Bilişim Zirvesi, bölgesel bir bilgi, iletişim ve eğitim platformu sunacak
Bölgesel bir etkinliğe dönüşen Bilişim Zirvesi, geleceğe dair, fikir ve tecrübeleri iş dünyasının gündemine taşıyacak. İnterpromedya İçerik Merkezi Müdürü Nuray Şuman: “Bölgesel bir etkinliğe dönüşen Bilişim Zirvesi, gelecek on yılın da kurgulanacağı, geleceğe dair fikir ve tecrübelerden yararlanılabilecek değerli bir eğitim platformu sunuyor.”
Interpromedya tarafından onuncusu düzenlenen Bilişim Zirvesi, 4-5 Ekim’de Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ında gerçekleşecek. Etkinlik öncesinde biz de İnterpromedya İçerik Merkezi Müdürü Nuray Şuman ile zirveyi ve katılımcıları için etkinliğin neler sunacağını konuştuk.
Bu yıl Bilişim Zirvesi’inde ana tema “Oyun Yeniden Başlıyor”. Neden böyle bir tema kurguladınız?
Dünya sürekli bir değişim içinde. Ekonomik, politik, toplumsal değişimler yaşanıyor. Bunun en büyük tetikleyicisi de teknolojideki gelişim. Bununla birlikte dünyanın küresel iklim değişikliğinden ekonomik coğrafyaların değişimine ve gerçek toplumdan sanal topluma doğru gidişe kadar bazı sorunları oluştu. Biz de bu yıl bütün bu konuları kapsayan bir ana tema düşündük. Toplumsal düzlemde bizi gelecekte neler bekliyor konusunu işlemek istediğimiz bir “Oyun Yeniden Başlıyor” teması oluşturduk.
Bu ana tema çerçevesinde katılımcılar hangi isimleri dinleme olanağı bulacak?
Bu yıl birbirinden değerli konuşmacılarımız var. Wired Dergisi’nin kurucularından ve editörü olan Kevin Kelly, yılın en iyi fikrini üreten kişi Charles Leadbeater, Amerikalı Profesör Birleşmiş Milletler’in de BT Danışmanı olan Denis Anderson, güvenlik alanında çok önemli buluşları olan bir şirketin CEO’su. Eugene Kaspersky, İstanbul Dijital Kültür Sanat Vakfı Başkanı Zafer Kurdakul ve Brigthwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas konuşmacılar arasında yer alacak.
Bu yıla özel yenilik ve farklılıklar neler?
Bölge ülkeleriyle birlikte çalışma konusunda Bilişim Zirvesi’inde bu yıl önemli girişimlerde bulunduk. Tema konferansları konularımız çerçevesinde bölge ülkelerden konuşmacı ve dinleyicilerimiz olacak. Bu yıl bölgeye açılan bir bilişim zirvesi planladık. Özellikle İran, Irak, Suriye, Azerbaycan, Arnavutluk, Moldova gibi Balkan ülkeleri, Suudi Arabistan ve Dubai gibi körfez ülkelerini içine alan bölgeden siyasiler, kamu yöneticileri ve telekom sektörü yöneticilerini ağırlayacağız. Bölgesel bir etkinliğe dönüşmesi bu yılın önemli farklılığı. Bunun yanında bu yıl ilk kez Bilişim Zirvesi içinde “Finansta Bilişim Konferansı” yapıyoruz. 5 Ekim Salı günü de ilk defa düzenlenecek bir “IT Security Day” etkinliğine ev sahipliği yapıyoruz. Geçmiş yıllarda da yapmış olduğumuz konferanslardan biri olan e-Devlet Konferansı’mızın da formatını değiştirdik bu yıl. Devletlerarası bir E-Devlet Forumu haline geldi. Diğer taraftan bu yılın en önemli ilki Ana Tema Konferansı çerçevesinde ulusal ve uluslararası değerli konuşmacıları ağırlayacak olmamız. İlk gün Ana Tema Konferansı’nın akşam oturumunda da BTK Başkanı ve Ulaştırma Bakanı birer konuşma yapacak.
Tema konferanslarında bu yılın gündemleri neler olacak?
Telekom Konferansı’nda bu yıl gündemde acil durum haberleşmesi konusu var. “e-Sağlık/TeleSağlık Konferansı”nın bu yıl ana gündem birey merkezli sağlık. “Finansta Bilişim Konferansı” nı iki başlıkta kurguladık.
Biri bireysel bankacılık tarafında gelecek on yılda bizi neler bekliyor?
İkinci başlık da kurumsal bankacılıkta BT yönetişimi konusunda standartlara uyumla birlikte nasıl bir teknoloji kullanımının gerekliliği konusu.Yapı Kredi, Garanti Bankası, Akbank ve İş Bankası’nın tepe yöneticileri ve teknoloji direktörleri bizimle birlikte olacaklar.
Yeni medya ve e-Devlet Konferansları da bilgi alışverişine zemin sağlayacak.Savunma Konferansı’nda da savunma sanayi çözümlerinin sivil hayata uygulanması konusu var.
Bilişim Zirvesi’ne kimler neden katılmalı sizce?
Bilişim Zirvesi her yıl yeniden kurgulandı ve pazarın ve sektörün ihtiyaçlarına göre biçim ve şekil verildi. Önceleri bilişim camiasını buluşturan, bilişim politikalarının tartışıldığı bir etkinlik idi. Sonra Bilişim Zirvesi’nin diğer sektörler tarafından da benimsenen önemsenen bir yapıda olması kararlaştırıldı. Son dört yıldır Bilişim Zirvesi, öncelikli olarak sağlık, finans gibi sektörlerin yöneticilerinin, iş liderlerinin buluştuğu bir platform haline geldi. Zirve, bu misyonundan hiçbir şey kaybetmedi bu yıl da. Tema konferanslarının seçimi de bu hedefe uygun olarak seçildi. Onuncu yılında da bölgenin en önemli bilişim etkinliği vizyonundan hareketle bölgesel Bilişim Zirvesi haline gelmeye başladı.Bu yıl da bölgesel özelliğiyle bölgeden de iş liderleri, iş ve bilişim profesyonelleri ve karar verenleri ağırlayacak.Biz Bilişim Zirvesi’ni bir bilgi, iletişim ve eğitim platformu olarak tanımlıyoruz. Bilişim Zirvesi bizce işinizi daha iyi yapmanızı sağlayacak, uzmanların fikirlerinden yararlanabileceğiniz çok değerli bir eğitim platformu. Bu yıl da 6 bine yakın ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz.