Tüm kanalların verimli buluşması
Mobil iş yapısının öne çıkması, böylece farklı kanalları buluşturmanın bir gereklilik halini alması, tümleşik iletişim yapılarının da önemini artırıyor.
İnternet erişimine sahip cihaz sayısının artmasıyla birlikte mobilitenin hâkim olduğu bir çağa girdik. Bu bağlamda şirketler ve son kullanıcılar tepeden tırnağa dönüşüm içinde. Mobilite, özellikle şirketlerin iş süreçlerini ve iş yapış şekillerini değiştiriyor. Böylece hizmet ve çözümlerde mobilite daha da ağırlık kazanıyor. Kurumların geleneksel iş yapış modellerinden sıyrılıp, yenilikçi iş süreçlerine geçişi, hem çalışan verimliliği hem rekabet ortamında öne geçmelerinin şartı haline geldi. Kendi günlük işyeri rutinimize bakarsak, her gün e-posta, dosyalar, sesli veya görüntülü konferans sistemleri, mesajlar, proje notları, sosyal işbirliği uygulamaları ile oluşan karmaşa arasında yön bulma çabası öne çıkıyor. Hatta bu çaba öyle bir noktaya geldi ki, yapılan araştırmalara göre, bilginin hangi kanaldan geldiğine ulaşmak için harcanan zaman dikkat çekici boyutlara ulaştı. Örneğin haftada 12 saatimizi bir bilgiye veya kişiye ulaşmaya çalışmakla geçiriyor, farklı lokasyonlarda çalışan ekiplere sahip firmalarda görev yaparken birbirimiz ile iletişim kopukluğu yaşayabiliyoruz. Bu gerçekler karşısında, Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu’nun da dikkat çektiği gibi, söz konusu zorlukları ortadan kaldıracak, herkesin kolaylıkla kullanacağı, basit ve tek bir çözüm günlük iş verimliliğine önemli katkı sağlayacak. “Bu noktadan yola çıkarak, müşterilerimizin WebRTC, yani ‘gerçek zamanlı iletişim’ mimarisi sayesinde kurulum gerektirmeyen, bu ihtiyaçların tamamını tek ekranda sağlayan Circuit ürünümüzün ücretsiz olarak denenmesini tavsiye ediyoruz” diyen Erda Tütüncüoğlu, eklemeden geçmedi: “Ekim 2015’de Avrupa, İngiltere ve ABD’de satışına başlanan Circuit’u, Türkiye’de yılın ikinci yarısında satışa sunacağız.” Erda Tütüncüoğlu, bu noktadan hareketle tümleşik iletişime bakış ve Türkiye pazarının konumu ile ilgili sorularımızı da yanıtladı:
Türk şirketlerinin tümleşik iletişim konusunda farkındalığını, bu başlıkta yatırım yapma ilgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Rekabetin her geçen gün daha da arttığı günümüzde kurumların kendi işlerine odaklanması önemli. İletişim ve işbirliği uygulamalarının kurumların iş akışlarına entegre olarak, gerek çalışan gerekse kurum verimliğini arttırdığı gerçeği artık birçok kurum tarafından fark edildi. Ancak mevcuttaki farklı iş uygulamalarının entegrasyonu için önemli güncellemeler ve yeni donanım ihtiyaçları gereksinimi, kurumlar için ciddi bir yatırım gerektiriyor. Kurumlar yatırım gerektirmeyen, ölçeklenebilir, esnek, ‘kullandıkça öde’ gibi bulut temelli servislere yöneliyorlar. Örneğin Gartner’ın küresel bulut servisleri raporuna göre, SaaS, yani bulut tabanlı uygulama servisleri hizmetlerinin bu yıl yüzde 20 büyümesi bekleniyor. Bu büyümenin aynı zamanda Türkiye’ye de yansıyacağını öngörüyoruz.
Tümleşik iletişim her ölçekteki şirketlere ne gibi faydalar getiriyor?
Çalışanların ofis bağımsız gelen çağrılara ve iletilere ulaşabilmeleri, iş verimliliği açısından büyük fırsatlar yaratıyor. Her yerden iletişim imkânı sunan tümleşik iletişim çözümleri, zamandan tasarruf sağlamanın yanında seyahat masraflarının azaltılmasını da mümkün kılıyor. Toplantıların tümleşik iletişimin sağladığı konforla ofis ortamında yapılması, seyahat masraflarında yüzde 30 oranında tasarruf demek. Tümleşik iletişim sayesinde her yerden verimli iletişim kurabilen ekiplerin hızlı karar alabilmesi iş akışlarını hızlandırırken, müşterileri veya iş ortaklarına daha iyi hizmet vererek daha çok kazanç elde edebiliyorlar.
Burada sizin çözümlerinizi farklı kılan özellikler neler?
160 yılı aşkın yenilikçi yaklaşımımız, Ar-Ge gücümüz ile sektöre verdiğimiz güveni ve liderliği yeni nesil ürünümüz Circuit ile devam ettiriyoruz. Kurulum gerektirmeksizin web arayüzü üzerinden kullanıma hazır olan, kullanıcı deneyimi dikkate alınarak tasarlanmış Circuit, içgüdüsel arayüz tasarımı ile ihtiyaç duyulan an kullanılabiliyor. Basit ve yalın kullanım deneyimi, Circuit’u diğer uygulamalardan farklı kılan en önemli özellik. Çözümlerimizi geliştirirken ve şirketlerde uygularken devrimsel değil, evrimsel ve esnek bir yaklaşım sergiliyoruz. Bu sayede müşterilerimiz eski sistemlerinden Unify çözümlerine sancılı bir süreçle karşılaşmadan kolayca ve kademeli şekilde geçebiliyor. Sunduğumuz çözüm ve hizmetlerin odak noktasında, şirketlerin verimliliklerini artırmak var. Böylece çalışanlar diğer işlerle uğraşmak yerine işlerine odaklanabiliyorlar. Çözümlerimizin esnekliği ve kademeli geçiş sağlaması ile şirketler, maliyetten tasarruf ediyor, ilave yatırım, beklenmeyen gider gibi kalemlere katlanmak zorunda kalmıyor.
SATIŞ KANAL AĞI DAHA DA GENİŞLEYECEK
“Türkiye, genç nüfusu ile gösterdiği büyüme ve teknolojik değişime hızlı uyumu nedeniyle Unify için en önemli pazarlardan biri. Dolayısı ile Türkiye’deki yatırımlar hız kesmeden devam edecek. Yeni iş ortakları ile ekosistemimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Türkiye’de geçen yıla kıyasla, bu yıl iş ortağı sayımızı iki katına çıkardık. Bu da pazar payımızı ve hizmetlerimizin gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Satış ve satış sonrası hizmetlerde vizyon sahibi, kendini ispatlamış şirketlere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki mevcut satış kanal ağımızın genişlemesine ve güçlenmesine yönelik planlarımızı da hayata geçireceğiz.”