Çevreci Şehirler yarışması finalistleri Schneider Electric’i keşfetti
Çevreci Şehirler (Go Green in the City) yarışmasında finale kalan öğrenciler, Schneider Electric'in endüstrileri yeniden şekillendirmeye, şehirleri dönüştürmeye ve yaşamı zenginleştirmeye nasıl katkıda bulunduğunu keşfetti. Gençler, Schneider Electric'in çalışanlarını potansiyellerini açığa çıkarmak konusunda nasıl desteklediğini yakından görme fırsatı buldu.
Enerji yönetimi ve otomasyonda global bir uzman olan Schneider Electric, akıllı şehirler için yenilikçi enerji çözümleri bulmaya odaklanan uluslararası öğrenci yarışması Çevreci Şehirler'in altıncısının final turu için seçtiği 12 ekibi Paris'te ağırladı. Dört gün boyunca, dünyanın her yerinden gelen finalist öğrenciler, pratik kariyer tavsiyeleri edinmenin yanı sıra uzmanlık alanları ve inovasyon kültürü ile birlikte Schneider Electric'i keşfetme fırsatı buldu.
Şirketin büyümesini desteklemek için, mevcut ve gelecekteki çalışanlarına kendi potansiyellerini açığa çıkarabilmeleri konusunda her fırsatı sağladıklarını belirten Schneider Electric İnsan Kaynakları Müdürü ve İdari Başkan Yardımcısı Olivier Blum, “Schneider Electric olarak gezegenimizdeki herkesin, güvenli, güvenilir, verimli ve sürdürülebilir enerjiye erişebilmesini istiyoruz ve bu hayalimizi gerçekleştirecek yenilikler geliştirmek konusunda kararlıyız” şeklinde konuştu.
Schneider Electric, düzenlediği Çevreci Şehirler yarışması ile sahip olduğu vizyonu ve değerleri katılımcılar ile paylaşmayı hedefliyor. Bu doğrultuda yarışmaya katılan takımları, sektörleri yeniden şekillendiren, şehirleri dönüştüren ve hayatı zenginleştiren bağlantılı enerji yönetimi ve otomasyonu teknolojileri aracılığıyla, her aşamada inovasyonu teşvik eden sayısız fırsatlar sunan, hızla değişen dünya ile tanıştırıyor. Schneider Electric'in Life is On olarak adlandırdığı stratejisi kapsamında hayata geçirdiği Çevreci Şehirler, aynı zamanda Schneider Electric'i tanımlayan ve çalışanları tarafından her gün yaşatılan değerleri de ortaya çıkartıyor. Schneider Electric’in değerleri doğrultusunda tüm çalışanların, açık sözlü olmayı, kendilerini geliştirmeyi ve açık, tutkulu ve yaptıkları her işte etkili olmayı hedeflediğini belirten Blum, “Schneider Electric’i harika bir şirket yapan, harika insanlardan oluşan çalışanları.” şeklinde konuştu.
Gelişen yetenekler
Dört gün boyunca süren yoğun çalışma, Schneider Electric'in sürekli desteği ile 24 finalist öğrenci için birkaç ay içinde kişisel yatırıma dönüştü. Yarı finale kalan takımların her birine bir Schneider Electric çalışanı tarafından, yalnızca teknik uzmanlık değil, aynı zamanda proje yönetimi danışmanlığı ve ödül jürisine final sunumu için hazırlanmaları konularında da katkıda bulunmak üzere danışmanlık verildi. Finalist 12 takım, projelerini sunmanın yanı sıra Schneider Electric’in faaliyetleri hakkında gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve sunumlara katıldı ve yenilikçi çözümler showroomunu gezdi.
Öğrenciler dört günlük çalışmaları kapsamında, şirketin yalnızca çok kültürlü atmosferini ve çalışma ortamını deneyimlemekle kalmadı, aynı zamanda profesyonel bir ağ oluşturmak için de fırsat yakaladı.
KUTU
Şehirleri yeniden düşünmek için bir fikir
Çevreci Şehirler yarışmasının altıncısının kazanan takımı ise, yenilikçi bir şebeke dışı rüzgar ve pompa çözümü fikri ile Almanya'da bulunan Uygulamalı Bilimler FH Aachen Üniversitesi'nden Takım Anemoi oldu. Kazanan takımı oluşturan öğrenciler, Vivian Silas Jeyachander Manohar ve Rini Bharadwaj, Schneider Electric’in VIP konuğu olarak bir dünya turuna katılacaklar ve şirketin çeşitli ülkelerdeki çalışan ve üst yönetimi ile tanışarak birlikte 2 ayrı ülkedeki tesisleri gezecekler. Kazanan takımı oluşturan öğrencilerin her ikisine de ayrıca, Schneider Electric tarafından profesyonel iş imkanları da sunuluyor. Finale kalan diğer takımlara ise, işe alım görüşmesine katılma imkanı sunulacak ve sonraki görüşmeler için tavsiyeler verilecektir.
Kazanan takımın üyelerinden Rini Bharadwaj “Çevreci Şehirler, sürdürülebilir enerji için inovasyonu teşvik eden teknolojileri görselleştirebilmek konusunda bana çok yardımcı oldu. Teorik sezgilerimi uygulamaya koymama ve aynı zamanda bir girişimci olarak düşünmemi sağladı. Proje sayesinde, kendi önceliklerime odaklandım ve geleceğe dair ilgi alanlarımı daha net tanımlayabildim. Hem teknik hem de profesyonel açıdan edindiğimiz geniş çaplı bilgi birikimi sayesinde hepimiz buradan kazanmış olarak ayrılıyoruz.” dedi.