Özel sektör ve kamu projeleri sürüyor
Novatel, proje portföyünü genişletiyor. _x000D_
Motorola’nın telsiz çözümlerini Türkiye pazarına sunan Novatel, proje portföyünü genişletiyor.
İki yıl önce geçirdiği yeniden yapılanma sürecinin ardından çalışmalarını sürdüren ve Motorola ile kurumsal mobil haberleşme çözümleri pazara sunan Novatel, gerek kamu gerekse özel sektörde projeler üstleniyor.
Şirketin son dönem projelerine değinen Novatel Genel Müdürü Cem Ankara, şunları söyledi: “Kayserigaz, faaliyetlerinde önemli bir yere sahip olan etkin haberleşme sistemini, Novatel Haberleşme danışmanlığında Motorola ürün ve çözümleriyle analogtan sayısal telsiz sistemine dönüştürdü. Diğer yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara İkiz Kuleler’deki haberleşme yapısını sunduğumuz çözümlerle yeniledi. Aynı şekilde Arkas Lojistik, tüm telsiz haberleşmesini bizimle gerçekleştiriyor. Ayrıca İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen, İzmir, Ankara, Antalya, Dalaman ve Bodrum havaalanlarındaki tüm yer trafiği telsiz haberleşmeleri tarafımızdan sağlanıyor.”
2009 yılında İspanya kökenli TCB Grubu ve Ege Gübre Şirketi’nin ortak organizasyonu olarak İzmir Aliağa’daki konteyner terminalinde operasyonlarına başlayan TCE EGE de şirketin müşterileri arasında. 24 saat boyunca birçok ekibin koordineli olarak sahada görev yaptığını belirten Ankara, “Depolama alanlarında üst üste istiflenen konteynerlerin oluşturduğu yüksek metal koridorlar her türlü kablosuz haberleşme için zor alanlar oluşturuyor. Şirket, saha ve operasyonlarına uygun telsiz sistemini bizimle kurmaya karar verdi” dedi.
Kamu tarafındaki çalışmalarına değinen Ankara, “Kamu kuruluşları, yerel yönetim ve acil durum ekiplerini ele alacak olursak durum biraz daha farklı. Bu kullanıcı gruplarının tümü görev kritik olarak belirlenen kullanıcı grubuna dahil.
Bu kurumların tamamı farklı görev birimlerinden oluşan ekiplere sahip. Günlük operasyonlar esnasında söz konusu ekiplerin gerek kendi aralarında, gerekse ekipler arasında haberleşme ihtiyaçları bulunuyor. Görevleri esnasında haberleşme ihtiyaç duyulduğu anda gerçekleştirilmeli, kullanıcıların veya şebekenin yoğunluğundan etkilenmemeli” şeklinde bilgi verdi.
Sayısala hızlı geçiş
Dünyada telsiz sistemlerinin analogdan sayısala döndüğünü belirten Cem Ankara, son 10 yılda dünyada telsiz sistemlerinin 105 ülkede sayısal olarak kullanılmaya başlandığını kaydetti. Türkiye’de ise ancak iki yıl içinde sayısala hızlı bir geçiş yaşanmaya başlandığını ifade eden Ankara, “Telsiz teknolojileri çok esnek çözümler sunabiliyor. Telsiz haberleşmesi ile sağlanan ses hizmetlerini hem bas-konuş, hem ‘full dupleks’ biçimde gerek grup gerek bire bir haberleşme şeklinde yapmak mümkün. Diğer taraftan veri hizmetleri için SMS, e-posta, internet erişimi, durgun ve akar görüntü aktarımı, GPS tabanlı konum takip, veritabanı sorgulama gibi uygulamalar kullanılabiliyor. Bunların yanında haberleşmenin yüksek güvenlik unsurları ile yapılmasını sağlayan kripto uygulamaları yine telsiz teknolojileriyle sağlanabiliyor” dedi.