Dell EMC yeni rotasını belirledi!
Teknoloji şirketleri içinde dünyadaki en büyük birleşmelerden birini gerçekleştiren Dell ve EMC, Şubat ayı ile birlikte Türkiye’de de tek çatı altında faaliyet göstermeye başladı. Şirket bundan sonraki faaliyetlerini İş Kuleleri’nde yer alan eski EMC ofisinde sürdürecek. Dell EMC Türkiye Genel Müdürü Sinan Dumlu, yeni birleşme sonrası ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Dell EMC’nin dijital dönüşüm rotası hakkında da bilgi veren Sinan Dumlu, “Dünyadaki şirketler bölünürken, biz gelmiş geçmiş en büyük birleşmeyi gerçekleştirdik” dedi.
Dell Technologies şemsiyesi altında Dell EMC, Privotal, RSA Secureworks, Virtustream ve VMware’in yer aldığını belirten Sinan Dumlu, VMware dışındaki diğer şirketleri Dell EMC’nin temsil ettiğini kaydetti. Tüm bu şirketleri bir legonun parçası olarak tanımlayan Sinan Dumlu, tüm bu şirketlerle birlikte dijital değişimi yeniden tanımladıklarını kaydetti. Dijital değişimin rotasını değiştirdiklerini dile getiren Sinan Dumlu, gelecek 15 yılın teknoloji dünyasının unsurlarını şöyle tanımladı. İşletme odaklı, bağlılık ve içgörü sistemleri, bulut temelli uygulamalar, veri ve analitik akışları, nesnelerin interneti.
Öte yandan Dell EMC, Türkiye’deki CIO’ların dijital dönüşüm yolunda karşısına çıkan zorlukları ve çözüm önerilerini de açıkladı. Dell EMC’nin IDC ile birlikte yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de sektöründe lider her 4 kurumsal işletmesinden üçü, 2017 yılında dijital dönüşümü en önemli iş önceliklerinden biri olarak görüyor. Buna karşın CIO’ların önünde dijital dönüşümü gerçekleştirmelerini engelleyecek unsurlar bulunuyor.
Yetişmiş iş gücü. Araştırmaya katılan CIO’ların yüzde 88’i know-how ve teknik yetenek eksikliğinden yakınıyor. Türkiye’de teknik ve tecrübe anlamında yetişmiş eleman bulma sıkıntısının en önemli engel olduğunu belirtiyor.
Yeni teknolojilere gösterilen direnç. Her iki CIO’dan biri çalışanların yeni teknolojilere karşı direnç gösterdiğini belirtiyor. Direnç gösteren çalışanlar BT ekiplerinden olmakla birlikte diğer departmanlardan da olabiliyor.
Yeni teknolojilerin kullanımının yetirince yaygınlaşmaması. Bulut bilişim, büyük veri gibi teknolojilerin yaygın olmadığı için standart hale gelememesi ve sunulan çözümlerin sektörel derinliğe inememesi CIO’ların yüzde 38’i tarafından negatif etkenlerden biri olarak görülüyor.
Yasal yükümlülükler. Özellikle düzenlemelerin yoğun olduğu bankacılık ve kamu gibi sektörlerde yeni nesil teknolojilerin adaptasyonu zorlaşıyor. Bu durum her dört CIO’dan birinin önündeki engellerden biri olarak göze çarpıyor.
Dell EMC olarak dijital dönüşüme ve geleceğe hazır olmak isteyen şirketlere uçtan uca çözüm sunarak yalnızca inovasyona odaklanmalarına fırsat sunduklarını dile getiren Dumlu, “Dünya çapında yaptırdığımız araştırmaya göre, işletmelerin neredeyse yarısı dijital girişimlerin 3 ila 5 yılı içinde işlerini elinden almasından endişe ediyor. Günümüzde işletmelerin bu endişelerden arınmalarının yolu dijital dönüşüm yolunda başarıya ulaşmalarından geçiyor” dedi.