Ar-Ge ve inovasyon her zaman önceliğimiz
‘Türkiye Merkezli Üretici’ ve ‘Türkiye Merkezli Üretici-Donanım’ kategorilerinde 2015 yılı verileri ile ilk sırada yine Karel yer aldı. Küresel göstergelere bakıldığında, gerek 2015 gerekse bu yılın yatırım harcamalarının ihtiyatlı seyrettiğini söyleyebiliriz. Bu tespiti yapan Karel Pazarlama Direktörü Nurşen Yıldırım, eklemeden geçmedi: “Ancak BT sektörünün hem lokomotif görevi görmesi, hem de teknolojik döngü hızının yüksek olması nedeniyle bizim gibi sektöre yön veren lider firmaların duraklamak gibi bir lüksü olamaz.” Aksine, ekonomik durgunluk dönemlerinin içinde çok cazip fırsatlar barındırabileceği bilinciyle aynı heyecan ve kararlılıkla yola devam edilmesinin önemine işaret eden Nurşen Yıldırım, “Karel olarak sadece geçen yıl değil, kuruluşumuzdan bu yana Ar-Ge’ye ve inovasyona daima öncelik verdik ve daima yatırım yaptık. Üst üste aldığımız “Türkiye Merkezli Üretici” ödülleri şirketimizin DNA’sını oluşturan bu düşüncenin gurur verici bir sonucu” yorumunu yaptı.
Ar-Ge’ye dayalı yerli üretimde lider olarak üzerlerine düşen sorumluluğun bilinciyle her zaman en büyük hedeflerinin ‘her segment ve büyüklükteki işletmenin bilişim ihtiyaçlarına en optimal çözümleri sunmak’ olduğunu belirten Nurşen Yıldırım, ekledi: “Bunun için kurulduğumuz günden bu yana bilinçli bir şekilde Ar-Ge birimini güçlendirdik. Teknolojinin sunduğu yenilikleri yeni ürün ve çözümlerimizle kesintisiz olarak pazara sunmak, öncü ve pazar lideri olarak önceliğimiz.” Geleceğe yönelik yatırımlarının da devam edeceğini söyleyen Nurşen Yıldırım, Karel olarak hep uzun vadeli bir bakış açısını benimsediklerinin altını çizerek, “Böylece ekonomi ve siyasal ortamda meydana gelen anlık dalgalanmalardan da minimum etkileniyoruz. Bu bakış açısında Karel’in sanayici tarafının katkısı var” yorumunu yaptı. Nurşen Yıldırım, Bilişim 500 araştırmasını Türkiye BT sektörü açısından da şu sözlerle değerlendirdi:
“Türkiye, teknoloji alanında yüksek kalitede yerli üretim için ihtiyaç duyulan insan gücüne, mühendislik bilgisine ve donanımına sahip önemli bir pazar. Bu yüzden, Bilişim sektörünün yüksek teknolojili, ihtiyaçlara göre esneyebilen, yüksek katma değerli ürün ve hizmet üretebilen bir refleksle kendi dinamiklerini yeniden oluşturması gerekiyor. Aksi halde, çoğunluğu ithalata dayalı bir sektörün uzun vadeli katma değer yaratmasını ve ekonomiye katkıda bulunmasını bekleyemeyiz. Bilişim 500, ülke ekonomisinin lokomotifi görevini gören BT sektörünün gelişimi için çaba harcayan firmaların taçlandırıldığı, sektörün en saygın organizasyonlarından biri. “Türkiye Merkezli Üretici” ödülü ilk kez 2013 yılında verilmeye başlanan çok önemli bir kategori. O yıldan bu yana birinciliğe layık olduğumuz bu kategori, bölgesel güç olabilecek birçok Türk firmasına örnek olması bakımından da çok önemli bir işlev görüyor.”