Ekonomi, girişimci kadınlarla büyüyecek
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi’nde yeni dönem eğitimleri 10 ilde aynı anda başladı. Yaklaşık 6 ay sürecek eğitimler Adana, Kayseri, Denizli, Trabzon, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Muğla, Kocaeli ve Sivas’ta toplam 72 Halk Eğitim Merkezi’nde 140 danışman öğretmenin liderliğinde eşzamanlı yürütülecek. Eğitim içerikleri Millî Eğitim Bakanlığı’nın e-öğrenme platformuna yüklenerek, daha fazla kadının eğitimlerden faydalanması da sağlanacak.
İlk yılında 10 bin kadına ulaşarak 15 milyon TL’yi aşkın ekonomik değer yaratan Girişimcilikte Önce Kadın Projesi’nin yeni döneminde de 10 bin kadına daha eğitim verilmesiyle, toplam 20 ilde 20 bin kadına ulaşılmış olacak. Projenin yeni dönem kursiyer eğitimlerinin duyurusu Kocaeli Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ve Türkiye Bilişim Vakfı Ankara Temsilcisi Dr. Aydın Kolat’ın katılımıyla Kocaeli'de düzenlenen bir toplantıda yapıldı. Kocaeli’de 10 Halk Eğitim Merkezi’nde 25 danışman öğretmenin liderliğinde yürütülecek eğitimlerle Kocaeli’de yaşayan 2 bin 500 kadına eğitim verilecek.
Online platformda satış imkanı da var
Girişimcilikte Önce Kadın Projesi’nde 24 saatlik sertifikalı eğitim programı uygulanıyor. Eğitimler, “teknoloji” ve “girişimcilik” alanlarında, uygulamaya yönelik, kolay anlaşılır ve kısa içerikler barındırıyor. “Girişimcilik” modülünde, girişimciliğin ne olduğu, Türkiye ve dünyada kadın girişimciliğinin durumu, şirket kurmadan da girişimci olmayı sağlayacak asgari girişimcilik modeli, satış, pazarlama ve iletişim kanalları ile ilgili bilgiler veriliyor. “Teknoloji” modülü ise bilgi teknolojileri ve internetin sunduğu olanaklar, e-ticaret ve girişimcilik, proje web sitesinin kullanımı, güvenli teknoloji ve internet kullanımı eğitimlerini kapsıyor.
Yeni dönemde, ilk dönemden farklı olarak, eğitim içerikleri Millî Eğitim Bakanlığı’nın e-öğrenme platformuna yüklenecek ve çok daha fazla kadının eğitimlerden faydalanması sağlanacak. Eğitim almaya başlayan kursiyerler, ürünlerini projenin online satış sitesi oncekadin.gov.tr üzerinden sunabilecek. Projenin önemli bileşenlerinden olan dijital mağaza oncekadin.gov.tr sitesine 3 bin kursiyer üye olurken, 14 kategoride 16 bin 534 ürün ilanı girildi. Sitede toplam bin 512 ürünün satışı gerçekleştirildi. Kursiyerlerin siteye üye olmalarını ve ilan girmelerini teşvik ederek başarı hikâyeleri çıkarmak amacıyla düzenlenen Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nda ise toplam 26 bin 500 TL ödül dağıtıldı.