MEB, ilk kez e-Devlete girdi
Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, 22 Haziran tarihinde, ‘e-Dönüşüm/e-Devlet İş birliği Protokolü İmza Töreni’ yapıldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen e-Dönüşüm/e-Devlet İşbirliği Protokolü İmza Töreni, UDHB Konferans Salonu’nda düzenlendi. e-Okul sistemine ilişkin e-Dönüşüm/e-Devlet iş birliği; MEB, UDHB, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türksat Genel Müdürlüğü arasında yapılıyor. Bakan Yılmaz, törendeki konuşmasında açıköğretim okulu öğrencisi ve mezunlarına ait mezuniyet belgesi, öğrenci belgesi, hizmete özel belge ve tamamlama belgelerinin e-Devlet üzerinden verilmeye başlandığını ifade ederek şunları kaydetti: “Çalışma sonucunda bu okul öğrenci ve mezunları, resmi geçerliliğe sahip barkodlu öğrenci belgesiyle mezuniyet belgesini e-Devlet kapısı üzerinden zaman ve mekândan bağımsız olarak hızlı ve güvenli bir şekilde alacak. Bürokrasi azalacak ve açıköğretim okullarına kayıtlı 5 milyon 300 bin öğrenci güvenli ve hızlı şekilde e-Devlet hizmeti alacak. Belgeyi alan kurumlar da belgelerin güvenliğini yine e-Devlet üzerinden doğrulayacak. Milli Eğitim Bakanlığı olarak ilk defa e-Devlet üzerinden belge vereceğiz. MEB, ilk kez e- Devlete girdi.”
Dağınık yapıdaki uygulamaların bütünleşik hale getirilmesi hedefleniyor
Bakan Arslan, protokolün 5 milyon 300 kişiye hizmete aracılık edecek olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye'de bilişim teknolojilerinin hızla gelişmesiyle toplumun ihtiyaçlarının da değişiklik gösterdiğini dile getirdi. e-Devlet uygulamalarının toplumun değişen ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde cevap verilmesini sağladığını vurgulayan Arslan, “Bakanlığımızın e-Devlete ilişkin yeni görev ve sorumlulukları kapsamında yönetmelik ve benzeri çalışmaları tamamlandı. 2016-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı çalışmaları gerçekleştirildi. Bu kapsamda e-Devlet ekosisteminin oluşturulması, ülkemizin dijital dönüşümünü tamamlanması, dağınık yapıdaki uygulamaların bütünleşik hale getirilmesi hedeflendi” açıklamasını yaptı. Arslan, konuşmasında şu bilgileri verdi: “An itibarıyla e-Devlet Kapısı üzerinden 246 farklı kurumun, bin 498 farklı hizmetini 28 milyonunun üzerinde vatandaşa götürüyoruz. Aynı zamanda e-Devlet mobil uygulaması üzerinden 6 milyondan fazla kullanıcıya, 381 farklı hizmeti ulaştırıyoruz. Protokol, eğitime yönelik başarılı ve geniş kitleleri ilgilendiren birçok hizmetin e-Devlet Kapısı üzerinden sunulmasını sağlayacak.” Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve Bakan Arslan protokolü imzaladı.