DEVLET DESTEKLİ ENTEGRE STRATEJİLER OLUŞTURULMALI
Proline Ar-Ge Direktörü Banu Altay
“Ar-Ge merkezimizdeki mühendislerimizin geliştirdiği kent güvenlik yönetim sistemlerinde kullanılan akıllı yazılımlar, coğrafi bilgi sistemleri, e-kimlik ve biyometri çözümlerinden oluşan geniş bir ürün ailesine sahibiz. Stratejik Ar-Ge yapılanmamızı “Akıllı Devlet”, “Akıllı Şehir”, “Güvenli Şehir” ve “Güvenli Alan” konseptleri ile paralel yürütüyoruz. Entegrasyon başlığı altında; sistem çözümleri, ağ çözümleri, veri merkezi ve altyapı çözümleri ile bakım-destek hizmetlerinden oluşan geleneksel sistem entegrasyon faaliyetlerimiz yer alırken, diğer yandan parmak damar izi, 3D yüz tanıma, avuç damar izi ve diğer çeşitli kimlik doğrulama araçlarına yönelik geniş ürün ailemiz ile biyometrik çözümler sunuyoruz. Havaalanları, stadyumlar, metro istasyonları, finans merkezleri, limanlar, askeri bölgeler gibi alanların güvenliğinin sağlanabilmesi için yeni nesil teknolojik ürün ve çözümler kullanıyoruz.
Son 20 yılda ülkemizde teknoloji ve bilişim sektörünün yaşadığı gelişim kayda değer. Ar-Ge ve inovasyona yönelik destekler her geçen gün artmakta. Başta eğitim, sanayi ve teknoloji olmak üzere diğer tüm sektörler için devlet destekli entegre strateji ve uygulamaların oluşturulması önemli. Bu noktada üniversite-sanayi işbirliğini benimsemek ve uygulamak da önemli. Üniversitelerimiz ve üniversitelerimizdeki teknoloji transfer ofisleri ile önemli işbirlikleri geliştiriyor, bu doğrultuda genç girişimcilere destek adına düzenlenen etkinlikleri ve yarışmaları destekliyoruz.
Katma değerin sağlanmasında Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının payı büyük ve bir süre önce kabul edilmiş olan Ar-Ge Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanun’un Ar-Ge yapan şirketler ve girişimciler için olumlu olacağını düşünüyoruz. Organizasyonda çalışan her birey inovasyonu tetikleyecek fikirlere, önerilere sahip olabilir. Önemli olan kurumunuzda oluşan bu sesler arasından farklı olanları seçebilmenin yanı sıra, insanları fikirlerini açıklayabilme konusunda teşvik etmek ve gerekli mekanizmaları oluşturmak. Sektör içerisinde tüm kurumlar bu yaklaşımla hareket etmeye başladığı noktada Türkiye’nin Ar-Ge açısından önemli mesafeler kat edeceği açık.”