Radore Think-in’de Ağ Güvenliği Konuşuldu
Radore Think-in etkinlik zincirinin ilk halkası, ağ güvenliği konusunda uzman kişilerin katılımıyla, Radore iş ortakları ve müşterilerine özel düzenlenen buluşmada hayat buldu
Türkiye’nin en hızlı büyüyen veri merkezi Radore, Think-in etkinliklerinin ilkini Brocade işbirliği ile ağ güvenliği konusunda gerçekleştirdi. Teknolojinin gelişmesiyle hızla büyüyen dijital dünyada giderek önem kazanan ağ güvenliği konusunda konuşmacılar ve panelistler eşliğinde tüm yönleriyle ele alındı.
Günümüzde var olan ve gelecekte işletmeleri bekleyen güvenlik riskleri üzerinde önemli bilgilerin paylaşıldığı etkinlik, Radore Genel Müdürü Sadi Abalı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Abalı, “2017 yılında Türkiye’deki güvenlik pazarının 230 milyon doları aşması beklenirken, tüm işletmelerin öncelikleri arasında ilk sıralarda güvenlik geliyor” dedi. İş ortakları ile birlikte dünya çapında güvenlik çözümlerini işletmelere hizmet olarak sunduklarının altını çizen Abalı, yüksek maliyetli yatırımlar ve sürekli bakım maliyetlerine katlanmadan tüm işletmelerin verilerinin güvenliğine sahip olabileceğini belirtti.
Yeni nesil teknolojiler ağ güvenliğini zorluyor
Günümüzde kendi cihazını getir (BYOD) ve nesnelerin interneti (IoT) gibi yeni nesil ihtiyaçlar nedeniyle ağ güvenliği tedbirlerinin de alınmasının zorlaştığına değinen Radore Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol, işletmelere önerilerini sıraladı:
- Basit şifrelerden kaçınılmalı
- Şifreleri belirli aralıklarla değiştirmeli
- Telefonlar şifrelenmeli
- Anti-DDoS hizmeti satın alınmalı
- İki faktörlü doğrulama kullanılmalı
Etkinliğin ikinci bölümünde konuşmacılar arasında Brocade Türkiye Ülke Müdürü Feyyaz Atalay, Mazars Denge Bağımsız Denetim Bilgi Güvenliği Hizmetleri Direktörü Ateş Sünbül, Ruckus Wireless Part of Brocade Kıdemli Sistem Mühendisi Nabi Hacıgaffaroğlu, Mayasoft Profesyonel Hizmetler Direktörü Hakan Uzuner ve İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Başkanı Sertel Şıracı yer aldı.
Radore Think-in etkinliği ile ağ güvenliği ve daha fazlası hakkında bilgi için http://blog.radore.com/ adresini kullanabilirsiniz.