Bayraktar ise Türk mühendislerinin problem çözme, çoklu görev yönetme becerisi ve stres altında çalışma yeteneği sayesinde küresel projelerde çok başarılı olduklarının altını çizdi. Bu nedenle AcademyTech’in gelirlerinin yüzde 60’ının yurtdışından geldiğini kaydeden Bayraktar, şöyle konuştu:
“AcademyTech bünyesinde 5 milyon dolarlık veri merkezi bulunmakta. Bu altyapıyı demo, eğitim, proje testleri ve konsept deneyimleme çalışmalarında kullanıyoruz. Bu laboratuvar hizmetimiz özellikle Avrupa’ dan yoğun ilgi görüyor. Altyapımızı güncelleme kararı aldık. Yaz aylarında düğmeye basılacak ve hızla aksiyon alacağız. Sonbaharda yeni altyapımızı kullanıma sunacağız.”