ERP’de sektörel yazılımlar daha da gelişecek
EMS Yazılım, süreç yönetimi için Octopod yazılımını tanıttı. ERP çözüm ihtiyacını karşılama hedefiyle 4 yılda geliştirilen Octopod Yazılım Geliştirme Platformu, 5 milyon TL’lik yatırım ile hayata geçti. Konuyla ilgili olarak 4 Ekim’de Çırağan Sarayı’nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan EMS Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Balo, sektördeki hazır paket yazılımların müşterinin ihtiyacını tam karşılayamadığına, verimliliğin hedeflerin altında kaldığına, değişen kurumsal ihtiyaçlara uyum sağlayamadığına işaret etti. Bu noktada Octopod’u geliştirdiklerini söyleyen Şenol Balo, şu detayları paylaştı:
İngiltere pazarı öncelikli hedef
“Piyasadaki paket yazılımlar hantal, özelleştirilmiş yazılımlar ise yüksek bütçeli. Temelde maliyetlerin yüksek olması sebebiyle KOBİ’ler özelleştirilmiş yazılımlara erişemiyor, bir kere paket yazılım aldığı zaman da, o firmaya bağımlı hale geliyor. Oysa Octopod ile her şirket, kendi ERP modülünü geliştirebiliyor. Bunu kullanmak için ileri seviyede yazılımcıya ihtiyaç yok. Toplam 9 saatlik bir eğitimin sonunda herkes yazılım geliştirebilir. İnternet olan her yerden geliştirme platformuna erişilerek tasarım yapmak mümkün. Bir taraftan da sektörde nitelikli eleman açığı ve ciddi sirkülasyon var. Mezunlar başka iş yapma derdinde. Çünkü yazılım geliştirmek uzun bir süreç. Octopod ise yazılımcı olmak isteyenlere kariyer vaat ediyor. 9 saatlik eğitimle her yeni mezun bir Octopod bayisi haline gelebilir.”
Halen 9 ülkede ERP danışmanlık ve konumlandırma hizmetleri veren EMS Yazılım’ın Octopod ile hedefi Avrupa pazarı. 5 yıl içerisinde 20 ülkede Octopod’u yerleştirmeyi hedeflediklerine değinen Şenol Balo, öncelikli hedef pazarın İngiltere olduğunu, bunu Doğu Avrupa’nın izlediğini belirtti. Devlet desteği veya teşvik almaksızın, kendilerinin geliştirdiği bir yapıya işaret eden Şenol Balo, Octopad Store yapısının da yakında hayata geçeceğini belirterek, ekledi: “Uygulama geliştiriciler, geliştirdikleri çalışmayı ‘Store yapısında şu fiyata satmak istiyorum’ diyebilecek. Bu da sektörel yazılım çözümlerinin artmasını sağlayacak.”