Artık bulutsuz olmaz!
İşletmelerin; bulut bilişim ve dış kaynak kullanımının en önemli adımlarından olan modern veri merkezine neden geçmeleri gerektiğini Radore Genel Müdürü Sadi Abalı, şöyle anlattı:
1.Düşük maliyet: KOBİ’ler, bir veri merkezi üzerinde BT altyapısını barındırmak isterken, hizmet olarak BT (ITaaS) ihtiyacını karşılayarak yüksek maliyetli yatırımlardan kaçınıyor. Bulut bilişim ilk yatırım maliyetinden ortalama yüzde 80 tasarruf sağlarken, süreklilik gerektiren bakım ve operasyonel maliyetler de ortadan kalkıyor, veriyi modern bir veri merkezine taşımak, çok daha verimli, yönetilebilir ve üretken bir altyapı sunuyor.
2.Yüksek performans ihtiyacı: Bulut bilişim sağlayıcı modern bir veri merkezi, en yüksek standartlarda sunucu, depolama ve ağ teknolojilerine sahip BT altyapısı sunabiliyor. Oysa bu yüksek standartları, bir KOBİ’nin tek başına sürekli kılması mümkün değil. Hizmet olarak flash depolamanın sunulduğu veri merkezleri, özellikle sıcak veriyi sık kullanan işletmeler için avantaj demek.
3.Esnek ve ölçeklenebilir yapı: KOBİ’ler dijitalleşen iş yaşamında daha esnek ve hızla ölçeklenebilecek altyapıya ihtiyaç duyuyor. Performans ihtiyacına bağlı olarak saatler içerisinde kullanılan sunucu ya da depolama miktarını artırma ya da azaltma talebi ortaya çıkarken, bu süreçte kullanıcılara kesintisiz hizmet vermek de önem taşıyor.
4.Sürekli görüntüleme ve yönetme imkanı: Birçok işletmedeki dağıtık yapı, tüm verilerin merkezi olarak depolanması ve her noktadan aynı şekilde erişilebilmesi ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Özellikle yazılım tanımlı veri merkezleri, günümüz altyapıları ile uyum sağlayarak, daha verimli ve yönetilebilir yapılar sunuyor.
5.Güncel, güvenli ve yedekli veri: Verinin, gelişmiş fiziksel ve dijital güvenlik önlemlerinin alındığı bir ortamda tutulması geri dönüşü olmayan kayıpların önüne geçiyor. Ayrıca modern bir veri merkezinde sağlanan otomatik güncellemeler de riskleri ve beklenmedik maliyetleri en aza indiriyor.