Çiftçiler yıl boyunca konuşuyor hasat zamanı ödüyor
Vodafone ve Şekerbank işbirliği sonucu ortaya çıkan kampanyada çiftçiler aylık faturalarını faiz farkı olmadan istedikleri ayda tek seferde ödeyebiliyor.
Operatörler son dönemde şehirdeki kullanıcı potansiyelinin belli bir doygunluğa ulaştığına ve kırsalda yeni penetrasyon sahalarına ihtiyaç duyduklarına inanıyor. Genellikle hazırlanan raporlar ve sonucunda bankacılık, telekom gibi piyasaların eğilimleri de bunu gösteriyor.
Vodafone, geçtiğimiz yıl kurduğu Vodafone Çiftçi Kulübü’nün hizmetlerini sürdürüyor. Bu kez Şekerbank ile yapılan işbirliği sonucunda “Tüm yıl konuş, hasat zamanı öde” kampanyası ortaya çıktı.
Çiftçiler seçtikleri Vodafone tarifelerinin ödemesi için Şekerbank’a otomatik ödeme talimatı veriyor. Şekerbank faturaları düzenli öderken belirlenen hasat zamanında hiçbir faiz yükü binmeden çiftçiler tüm fatura bedellerini tek seferde ödeyebiliyor.
Uygulamayla çiftçilere telefon faturaları için bir nevi faizsiz kredi sağlanmış oluyor. Vodafone benzer uygulamaları bir yıldır çiftçi kulübünde sürdürüyordu. Bu uygulamalardan bazılarına bakıldığında 10 bin liraya kadar uygulanan ücretsiz kaza sigortası, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu yeni yönetmelikler, haberler ve bildirimlerin yapıldığı kısa mesaj hizmeti, ürüne özel hava tahmin raporları, yine ürüne özel hastalık ve zararlı uyarıları gibi tarımsal destekler görülüyor.
“Teknolojinin tarımsal verimliliğe katkısını anlatıyoruz”
Vodafone Türkiye Pazarlama Genel Müşteriler Bölüm Başkanı Lütfullah Kitapçı kampanyanın sosyal yönünün kendilerini oldukça tatmin ettiğini, Vodafone Çiftçi Kulübü’nün faaliyetlerini aynı doğrultuda sürdüreceğini belirtti. Kitapçı, son kampanyanın yanı sıra Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile yapılan ortak çalışma sonucunda bir yıldır Türkiye’yi gezerek hem mobil iletişimin etkinliği hem de tarımsal verimi artırmak için eğitimler verdiklerini vurguladı.
Vodafone’dan edinilen bilgiye göre, Vodafone Çiftçi Kulübü son bir yılda 21 şehirde 700’den fazla beldede 50 binden fazla çiftçiye eğitim verdi.
Kitapçı, “Genel bir değerlendirme yapıldığında artan nüfus karşısında tarım alanlarının verimli kullanımının önem kazanacağını düşünüyoruz. Dünya genelinde çiftçi ve tarım alanı sayısında artış görülmüyor. Bu sebeple teknolojiyi kullanarak daha verimli tarım alanları geliştirmeliyiz. Geliştirdiğimiz sosyal iş modeliyle etkin iletişimin tarıma neler katabileceğini anlattık. Çalışmalarımız da aynı doğrultuda devam edecek” dedi.