Ankara, yetkin girişimcileri ile büyüyecek
Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’da bölgesel kalkınmanın sürdürülebilirliğini ve bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmak adına finansal destek sunduğu projelerin yanı sıra farklı eğitimler de düzenliyor. Bu kapsamda Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Girişimcilere Yönelik E-ticaret, Dış Ticaret ve Kadınlara Yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenleniyor. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, düzenlenen bu eğitimlerin Ankara’nın ekonomik kalkınması açısından önemli olduğunu, tüm eğitimlerin ücretsiz olarak Ankaralı girişimcilere verildiğini vurguladı.
Ajans tarafından daha önce de düzenlenen e-ticaret eğitimlerine, Ankara’da faaliyet gösteren işletme sahipleri, çeşitli firmaların pazarlama sorumluları, e-ticaret alanında iş kurmak isteyen girişimciler, ürünlerini internet üzerinden satmak isteyen kooperatif ortakları katıldı. Eğitim programında; e-ticarete giriş, dijital müşteri, e-ticaret süreçleri ve iş modelleri, e-ticaret yatırımı, kullanıcı deneyimi ve tasarım, e-ticaretin finansmanı, dijital markalaşma, pazarlama ve varlık yönetimi, veri analizi, e-ticaret hukuku, siber güvenlik ve e-ticaret trendleri başlıklarında bilgiler paylaşıldı. 18 saatlik programda ulusal ve uluslararası başarı hikayeleri, ayrıca başarılı sonuçlanmayan örnekler üzerinde de duruldu. İki grup halinde düzenlenen eğitimlere 90 kişi katılım sağladı.
Teknik geziler düzenleniyor
Ankara Kalkınma Ajansı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) ve MÜSİAD Ankara işbirliğinde yürütülen “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitimi” veriliyor. Proje kapsamına ayrıca, ihracat yapan firmalara teknik geziler ve öğrencilere yönelik tecrübe paylaşımı etkinlikleri de düzenleniyor. Dış ticaret eğitimi ile öğrencilere, ihracat yapabilmek için gereken asgari koşullar, ihracat mevzuatı, ihracat işlemleri için gereken belge ve sertifikalandırma sistematiği, ihracat alacaklarının güvenli tahsili yöntemleri ve bankacılık işlemleri, uygulamalı dış ticaret sözleşmeleri, ihracatı teşvik sistemi ve ülke çalışmaları başlıklarında konular uzmanlar tarafından aktarılıyor. Dış Ticaret Eğitimine Ankara’da öğrenim gören yabancı uyruklu 50 öğrenci katılım sağlıyor.
Kadın girişimciler için detaylı program
Ankara’da kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadınların ekonomik hayata katılımlarının artırılması amacıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi de düzenleniyor. Dört farklı bölümden oluşan girişimcilik eğitimleri; girişimcilik kavramı, işletme kavramı ve işletme fonksiyonları, iş planı kavramı ve öğelerine yönelik konular ile iş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmalarından oluşuyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adayları KOSGEB tarafından onaylı sertifika sahibi olurken, KOSGEB desteklerine başvurabiliyor. Kadınlara Yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ne 25 girişimci kadın katılıyor.