Küresel düşünürler, yeni dünyada oyunun kurallarını ortaya koyacak
Gelecek 10 yıl küresel düşünür ve uzmanların penceresinden yansıyacak
Bu yıl “ Oun Yeniden Başlıyor” ana temasıyla gerçekleşecek Bilişim Zirvesi, dünyada yaşanan çok yönlü değişim ve yeni dünyanın kurallarını gündeme taşıyacak. Bu yıl bölgesel bir etkinliğe dönüşen Bilişim Zirvesi, 4 Ekim’de gerçekleşecek Ana Tema Konferansı’nda teknolojinin etkisiyle ekonomik, politik, toplumsal değişimler yaşayarak yeniden şekillenen dünya düzeni ve 21. yy’ın ikinci on yılında bizi nasıl bir geleceğin beklediği konusuna dünyanın en etkili düşünürlerinin öngörüleri ile yanıt bulacak.
Bilişim Zirvesi’10’un “ Oyun Yeniden Başlıyor” temasıyla gerçekleşecek olan Ana Tema Konferansı’nda ev sahipliği yapacağı küresel düşünürlerden biri Wired Dergisi kurucusu ve editörü olan ve ağ ekonomisi ve siber kültür uzmanı Kevin Kelly olacak. Teknolojiyle yeniden şekillenen dünya düzeninde geleceğe nasıl hazırlanılması gerektiğine dikkat çekecek Kelly, özellikle genç neslin teknolojinin sunduğu kaçınılmaz geleceğe nasıl hazırlanabileceği konularında Bilişim Zirvesi katılımcılarına ipuçları verecek. BThaber’e etkinlik öncesinde değerlendirmelerde bulunan Kelly’e göre yeni dünyadaki en önemli değişim, değişimin kontrolü noktasında değişen anlayış. Bilimin de kendisini değiştirmeye devam edeceğini ve bunun her şeyi değiştireceğini belirten Kelly, dünyayı da büyük bir ağ olarak tanımlıyor. Küresel ekonomilerin küresel kültürün de yaratıcısı olduğunu ve bundan sonraki süreçte her zaman her yerde bağlı olacağımızı ifade eden Kelly, “İleriki süreçte doğruyu bulmak yerine kurgulayacağız. Mülkiyet yerine giriş hakkına sahip olacağız. Kalabalık olacağız ama tek anlayışımız olacak. Teknoloji her zaman alternatif, fırsat ve imkan sağlayacak. Önümüzdeki 50 yıl içindeki değişim son 400 yılda yaşadığımızdan fazla olacak. Dünyanın en önemli buluşları henüz bulunmuş değil. Kimse geç kalmış değil” diye konuştu.
Bilişim Zirvesi’10 etkinliğinin “Oyun Yeniden Başlıyor” temasıyla gerçekleşecek olan Ana Tema Konferansı’nda ev sahipliği yapacağı küresel düşünürlerden biri de Birleşmiş Milletler BT Danışmanı Teknolojist ve Stratejist Dennis Anderson olacak. Özellikle yapay zeka ve teknoloji yönetimi gibi konularda uzman olan Anderson, Bilişim Zirvesi’nde CIO’ları gelecek on yılda nelerin beklediğini, bugünden geleceğe on yıllık süreçteki değişime ilişkin görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.
BThaber’e etkinlik öncesinde değerlendirmelerde bulunan Anderson’a göre iş akışının temel prensiplerini bilen CIO gelecekte en iyi CEO olacak.
İş tecrübesi, uzmanlık ve liderlik vasıfları konusunda bir CIO yetersiz ve sadece BT çalışanı gibi düşünüyorsa CEO olmaması gerektiğini vurgulayan Anderson, “Bu yüzden birçok BT şirketi CEO’larını dışarıdan temin ediyor. Bilgi girişimciliği konusunda ise ana kriter, kararları desteklemek için bilginin farklı araçlarla doğru kullanımı. Bilişim Zirvesi’nde de güncel BT ve bugünden gelecek 10 yıla bakış ve değişim konuşacağımız önemli konular arasında yer alacak” diye konuştu.
Bilişim Zirvesi’10’un “ Oyun Yeniden Başlıyor” temasıyla gerçekleşecek olan Ana Tema Konferansı’nda ev sahipliği yapacağı isimlerden biri de güvenlik konusunda önemli ürünlerin yaratıcısı olan bir bilim adamı ve Kaspersky Lab Kurucu Ortağı ve CEO’su Eugene Kaspersky olacak. Bilişim Zirvesi’10’da dünyanın en önemli problemlerinden biri olan sayısal güvenliğin geleceğine değinecek olan Kaspersky, bu konuda neler yapılabileceğinin ipuçlarını verecek. BThaber’e etkinlik öncesinde değerlendirmelerde bulunan Kaspersky’e göre yeni dünya düzeninde güvenlik, anarşi ve paranoya arasında hassas bir denge. Sosyal ağların farklı bir dünya yarattığını, linklere tıklanarak kişisel bilgilere ulaşıldığını belirten Kaspersky, bu noktada sosyal ağ kullanıcılarının internet güvenliği konusunda eğitimli olması ve gerekli güvenlik yazılımlarını mutlaka kullanmaları gerektiğini belirtti. Kaspersky, “10 yıl içinde malware olmayacak, çünkü 10 yıl içinde bildiğimiz bilgisayarlar olmayacak. Mobil araçlar bugün kullandığımız bilgisayarların yerini alacak, yani şu an kullandığımız akıllı telefonların yeni nesil şekli. Dünya daha mobil olacak ve mobil korsan yazılım, geleneksel bilgisayar korsan yazılımlarının yerini alacak” açıklamasını yaptı.