Tarih tekrar etmesin
• Radikal gazetesi: 16 Nisan 2001: MEB’in 8 yıllık kesintisiz ilköğretim uygulaması ile birlikte gündeme gelen Bilgisayar Destekli Eğitim Projesi bilgisizliğin kurbanı oldu.(..) Bu sınıfların işlevsel hale getirilmesi Eylül 2000’i buldu. O zaman, 1998’deki anlaşmalar gereğince son teknolojinin ürünü olması istenen bilgisayarların Pentium-2 sistemine sahip olduğu fark edildi.
25 Haziran 1998’de Dünya Bankası ile yapılan 80 milyon dolarlık anlaşma gereğince 81 ilde 2,451 ilköğretim okulunda oluşturulan bilgisayar sınıflarına öğretmen yetersizliğinden kilit vuruldu. Bu sınıflarda görev yapsınlar diye kişi başına 600 dolar harcanarak yetiştirilen 2,200 “formatör öğretmen” Norm Kadro Yönetmeliği’ne göre devre dışı kaldı. Formatör öğretmenler bugün yalnızca sınıf öğretmenliği yapabiliyor.
• Zaman gazetesi, 9 Aralık 2003: MEB, okullardaki bilgisayarların donanım ve yazılım olarak ne durumda olduğunu araştırmak için geçen ay [Kasım 2003] bir komisyon kurdu. Komisyonun araştırmaları sonunda, okullara gönderilen bilgisayarların ya amacı dışında kullanıldığı veya bürokratik engeller ve öğretmen eksikliği gibi sebeplerden dolayı teknolojik olarak eskidikten sonra öğrencilerin kullanımına sunulduğu belirlendi. (..) Bazı okullara gönderilen bilgisayarlar ise laboratuvar yerine okul yöneticilerinin odasında veya büro hizmetlerinde kullanılıyor.
•Milliyet gazetesi, 27 Eylül 2004: MEB’in bilgisayarlı eğitim projesi kapsamında 2 yıl önce [2002’de] 35 milyon dolara kurduğu yaklaşık 3 bin bilgi teknolojisi sınıfı atıl duruma düştü. Bu teknolojiyi kullanacak öğretmen bulunamadığı ve yer darlığı nedeniyle sınıfların kullanılamadığı belirtiliyor. Sınıflardaki bilgisayarların, hemen hemen hiç kullanılmaması ve sürekli yenilenen teknolojisi nedeniyle işlevsiz hale geldiği öne sürülüyor.